Islamister gripna för planer på attentat mot förskola


TERRORISM. Två männen i 20-årsåldern arresterades den 25 mars i Paris. De är misstänkta för att ha planerat ett terrordåd mot förskolebarn. En av männen är känd av den franska säkerhetstjänsten sedan tidigare, rapporterar RTL.

Genrebild

Utredarna betraktar mannen som drivande i planeringen och han har erkänt att han tänkt gå in på ett dagis, attackera barnen och sedan försöka mörda poliserna som kom till barnens undsättning. Han ska även ha talat väl om terroristen Mohammed Merah, den algeriske terroristen bakom dåden mot franska soldater och lärare samt barn vid en judisk skola 2012.

Säkerhetstjänsten har haft mannen under uppsikt sedan 2015 då han närmade sig den radikala jihadistiska rörelsen. Man beslöt att arrestera honom efter att han gjort sin avsikt att skaffa vapen klar. Hans plan för terrordådet ska inte ha nått ett konkret planeringsstadium vid arresteringstillfället.

Enligt den franska inrikesministern Christophe Castaner har säkerhetstjänsten förhindrat fem allvarliga terrordåd bara under det senaste året.

-Pettersson säger inget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Islamister gripna för planer på attentat mot förskola

 • Efraim

  Dagisbarnen ovan på bilden verkar inte vara påtvingade mångkulturen, det ser både härligt och tryggt ut. Min tanke är att det är ett judiskt dagis. Jag hoppas vi en vacker dag har samma rätt som dem att avskilja oss från de övriga som inte på något sätt tillhör vår flock. Den dagen kommer nog ganska snart. Där man står upp för svenska värderingar och inget hokus pokus.

  Gilla

 • Tony

  Vilka ondsinta djävlar som fostras i den religionen? Att planera att döda oskyldiga barn är bara så lågt? Vad har dessa barn gjort dessa ondsinta varelser? Vad har dom i västerlandet att göra, när dom uppenbart hatar vårt sätt att leva, tror dom på fullt allvar att utvecklade länder frivilligt ska förflytta sig flera sekel bakåt i tiden??

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Ja, det bevisar verkligen, att islam inte är en religion, utan dess motsats, som genom allah-demonen, skändar Gud, i ALLT!

   Gilla

  • Karlsson

   Vi är inte människor för dem.
   Det står i deras heliga skrift att de ska döda oss..inte så konstigt att de gör det då?

   Vi kommer förflyttas till samma grustagscivilisation à la Mad Max som råder i Mellanöstern eftersom vi accepterar det och daltar med dem, 87% av svenska folket vill ju ha det så.

   Gilla

 • Argus

  I avsaknad av egen glädje och skönhet hatar man andras och vill utplåna dessa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: