Kvinnor kämpar för att stänga koranskolor


ISLAM: I det nordafrikanska och muslimska landet Tunisien har myndigheterna stängt 20 koranskolor de senaste veckorna. De religiösa skolorna för barn och ungdomar hade en fundamentalistisk läroplan och lärde bland annat ut extremistiskt våld, rapporterar Sveriges Radio

Det finns hundratals koranskolor i Tunisien som står utanför myndigheternas kontroll. Nyligen uppmärksammades stora brister i läroplanen och att flera skolor har en fundamentalistisk agenda.

Nu arbetar organisationen ”Tunisiska kvinnokoalitionen” för att stänga fler skolor berättar en av dess företrädare Rebah Boalek. – Koranskolorna är som träningsläger på samma sätt som en del koranskolor i Afghanistan, säger hon.

-Pettersson noterar att i Sverige är inställningen lite annorlunda. Här utses en salafist till årets folkbildare och vi har en ”feministisk” regering och en massa genustramsare som kämpar för att små barn ska gå med slöja och fostras enligt muslimska sharialagar, som skyddar terrorister och våldtäktsmän, som ursäktar hedersförtryck och till och med klär sig i huckle för att visa solidaritet och lämnar skattebidrag till koranskolor och de stridsledningscentraler som kallas moskéer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Kvinnor kämpar för att stänga koranskolor

 • Fjölet

  och sverige får de istället BIDRAG för samma
  läroplan😬 !!!
  Sanslöst

  Gilla

 • Monica

  Slöja (hibab) eller inte. Fanatiska muslimska kvinnor låter inte ett hårstrå synas medan denna kvinna ovan har det som någon slags tradition som en slags dekoration eller prydnad. Jämför med indiska kvinnor som är hinduister eller buddister som också kan bära sjal men det täcker bara en liten del av håret.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Observera att tre av kvinnorna på bilden ovan inte bär slöja.

  Gilla

 • Anders

  Sverige på väg att bli ett kalifat?
  Frågan är retorisk.

  Gilla

 • Kent

  Sveriges vänsterelit fiskar verkligen i grumliga vatten.

  Gilla

 • HB

  ”Tunisiska kvinnokoalitionen” måste ses som Mörka krafter av det vänster-fascistiska-nazistiska-kommunistiska våldtäcktsbejakande etablissemanget i Sverabia…

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Jasså har muslimlandet Tunisien gått om Sverige i demokrati???!

  Gilla

  • Kurt

   Att gå om Sverige när det gäller demokrati är väl ingen bedrift, i Sverige borde det heta skendemokrati. Det blev redan klart för mig 1977 när jag tvångsanslöts till S när jag blev medlem i facket. Där man medvetet från fackets (SAAB i Nyköping) sida undanhöll information om att man kunde reservera sig mot kollektivanslutning.
   Först efter mycket rabalder med facket slapp jag tvångsanslutning.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: