Den hankinesiska supermakten: Det nya Tredje riket


av Gordon G. Chang • 4 april, 2019

 • Kinas härskare, Xi Jinping, kräver att de fem erkända religionerna – officiellt erkännande är en kontrollmekanism – ska ”kinesifieras”. Kineserna, som en del av denna hänsynslösa och okänsliga ansträngning, förstör moskéer och kyrkor, tvingar troende muslimer att dricka alkohol och äta griskött, skickar hankinesiska tjänstemän att bo i muslimska hem och sätter stopp för religiös utlärning för minderåriga.

 • Under de senaste åren har det förekommit många förnedrande porträtteringar av afrikaner i kinesisk media. Även om sketchen förra året inte var den värsta så var den anmärkningsvärd eftersom den största nationella tv-kanalen gjorde det tydligt, genom att sända den för cirka 800 miljoner tittare, att kinesiska statsmän ser afrikaner som både föremål för åtlöje och som mindre mänskliga.
 • Koncentrationsläger, rasism, rasförädling, ambitioner om världsdominans. Låter det bekant?
 • Det finns ett nytt Tredje riket, och det är Kina.

Över en miljon människor hålls utan anledning, utöver deras etnicitet eller religion, i koncentrationsläger i vad som Beijing kallar för den autonoma regionen Xinjiang Uygyr och i det som traditionella invånare i området, uigurerna, säger är Östturkestan. Utöver uigurerna hålls även etniska kazaker kvar på dessa anläggningar.

Familjer splittras i detta oroliga område som på kartan syns som den nordvästra delen av Folkrepubliken Kina. Barnen till tillfångatagna uiguriska och kazakiska föräldrar sitter ”instängda” i ”skolor” som är separerade från utsidan med hjälp av taggtråd och polispatruller. De nekas undervisning på sitt eget språk och tvingas lära sig mandarin. Kontrollerna är en del av den så kallade ”hanifieringspolicyn”, ett program för påtvingad assimilering. ”Hankineser” är namnet på Kinas dominerande etniska grupp.

Läs vidare


11 responses to “Den hankinesiska supermakten: Det nya Tredje riket

 • Inte islamist (eller feminist), men...
 • Roland Salomonsson

  Kina gör alltid (numera) helt egna analyser. De förlitar sig på vetenskap och inte på fanatiska religiösa skrämselpredikanter som i Västerländerna. Detta gör Kina starkare än alla länder utom Indien resp Ryssland.
  Demografi är komplicerat och Mao´s anhang klarade inte analysen under 50-talet, men självklart klarar den nuvarande kinesiska ledningen analyserna. Det är inte katastrof på något sätt om Kinas befolkning skulle minska, bara dess kvinnor börjar föda fler barn igen. F ö så kommer arbetskraften att behöva minska även i Kina m anl av robot-produktion. Tänk efter – om denna robotifiering inträffar samtidigt med ett demografiskt minimum, så kan det faktiskt tvärtom vara Kinas lycka.
  Andra länder typ Indien har faktiskt liknande problem. I Indien är kvinnounderskottet horribelt stort, t o m större än i ”Nya” Sverige, vilket inte säger lite. Demografiskt är kvinnounderskott i varje årskull värre än om varje årskull har lika många män som kvinnor, vilket gäller Kina. Indien har ett annat problem som uppstår m anl a demografin. Södra Indiens Dravidabefolkningar har klarat sig väl, så Indiens underskott finns i norra 2/3 av halvön. Det är i södra Indien den stora ekonomiska utvecklingen sker och det är framförallt där befolkningens kvinnor satsar på sina döttrars utbildning. Därmed stannar döttrarnas barnaskara vid 2-4 barn mot tidigare dubbla och man räds inte att föda döttrar heller. I norr stagnerar ekonomin i delstaterna. Problemet är att i Indien köps kvinnor in i äktenskap och i en ”marknad” blir priserna så höga, särskilt i norr, att ett stort antal män aldrig har råd att gifta sig. De eller deras släkt har inte pengarna. Även föräldrarna har problem med hemgifter, vilket gör att kvinnor som i norr är gravida med dotter aborterar denna. Även i Indien avviker den muslimska ca 15% av befolkningen (200 miljoner) att föda dubbla antalet barn mot icke muslimer – något utav svenskt problem, så att säga.

  Gilla

  • Stenbock

   På 50-talet (eller slutet 40) var Atombomben den stora faran i press o. Radio. Rubriker spådde att hela klotet,skulle sprängas i bitar.
   I dag finns sådana bomber,som är tusentals ggr. kraftigare i verkan.
   Då träder nutidens Greta fram,och talar om ”klimatet” !!
   Min kloka morfar skakade på den tiden sitt huvud,åt dessa profetior. Han stod fast vid att ”den gula faran”,var värre än allt annat.
   Nu 70 år senare är Kina en världsmakt,som inte ens behöver hota oss med krig,utan kan genom sin produktion,konkurrera ut oss fullständigt !
   Senaste folkräkningen visade dryga 1,3 miljarder invånare i ett land som till ytan är C:a 12/13 gånger större än Abzurdien.
   Och då går idioterna i väst och köper el/gas-bilar,som skall framföras per vindkraft !!

   Gilla

 • Stenbock

  https://imgl.krone.at/scaled/1897239/vcce323/full
  Inte för jag vet,vad dessa kriminella tatarer från Georgien har för tro ?
  Lite naiva måste de i varje fall vara !!
  I Österrike anländer dagligen några tiotal ”tiggare”,från just det landet. Utan pass och utan Visum, (naturligtvis) kommer dessa med ett billigflyg till Wiens flygplats.Utsända av maffian för att tigga,och begå andra brott åt sina bossar.
  Nu blir inte detta i upplysta Österrike,som planerats.
  Här får de vänta till följande morgon,i en avskild avdelning. Därpå sättes de på flyget tillbaka hem.
  Sker sak samma på Abzurdiska flygplatser ? Eller finns här andra regler,
  kanske hälsas de här välkomna,och lycka till ?

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Men nånstans gör de ändå rätt!

  Här är det istället helt tvärtom. Här är det VI som är förföljda, diskriminerade, marginaliserade och tvingas att anpassa oss till minoriteterna.

  Jag kan inte tycka att det är bättre!

  Gillad av 1 person

 • Gissar

  Gissar att StenGrinds Institutet jobbar för AFP. Samma jargong.
  Och att AFP som namn e rätt ironiskt.

  Gilla

 • Kent

  Bieffekter kan bli att Sverige får ta hand elva miljoner Uigurer eftersom MV har öppnat gränserna för dem.
  Den som kan komma fram till hur man får islam att fungera i världen utan våld och religiös extremism kan utan tvekan få Nobels fredspris.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: