Ett besök med förhinder


Ni har säkert läst om den låg- och mellanstadieskola i Göteborg som ställde in ett planerat studiebesök i Göteborgs moské?

Det finns en del frågor kring detta som inte besvaras i SVT:s artikel.

En av de muslimska föräldrarna, lämpligt kallad Lina, säger att de icke-muslimska föräldrarnas reaktion är ett utslag av islamofobi. Ni känner till den offerkofta som muslimer drar på sig så fort något inte går deras väg och så fort deras religion ifrågasätts och kritiseras. Förövrigt undrar Petterssons om ”Lina” är en konvertit eller om media valt att försvenska namnet så att anklagelserna om islamofobi inte ska kunna härledas till muslimska länder i Afrika och Mellanöstern?

Sedan till frågorna.

Varför får vi inte i inslaget veta om muslimska elever och lärare besöker synagogor och kyrkor, då detta ingår i allmänbildningen enligt denna ”Lina”? Om de gör det, visar de i sådana fall respekt för dessa religioner att eleverna tar av sig sina religiösa symboler, slöjorna?

Mohammed El-Alti, talesperson för Göteborgs moské, säger till SVT att besökande flickor ur andra religioner inte behöver bära slöja under besöket. Detta är enligt honom en missuppfattning och den text på moskéns hemsida som påtalar detta ska genast tas bort. Här ställer sig den självklara frågan, varför uppmaningen ens stod på hemsidan om den inte är sann och varför plockades den bort först när detta kom fram i media? Relevanta frågor, men det visar sig att Mohammed El-Alti ljög för SVT:s reporter. Undertecknad var inne på hemsidan för någon minut sedan och där läser man följande.

På hemsidan får vi också veta att ett studiebesök inte är gratis. Från moskéns sida ber man besökare att skänka 1 000 kronor. Huruvida denna vädjan är vanlig i synagogor, kyrkor, buddhisttempel får ni som besöker sådana byggnader svara på.

Ett par bilder från Göteborgs moské är dessa.

Den första när Astra Zenecas seniorer gjorde ett besök i moskén 2013. Ni ser alla slöjor?

Den andra bilden är från Ramadan 2017 och frågan lyder. Var är alla kvinnor?

En sista fråga rörande SVT:s artikel. ”Lina” säger att hon är en av få muslimska föräldrar på den aktuella skolan. Vilken skola talar vi då om, då det knappast rör sig om få muslimska elever i dagens svenska skolor?

Ska vi nämna lite fakta om Göteborgs moské, kan vi nämna att den invigdes 2011 och finansierades helt av Saudiarabien. Att just Saudiarabien, ett av de länder som tolkar islam allra mest strikt, skulle pynta ut 67 miljoner utan att de ställdes och fortfarande ställs krav, är det nog få som tror.

2013 uppmärksammades Göteborgs moské som en av de Uppdrag Granskning besökte med dold kamera. Det som sades från moskéns imam borde få samtliga feminister att rasa och kräva bojkott.

Lite av efterspelet till denna granskning kunde ses i Opinion och debatten borde få ännu fler feminister att rasa.


9 responses to “Ett besök med förhinder

 • Inconvenient Observations

  Vet att namnet Lina förekommer i västra afrika, men vet inte om det är vanligt förekommande.

  Gilla

 • Tanten

  Belinda Olsson är verkligen tuff och smart!!

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Jag undrar…. jag ÄR rasist om jag som kristen kvinna vägrar bära slöja när jag besöker en moske. Men jag är OCKSÅ rasist när jag kräver att en muslimsk kvinna ska TA AV SLÖJAN när hon besöker min kyrka.

  Gilla

 • Egon.

  Var i Europa startar inbördeskriget först?

  Gilla

 • fia.

  Varför skall vi över huvud taget gagga om moskéer, Vi sköter vårt och dom sitt.
  Sköt dig själv ich skit i andra.

  Gilla

 • Rickard

  Ta seden dit man kommer?? Det tycker
  inte muslim älskare man ska göra!! Detta talar sitt tydliga språk ..Slavar under sin religion med kvinnoförtryck pedofili (barngifte) inom familj och släkt (bortgift till morbror/farbror) Detta hör inte hemma i SVERIGE och ska aldrig bli OK……Och ni som pratar om rasism mm.mm ni stöttar detta!!!!! Det hjandlar ej om att vara rasist utan att ta ställning och ta SEDEN dit man kommer…

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Islam är unken möglig skit, varken mer eller mindre! Finns inget gott i denna djävulslära! VI BEHÖVER DEN BARA INTE I VÅRT, UTAN DETTA, FÖRR SÅ SCHYSSTA LAND! Den har ju bara förgiftat allt! Religion, bah! Religion strävar åtminstone efter goda värden.Inte ens det gör islam. Alltså är det heller ingen religion! DET FINNS INTE DET MINSTA BEHOV AV DETTA HELT ENKELT! DET SKA BARA BORT, BORT, BORT FRÅN VÄRLDENS LEVNADSSFÄR! Först då blir jag nöjd!

  Gilla

 • SVENSK

  Muselmanerna flyttar hela tiden fram sina positioner med hjälp av hela etablissemanget inkl regimmedierna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: