Polisen för att minska rånrisken: – Föräldrar, köp inte så dyra kläder till era barn


BROTTSLIGHET. På tre år har antalet anmälda rån mot minderåriga i Huddinge tredubblats. Dyra mobiler och märkeskläder längre ner i åldrarna kan vara en anledning, tror polisen. I Trångsund har rånen lett till att skolbarn inte får gå hem själva från skolan längre, rapporterar HuddingeDirekt.se. 

Bilden från ett postorderföretag och är exempel på populära jackor.

Trångsund är inte den enda platsen som drabbats av rån mot minderåriga där gärningsmännen också är unga. Liknande berättelser kommer från hela landet, och i helgen greps sju unga pojkar misstänkta för att ha omringat andra unga och rånat dem på kläder och värdesaker i Göteborg.

Linda Hellström, brottssamordnare på Huddingepolisen, säger att personrånen ökar, det är framförallt telefoner och märkeskläder de vill åt. Canada Goose- och Parajumper-jackor, märkesmössor.

– Föräldrar, köp inte så dyra jackor till er barn. Annars handlar det mycket om sunt förnuft, gå inte genom parken, försök ta följe med någon, följ inte efter någon främmande person som ber dig följa med. Våga skrika efter hjälp. Ofta sker rån mitt på ljusa dagen, det kan vara i köpcentrum fullt med folk.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Har vi blivit dhimmies i kalifatet Sverige? Ska vi inte få bära vilka kläder vi vill? Ska flickorna skylla sig själva om de blir våldtagna och måste blondiner färga året för att slippa bli kallade horor.

Till polisen säger jag, tala inte om för föräldrarna vilka kläder de ska köpa åt barnen utan grip gärningsmännen.

Det är hatbrott, invandrarungdomar i flock som rånar ensamma svenska barn. Det är så rasismen breder ut sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Polisen för att minska rånrisken: – Föräldrar, köp inte så dyra kläder till era barn

 • Skrymer

  Visst är det ett galet råd för att man ska kunna ha vilka kläder man vill.
  Men rådet i sig är gott. Varför betala tiofalt för att det ska vara ”rätt” logga på jackan eller telefonen? Ta tillbaka bestämmanderätten från de bortskämda ungarna!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Känns inte alla ”goda råd” nu för tiden, som återkommande kommer från våra svenska myndigheter.

  Gör att man får känslan av, att den öppna och trygga demokratin, inte fungerar fullt ut i vårat land Sverige?

  Eller?

  Gilla

 • Mr Jordan

  Köp inga dyra jackor, gå med i SSU, då ordnar sig allt, Allah ska med!

  Gilla

 • Karlsson

  Våldtäktsoffret klädde sig fel.

  Den misshandlade mannen borde vetat bättre än att gå på platsen där det hände.

  Den rånade tonåringen hade en för dyr jacka.

  Den åtalade pensionären får skylla sig själv för att denne utnyttjat sin lagstadgade rätt till fritt uttrycka sin åsikt.

  Alltid, alltid, alltid riktas skulden från förövarna och mot offret när gärningsmannen är invandrare.

  Varför?
  Tycker de vänsterblivna att de inte begriper bättre och därför urskuldras?
  Det gör i så fall DEM till de stora rasisterna.

  Eller vågar de inte konfrontera dem med risk för upplopp och hämndaktioner?
  Grattis, i så fall har de redan skrivit över landet till laglöshet för det blir inte bättre eller lättare att ta tag i det med tiden!

  Gilla

 • centurion

  Ytterligare ett steg i riktning mot sharia-förtryck. Först ett påpekande om hur man INTE bör vara klädd. Sedan kommer regler om hur man SKA vara klädd. Tvång på Slöja, Nicab, Hijab eller Burka är bara en tidsfråga, var så säker. Islamiseringen tar aldrig semester.

  Gilla

 • SVENSK

  Sedan en tid tillbaka är ”svensk” polis både bokstavligen och bildligen i allt högre grad infiltrerad och infekterad av fokutbytestankar och andra hjärntvättande och indoktrinerande tankar, beteenden och personer, resultatet visar sig nu oftare och oftare i både deras uttalanden och agerande. Kalergiplanen och medföljande Islamisering kommer tydligen att lyckas, inget tyder på motsatsen (från det, mediernas och regimhållet).

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Dags igen! En smånasse har rymt från stian och nöffar på bloggen. Kallar sig denna gång för Jimmy.
  Det är märkligt att det helt plötsligt dykt en en massa nassar. Det verkar nästan som en attack.
  Nu ska man ju inte ägna sig åt konspirationsteorier, men det verkar sannerligen lite märkligt. Ett försök att sänka Petterssons blogg?

  Gilla

 • Blodsven

  Polisen är inte poliser längre, utan en ytterligare en feministisk myndighet som kapitulerat för en verklighet de inte klarar av. Istället för att göra det man är tillsatt för, försöker man lösa problemen med det ena idiotiska förslaget efter det andra….

  Gilla

  • Herr Gösta

   De sänkte kraven och riktade sin ilska mot skötsamma svenskar istället för mot kriminella invandrare. Visst fick man in lite pengar genom fortkörningsböter men invandrarkriminaliteten steg.

   Nu har vi flata kvinnor som poliser, vi har även babianer! Grattis Sverige! Grattis alla svenskar som läser detta!

   Gilla

 • ruben

  Ja vi har backat till medeltiden när pirater, mördare och rånare lurade i skogarna och ingen gick säker. Skillnaden kan vara att när lagen tog dem, blev straffet hårt. Den humanistiska stormakten växer i sin självgodhet. Vi behöver nya ansvariga individer i riksdag och myndigheter, som stöttar ett naturligt samhällsbygge.

  Gilla

  • Stenbock

   Just vad jag tänkte på.. I mina barnaår var det fattigt lite runt om på landet.Mina föräldrar var inga höginkomst-tagare men kan minnas än,hur min moder förklarade för oss. Fattigdom är ingen skam,men att inte vara ren o prydlig är…
   På den tiden kunde man klart urskilja vilka som var,de vi kallade ”statare”. Dessa stackare fick gå i lappade byxor och med stoppade tröjor o. sockor.
   Är det denna tid som nu Polisen råder föräldrar,att återgå till.Endast för att de importerade kriminella drägget rånar och misshandlar,våra väluppfostrade inhemska ?

   Gilla

 • SvenskMan77

  Så fort mussarna kommer till Sverige så har dom mer pengar än vanligt folk. Utan att lyfta ett handtag. Tro mig som fastighetsskötare i flera getton. Möbler slängs nytt köps i rasande takt.
  Tänk om man ändå slapp träla för dessa ”nyrika” skadedjur.

  Gilla

 • Gringo

  Ska vi nu börja rätta oss efter de som inte kan skilja på mitt och ditt? Tänk om de kunde rätta sig efter oss någon gång, men det kommer väl aldrig att hända i dagens Sverige.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  En bättre lösning på problemet är att polisen alltid lämnar ut signalementet på gärningsmännen. Då kommer många fler gripas och därmed försvinner problemet.

  Gilla

 • Anders

  Mitt KÄRA SVERIGE befinner sig i fritt fall.
  Lås in buset och kasta bort nyckeln.
  Pettersson har HELT RÄTT, vi ska kunna ha vilka kläder vi vill på oss utan att bli rånade.
  Dessa typer har helt förverkat sin rätt att vistas i landet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: