Efter två år släppte polisen signalement på våldtäktsman, nu är syriern dömd


BROTTSLIGHET. Natten till den 1 okt 2016 begås brottet. Den 9 januari 2018 döms han i annat mål för misshandel och våld mot tjänsteman – och man fortsätter att vänta till slutet på 2018 med att gå ut med signalement.

Göteborgs tingsrätt kan konstatera att förundersökningen initialt lades ned eftersom det inte gick att få träff på någon person. Detta trots att det funnits såväl övervakningsfilm på gärningsmannen som att denne uppgett vad han kallades och på vilken gata han bodde. Vilket bevisligen stämde med verkliga förhållanden.

Abdulah Mohamed har visserligen lämnat landet, i vad som får anses vara ett försök att undkomma lagföring och straff, men detta först i december 2018.

Herr Mohamed bodde hos ett svenskt par i Haga, hade gått grundskola i Syrien, har i Sverige studerat på gymnasienivå. Sökte asyl, utvisades till Bulgarien där han har flyktingstatus, sökte därefter uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige med anknytning till dåvarande parter – avslogs eftersom det uppgivna förhållandet hade upphört.

Sökte återigen på grund av arbete i Sverige (mars 2018) – Migrationsverket bedömde skälet som fabricerat och avslog. Detta överklagades, inget beslut vid tiden för yttrandet. Inget hinder föreligger för utvisning till Bulgarien.

Göteborgs Tingsrätt dom B 17285-18, Abdulah Mohamed, född 1997, medborgare i Syrien.

Mohamed döms till 1 år och 4 månaders fängelse och fem års utvisning för försök till våldtäkt.

-Pettersson konststarer att om polisen gått ut med signalement och bilder direkt hade vi kanske sluppit en massa annat elände, plus det som han inte åkt fast för.

TIDIGARE 2018-12-02. Efter två år släpper polisen signalement på misstänkt våldtäktsman med Mellanösternutseende

BROTTSLIGHET. Natten mellan den 30 september och den 1 oktober 2016 skulle Jessika, som egentligen heter något annat, åka hem från sin mamma i centrala Göteborg. Tillsammans med sin hund väntade hon på spårvagnen på Linnéplatsen. Då kom en man fram och började prata med henne.

Bild på misstänkt brutal våldtäktsman släppt efter drygt två år!

Mannen satte sig bredvid Jessika på spårvagnen och fortsatte att söka kontakt. Jessika försökte gång på gång att avvisa honom. Jessika klev av spårvagnen på Marklandsgatan i stadsdelen Högsbo. Mannen följde efter.

– Jag bad honom att vända om, att han skulle sluta följa efter mig. Han var envis och jag började bli lite oroad. Jag tyckte att det var obehagligt.

När Jessika befann sig några hundra meter från sitt hem försökte hon en sista gång att avvisa mannen. Då slog han plötsligt henne till marken. – Han började väldigt målmedvetet att mata knytnävsslag i ansiktet på mig. Det var som att han hade siktet inställt på att slå ut synen på mig.

Mannen försökte även kyssa Jessika och våldta henne. Men Jessika gjorde motstånd. Hon bet mannen i hans tunga och smalben.

– I det läget hade jag ingenting att förlora. Jag tänkte kämpa till sista andetaget. Jag trodde att det var min sista kväll i livet, säger Jessika. Plötsligt gav sig mannen av.

På sjukhus kunde läkarna se att Jessikas skador var omfattande. Bland annat hade hon en fraktur under ena ögat och rispor i hornhinnan i båda ögonen.

Gärningsmannen har fortfarande inte hittats och polisutredningen har lagts ner. I ett sista försök att hitta honom släpper nu polisen filmer på mannen från spårvagnen för att få hjälp att få honom identifierad.

Mer på Aftonbladet…

-Pettersson undrar naturligtvis varför inte polisen släppte bilderna på araben direkt? Vill de inte lösa grova brott?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “Efter två år släppte polisen signalement på våldtäktsman, nu är syriern dömd

 • Kenth Andersson

  Är det inte rasistiskt att göra så i dagensFjoll-Sverige !

  Gilla

 • age

  MOHAMMED !

  Muslim ! ?

  Me Too ?

  Gilla

 • Stenbock


  Ni läste kanske igår en annan multikulturell historia från Österrike.Raderna jag skrev ner om Sussane och niggern från Gambia. Hur deras planerade bröllop stoppades,och brudgummen skickades per flyg,tillbaka till Djungeln.
  I dag framkommer att Sussane redan var gift med,åtminstone en nigger.
  (se bilden ovan) Detta bröllop skedde i Nigeria 1986,efter mycket äventyr.
  Denna kvinna hade förälskat sig i Afrika. I Kongo slog hon sig först ner och levde i en djungel-stam. Om det var hennes första man som kom på henne flagranti under en kärleksakt,med annan av stammens niggrar framgår inte av historien.
  Vad som framkommer är,att nu ställes Sussane inför domstol i Salzburg på fredag. Anklagad för Bigami och större bötessumma lär vänta !!
  Hur många sådana Batikhäxor finns i Abzurdien ?

  Gilla

 • Stenbock

  Nej när de gäller det importerade Guldklimparna tillåtes ju inte publicering av bilder,som kan anses stötande…. För nog ser väl de flesta kriminella lyckosökande MENA-barnen,med sina kroknäsor,stötande ut ?
  Denna beskrivning är inte tänkt som kränkande mot ”folkgrupp”. Utan en förklaring för dem som inte tvingats beresa Arabländerna.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Polis har ju blivit PK och vill självklart INTE lösa brott där det finns risk att ta fast någon ur ”nya adeln”.
  Tänk tanken att det varit en etnisk svensk (blond) som attackerat en invandrarkvinna. Tror ni att signalement hade saknats då, eller videos stoppats? Tillåt mig hånskratta!

  Gilla

 • Mike E

  Hade det varit en etnisk europé så hade Sveriges vidriga journalistkår grävt upp identiteten direkt.

  Gilla

 • Tony

  Ett mycket vanligt ord från polisen idag är ”att man är förtegen”
  Och denna förtegenhet beror förmodligen på att man inte vill ha in
  för graverande uppgifter om brottslingen?

  Gilla

 • Suzie

  Dansk polis uttalade sig angående att varför den svenska polisen inte genast gick ut med signalement på utländska gärningsmän och bad allmänheten om hjälp att hitta brottslingarna för så arbetar den danska polisen vilket är effektivt och många brott kan klaras upp då.
  Svensk polis är ju politiskt genommarinerad och detaljstyrd av den socialistiska regimens ideologi, så som det är i totalitära diktaturer.

  Polisen Peter Springare har skrivit en bok, Peter Springare polis om ett stressat våldsmonopol.

  Från Johan Westerholms Ledarsidorna;

  ”Polisens verksamhet har kollapsat under tyngden av New Public Managements administrativa och ekonomiska styrsystem. En managementmetod som är mer anpassad för tillverkning av skruvar och strumpor än för polisverksamhet.

  Stora delar av den offentliga sektorn i allmänhet och polisen i synnerhet, har förslavats under New Public Management, vilket har medfört att den svenska polisen tappat bort sin kärnverksamhet. I stället sätts allt fokus på att skydda polisens varumärke. Höga polischefer begår brott och laborerar med sanningen. Till sin hjälp har det högre skiktet av polischefer en överdimensionerad kommunikationsavdelning som kan liknas vid en statlig “trollfabrik”.

  Ledningen för polismyndigheten prioriterar organisations- och managementkonsulter som i bästa Percy Nilegårdsanda föreläser om värdegrunder, jämställdhet och mångfald, samtidigt som skjutningar, avrättningar och grova våldtäkter lämnas ouppklarade. Polisen levererar helt enkelt inte längre, professionen har helt vattnats ur. Chefer gömmer sig bakom lögner och kulissbyggen och levererar manipulerad statistik till medborgare och politiker utan att skämmas.

  Peter Springare, som har arbetat 43 år som polis, avslöjar också tystnadskulturen som cementerats inom polismyndigheten, och hur den som kritiserar eller ifrågasätter organisationen och inkompetenta chefer utsätts för mobbning och repressalier.

  En skakande sanning om svensk polis, där korruption och ren kriminalitet frodas – en myndighet vars uppdrag är att skydda demokratin och se till att lagar och förordningar följs.

  https://ledarsidorna.se/2019/04/greycat-publishing-ger-ut-peter-springare-polis-om-ett-stressat-valdsmonopol/

  Gilla

  • Ståfräs

   Hoppas alla Petterssons läsare också läser Ledarsidorna, som skrivs av en ”gråsosse” enligt Johan själv, då finns det 1 Sosse med ansvar iaf.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: