Vad vill Moderaterna och kan vi lita på dem?


I helgen ämnar Moderaterna byta logotyp för att, förhoppnings, kapa banden med Fredrik Reinfeldt och hans politik.

Det är en markering för att man sätter punkt för Reinfeldt-eran”, säger SVT:s politiska reporter. Bra att kapa banden med denna besynnerliga man, men tyvärr är det minst tio år för sent och kan vi verkligen lita på dagens moderater?

Under Reinfeldt bedrev man en politik som på alla punkter gick tvärtemot SD:s, men på senare år har man mer eller mindre karbonkopierat samma politik som man under Reinfeldt ratade, kallade rasistisk och särintressen. Om en ny logotyp förändrar det faktum att Moderaterna tappat många väljare p.g.a. ”Reinfeldt-eran” har jag svårt att tro. Från vilka ska de väljarna hämtas? Från SD dit de tidigare gått, från KD som rusar som en raket i opinionsmätningarna, från de forna Alliansvännerna som svek efter valet eller från socialisterna? Nja…

Vi varken får eller ska glömma Ulf Kristerssons ord som MUF-ordförande.

”Moderaterna ska stå för att Sverige ska ha så öppna gränser som överhuvudtaget är möjligt”

Dessa ord kunde lika gärna kommit från Fredrik Reinfeldt och vad har fått Kristersson att vända 180 grader? Har han vänt eller försöker han bara locka tillbaka väljare från SD?

När jag sedan läser det utmärkta inlägget ”Ny, nyare M” på bloggen Fristad blir jag än mer skeptisk, trots värvningen av Alice Teodorescu. Läs den, för texten är verkligen läsvärd och sätter fingret på något många idag funderar över. Kan vi lita på Moderaterna och varför gjordes inget under ”Reinfeldt-eran” då många av dagens partitoppar figurerade på scen?

Europaparlamentarikern Christofer Fjellner sitter med i den idégrupp som ska lösa Moderaternas alla problem. Det borde få många moderater som tvekar att tveka än mer. I en av kommentarerna till inlägget kan man ta del av Fjellners valkampanj till EU 2004. Kommentaren finns längst ned på Fristads inlägg och där kan man klicka vidare till ett webbarkiv där bl.a. följande ord från Christofer Fjellner kan läsas:

Europa bygger dock nya murar…//…samtidigt dör människor vid Europas gränser under sin kamp för att få komma hit och bidra. Det är oförsvarbart och ett hot mot vår välfärd”

Som f.d. moderat, lär jag förbli en f.d. moderat.


12 responses to “Vad vill Moderaterna och kan vi lita på dem?

 • Gammelmoderaten.

  Dom är inte bara opålitliga, de är lömska.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kommer aldrig att lita på M eller något annat parti inom familjen 7 som som sålt fosterlandet Sverige och skapat dagens mångkulturella kriminella anarki-Sverige !
  Blir en röst på AFS även i valet 2022.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Fjellner är f.ö en skolkare av rang, vad gäller närvaro på sammanträdena i EU. Menar Moderaterna allvar (vilket jag tvivlar på) med sin nya skepnad, så bör de peta honom så fort det bara går. Man kan väl gissa att M är delat i åtminstone två läger, splittring i partiet ger sällan röster, men frågan måste ställas, vad har de för val? SD-KD-M kan absolut bli verklighet, nu är det dags att bestämma sig.

  Gillad av 1 person

 • Ruth Magnusson

  Bara för att ett parti byter logga betyder inte det att de ändrar fot dvs politik.. Skulle M ändå göra det, så har i alla fall jag gott minne. Ett parti som spelar under täcket med MP och förklarar detta med att det var för att straffa de som röstade SD, ett sådant parti går då inte att lita på, och därför ska de straffas. Sen kan man ju straffa M ett litet tag till för den mobbning av SD de inte satt stopp för.

  Gilla

 • Gammelmoderaten

  Moderater går aldrig att lita på, glöm inte Reinfeldts
  ”öppna era hjärtan/plånböcker”.
  Och Kristersson applåderade Reinfeldt yttrade ”tack för att ni valde Sverige”.
  Moderaterna sålde våra ”Vertol”-helikoptrar som skulle användas till brandbekämpning inkl. dyra reservdelar för småsmulor, till USAs brandbekämpning, strax efter började stora skogsbranden.
  Moderater förtjänar inga riksdagsplatser.
  Välj hellre SD eller KD.

  Gilla

 • Tony

  Mitt eget Svar är ett klart nej, det kan vi inte, vi får inte glömma att denne Kristersson själv varit med och ställt till eländet!

  Gilla

 • Gringo

  Politiker är ungefär som björnligan i Kalle Anka, alla känner till dem men ingen vill umgås med dem, eftersom de bara håller på med stölder, bedrägeri, vilseledning, luras. talar inte sanning så med dem vill ingen normal människa bli förknippad med.

  Gilla

 • Micke

  Som ex-moderat kan jag säga att det inte går att lita alls på dem. Majoriteten är socialliberaler som tycker att skattebetalare ska bekosta ekonomisk invandring för lönedumpningens skull. De kommer säkert att ändra sig för den huvudlösa politiken är inte hållbar. Men min röst får de aldrig igen, sveket har varit för stort.

  Gilla

 • Lellegoo

  Byta logga!! Begriper de inte att det är som att endast måla ett ruckel med ny färg. Under färgen är det fortfarande ett ruckel.

  Europaparlamentarikern Christofer Fjellner har jobbat hårt i Bryssel med två extremt tunga frågor.
  Snus och köttlim.

  I snusfrågan har inte mycket hänt. Beträffande köttlimmet har jag inte hört något.

  Gilla

 • Anders

  Nej, nej och åter nej lita INTE på dessa genomruttna och falska politiker.
  Om dom skulle vara Pinoccio så skulle deras näsa vara flera kilometer lång.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Lita inte på Ulf Kristersson.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: