Försök till terrordåd av afghan i Lund?


BROTTSLIGHET. En afghan i 20-årsåldern åtalas för att ha försökt köra ihjäl slumpvis utvalda människor i Lund under nyårsdagen. Människor kastade sig åt sidan för att undkomma. När han grips erkänner han att han körde för att döda. – Han vidgår samma sak nu, säger Sophie Lif, som är mannens advokat.

Allt började med en bilstöld i Malmö när afghanen med hot och våld tvingade till sig en bil på en bensinmack vid 15.30-tiden. Han körde på motorvägen mot Lund. Vid 17.30-tiden på nyårsdagen kom första larmsamtalet till polisen från en person som sett en bil i södra Lund som körde på ett konstigt sätt.

Afghanens identitet är okänd vilket tyder på att han är ny i landet ”Inledningsvis misstänkte polisen att det rörde sig om ett terrorbrott, då handskrivna religiösa texter hittades i bilen. Det avfärdades efter att en islamolog fått analysera texterna.” Islamologen är Jan Hjärpe, en man som ägnat sitt liv åt att försvara islam.

– Skumt säger Pettersson…

Läs mer hos Ann Heberlein…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Försök till terrordåd av afghan i Lund?

 • Tony

  Att bara kasta ut aset borde vara normalt, han vidhåller ju att avsikten var att döda många människor, då har han ingen rätt att va har i landet.

  Gilla

 • Gruvmor

  Jag tvingades läsa Hjärpes dåligt hopsatta, utomordentligt tråkiga bok Politisk islam (kurslitteratur), på 80-talet. Det var som att dricka tjära. Usch vilken typ. Citat från wiki:
  ”Ramiaffären[redigera
  Under rättegången 1989 mot Ahmed Rami, som stod åtalad för hets mot folkgrupp genom radiokanalen Radio Islam, anlitades Hjärpe och Jan Bergman som sakkunniga. Hjärpe kom senare att kritiseras för vad en del uppfattade som försvar för Rami. Citat av Hjärpe som tolkats som stöd för Rami är bland annat att ”Oberoende av de stötande uttrycken och omdömena i det som framförts i Radio Islam och i Ramis bok (Vad är Israel?) är det väl helt klart att Ramis ärende inte är att angripa judarna/judendomen (folkgruppen) i sig, utan att uppsåtet är att kämpa för palestiniernas sak” och att ”det primära syftet [med rättegången] är att få tyst på politiska motståndare i den konfliktfyllda palestinafrågan” [5]. Rami dömdes till fängelse för hets mot folkgrupp.”

  Gilla

 • HB

  Hahahaa.. faan va najs!

  Kommer ihåg hur mycket det gapades och var hotfullt när SD skulle tala i Lund.

  Gilla

 • Kent

  Att fråga Jan Hjärpe om det finns något negativt med islam är som att fråga en särskilt oseriös bilförsäljare om det finns några fel på bilen han säljer.
  Jan Hjärpe har man inte hört talas om på länge. Han gjorde karriär på att sitta som ”expert” på islam i tvsoffor och predika för islam som fredens och kärlekens religionen.
  Sedan åkte han runt och predikade för kommunanställda och andra offentliganställda om islamisternas kärleksfullt i indoktrinerings syfte för hutlös betalning.
  Jan Hjärpe är en lismamde scharlatan och skitstövel.

  Gilla

 • Tore

  Det har inget med islam att göra, det är samhällets fel som inte givit 20-åringen körkort så färden blivit mindre vinglig.
  Socialdemokratisk analys i Löfven anda.

  Gilla

 • age

  Oj, jag glömde lägga in:
  koranen 9:123
  ”Make war on the infidels living in your neighborhood!”

  Gilla

 • age

  Men socialdemokraterna har ju kontrakt med muslimerna att bidra till
  att Sverige blir en islamstat!

  D.v.s. ”20 – åringen” kan alltså ha varit en socialdemokrat. som läst
  koranen och ”fullhjort sin plikt mot otrogna”?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: