Premiär för nya SN


MEDIA. Idag var det premiär för ”nya Södermanlands Nyheter” efter att Norrköpings Tidningars Media AB, NTM, i höstas köpt Sörmlands Media med Eskilstuna-Kuriren med Strängnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren. 

NTM-koncernen verkar i Östergötland, Småland, Uppland, Gotland och Norrbotten. Det fria ordet är grunden för NMT:s verksamhet säger dom själva, verkligheten är en annan. Den är att de vill sprida sitt ”fria ord” och få människor att ”tycka rätt i rätt frågor” och givetvis tjäna pengar på det. Det märks  bland annat när man agerar som om Petterssons blogg bedriver någon sorts samhällsomstörtande verksamhet.

Media, inkl. SN verkar totalt ointresserade av varför folk är arga över dagens samhällsutveckling, men desto mer intresserade av hur folk uttrycker sin frustration på sociala medier.

Vad etablerade media och etablissemanget aktivt försöker göra är att tysta röster man inte vill höra, begränsa yttrandefriheten till argument som kan tolereras av dessa fina herrar och damer. Tvärtemot yttrandefrihetens principer där även åsikter som står stick i stäv med ens egna tolereras.

Nåväl, premiärupplagan av nya SN, blev som förväntat. Mycket skrik för lite ull, som bonden sa när han klippte grisen.

Det som märks är det nya mindre formatet tabloid har ersatt berlinerformatet och sajterna och apparna får nya utseenden, det är de mest tydliga effekterna av ägarbytet.

Sedan till själva tidningen, mer lokala nyheter hade utlovats trots att elva journalister sagts upp och på första siden ser vi ännu en granskning av Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, ett uttjatat ämne som ännu en gång körs i repris.

Det är nog bara SN:s redaktion inklusive chefredaktör som blir upphetsad av den lilla klick marginaliserade personer som består av NMR.

Som väntat och utlovat av SN-ledningen fylls nu tidningen också ut med mängder av utfyllnads- och samproducerat material: 3 sidor motor, 1 sida korsord, 1 sida börs, 1 sida konsument, 1 sida Camilla Läckberg, 1 sida familj med en person från Vingåker, säkert en intressant person i Vingåker men lokalt i sydöstra Södermanland totalt ointressant.

I premiärnumret har SN även 4 sidor egenannonser om den nu omgjorda tidningen.

Sammantaget ungefär som förut, en ”lokaltidning” utan fokus på lokala nyheter och i morgon kommer vi att få läsa om ett antal tidningsabonnenter som är väldigt nöjda med ”nya SN”, det är sällan reportrarna lyckas hitta några kritiska röster…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Premiär för nya SN

 • Roland Karlsson

  Och lilla jag får inte längre skriva om psykvården. Kanske också det är nazist propaganda? Heja SVT som törs belysa detta på djupet. I en tid när så många mår dåligt försöker regeringen spara på detta. Det är inget system fel påstår socialministern. I min värld råder full öppenhet. Hur löser vi problem annars?

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Ja du Roland……det är inte alltid så lätt.

   Ser att i skrivningen på denna ”vår-ändringsbudget”, så skär man ner 90 miljoner på psykiatrin. Under punkt 1:8 bidrag till psykiatri.

   ”Psykisk ohälsa är en av våra största folkhälsoutmaningar”, skriver Socialdemokraterna i sitt partiprogram. Även MP, C och Liberalerna lovade satsningar på detta område i valrörelsen.

   Fast nu tillsammans gör de neddragningar istället, med passivt stöd av Vänsterpartiet.

   Sedan kan man läsa, att ”vanligt folk”, har störst förtjänst av det som finns i den grund liggande KD/M-budgeten, från i höstas.

   Titta in på ”lokaltidningen” på nätet idag, för att skicka in en läsarbild. Tydligen borttaget. Även att bifoga bild till en egen insändare, var ett avslutat kapitel.

   Gilla

 • Tony

  Det kvittar i vilket format tidningen trycks i om styrningen
  av tidningen är lika enfaldig som tidigare?

  Gilla

 • Stenbock

  Tja är väl bara en tidsfråga,till de lögnaktiga propagandamedierna går i graven. Samtidigt blir ju den del av befolkningen,som läser Svenska för varje dag mindre. Dödsannonserna kan ju inte bära upp lönerna fört deras undermåliga skribenter i evighet !
  Bonniers sionistiska fingrar brukar ju inte hellre,utföra välgörenhet !
  Ska vi tippa att merparten av dessa ”landsortsblaskor”,är försvunna om tre år.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Vi får hoppas att lögnfabrikerna och uppfostringsmedia försvinner fortare än så. De s.k journalisterna kan ju erbjudas de litet enklare hittepåjobb som tydligen finns någonstans.

   Gilla

  • Tony

   Ja och även Landsbygdens folk försvinner,
   jag tror att just Dödsannonserna är tidningarnas bästa
   inkomstkälla idag, man tar oförskämt betalt av sörjande.
   Dom kunde ju hellre skippa insändarsidorna, som bara
   upptas av kivande politiker, dom kan ju kivas på kommunerna?

   Gilla

 • Billy Boy

  Vore intressant att få veta om den nya redaktionen på SN nu lyckats lära sig att se skillnad på svenskar och somalier.

  Finska media var mer korrekta, de talade om män som bor i Sverige. De misstänkta männen var somalier och var inte ens svenska medborgare.

  Vi får väl vara lite uppmärksamma den närmsta tiden och se vad den nya ”uppfräschade” SN-tidningen kan komma att erbjuda av sanna och trovärdiga nyheter.

  Gilla

 • Tore

  Gör världen en tjänst.
  Lägg ner skiten!

  Gilla

 • ossie

  Med största säkerhet samma dravel som tidigare. Censur och lögner.

  Gilla

 • fete

  Pillai vilken värd lever du i är du både blind o dum ….

  Gilla

 • Ståfräs

  Bara idioter kan köpa sån skit, förr när ungarna var små 25 år sedan, så hade jag vår lokaltidning enkom för skolmaten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: