Nu går det bra för C och L att samarbeta med Sverigedemokraterna


INRIKES. En majoritet i riksdagen uppmanar regeringen att minska straffrabatten för dem som döms för flera brott vid en och samma rättegång. – Vi vill att straffvärdet räknas fullt ut för de tre första brotten. Det kan till exempel vara rån, stöld eller bedrägerier. Det skulle innebära att personer som begår upprepade brott får sitta betydligt längre i fängelse, säger Johan Forsell, Moderaternas rättspolitiska talesperson.

Förslaget i tillkännagivandet som Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna står bakom, innebär att såväl det grövsta brottet, det näst grövsta och det tredje grövsta brottet ska tillmätas hela straffvärdet. Först därefter ska en avtrappningen börja. Förslaget riktar in sig på vardagsbrott enligt Johan Forsell, rapporterar Sveriges Radio.

-Pettersson säger att förslaget i sig är inget att orda om, men det visar sig att C och L gång på gång tar stöd av SD för att få igenom sina förslag. Trots att det inte gick att bilda en borgerlig regering eftersom den var beroende av stöd från SD.

Varför ställer inte Sveriges Radio frågor till Lööf och Björklund om detta?

Sedan som ett tips till politikerna, det går inte att minska straffrabatten utan att se till att det finns fängelseplatser. I Sverige eller hyrda utomlands.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Nu går det bra för C och L att samarbeta med Sverigedemokraterna

 • Halvar.

  SD borde inte hjälpa C och L.
  Har 7-klövern ställt till det, kan de lösa problemen själva.
  ”Har man tagit fan i båten får man ro han i land”.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Så blev C och L ändå beroende av SD i riksdagen. Fast de kanske röstar rött!? 🙂

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: