Integration


Somalier i Eskilstuna arrangerar träffar på lördagskvällarna där traditionell somalisk mat och dans står på programmet.

”Integrationen är viktig och föreningen har andra aktiviteter i Eskilstuna för att visa upp sin verksamhet”, säger företrädare för det somaliska ungdomsnätverk som arrangerar träffarna, men…

Syftet i sig kan vara gott, då man vill locka somaliska ungdomar bort från gatan och just somalier har en särskild förmåga att vara på plats där brott och oroligheter inträffar. Bra så, men integration?

Visst har människor som kommer till Sverige rätt att fira sina egna traditioner, precis som vi svenskar firar våra när vi reser eller flyttar utomlands, men integration?

SVT

En somalier som representerar Miljöpartiet i Eskilstuna säger att man motiverar somaliska ungdomar att integrera sig i det svenska samhället.

SVT

Ett bra sätt att integrera sig i det svenska samhället är att lämna religionen kvar i lägenheten, att umgås med svenska ungdomar på danser, fester och badstränder. Varför helt enkelt inte respektera det faktum att man numera bor i Sverige och i det svenska samhället fungerar det så här och inte så där. I Sverige har svenska flickor rätt att leva sina egna liv utan överinseende av sina föräldrar. Kvinnor i Sverige jobbar, de tänker på sina karriärer och de badar i badhus tillsammans med andra kvinnor och hör o häpna…även män. I Sverige kan man tycka att en flicka är söt, en kvinna är vacker och detta utan att sexuellt antasta eller värre. Visst kan också somalier integrera sig, men då gäller det att acceptera, respektera och ta seden dit ni kommer.


7 responses to “Integration

 • svenskfinnaren

  Auswitch var en form av integration till det nazistiska samhället. Men vem blev lyckligare av det. Inte heller leder dagens integration till något gott. Det är bara nazism i ny tappning!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hur många Somalier i Sverige arbetar och bidrar till det svenska s.k rika välfärdssamhället ?

  Gilla

 • Claes H

  I vår katolska församling här — kanske 400+ regelbundna mäss-besökare — är de flesta av dem ”icke-svenskar”. Från Polen till… Burundi, t.ex. Men de skiljer sig inte så mycket från oss svennar. Tänk på alla nerifrån Balkan som funnits här i decennier. Eller de ungdomar som assisterar vid gudstjänsterna — de fungerar bra, även om de kommer från Afrika (vilket bortåt en tredjedel gör). — Nej, problemet idag är muslimerna… Ja, inte i kyrkan, förstås. Men, i andra sammanhang, de rent gudlösa! De är nog flera…

  Gilla

 • Mr Jordan

  När invandrare har bott här i 30-40 år, har jobb och inte bor i ett totalt ghetto, då kanske några börjar kalla sig svenska och känna sig svenska.

  Andra har kvar rötterna, kulturen och språket från hemlandet, de har inga problem med att kalla sig svenska medborgare, hälsar på svenskar, jobbar med svenskar, har några få svenska vänner och bekanta och nöjer sig ofta med det.

  Sedan har vi gänget som inte vill integrera eller engagera sig i det svenska samhället, inte jobba eller respektera svenskar och Sverige överhuvudtaget, snarare precis tvärt om. Detta alldeles oavsett antal år i Sverige; de kan t.o.m vara födda här.

  Det finns givetvis en mix och undantag existerar överallt, men jag tror att vissa nationaliteter är överrepresenterade i den sist nämnda gruppen. Lägger man även till islam, så blir mönstret än mer tydligt. Kan vara något för några med hög svansföring att forska i och lägga ner lite möda i arbetet, innan man beordrar svensken att integrera sig i sitt eget land.

  Gilla

 • Thomas

  Strunt och kvalificerat fjäsk.
  Du kan aldrig få en latmask till en flitig myra.
  Somalier ska inte integreras här i Sverige. Omöjligt uppdrag.
  De ska åka hem igen .
  Här passar de inte in.

  Gilla

 • Gringo

  Hittills känns de som att de bara vill förstärka sina seder, religion och sin kultur, var de inte Mona Sahlin som uttryckte ”Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.” Hade man bytt ut lite i texten så hade man fått fängelse, fått sparken och blivet uthängd, dagens verklighet i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: