Replik till de 171 kulturarbetarna som vill bojkotta Israel


DEBATT. För några dagar sedan skrev vi om några så kallade ”kulturarbetare” som vill bojkotta Eurovision i Israel, detta med en debattartikel i Aftonbladet. Nu är inte Aftonbladet vilken tidnings som helst utan den tidning där exempelvis Anders Lindberg arbetar och nu vill inte AB ta in en replik.  

Bild från Nyheter Idag

Alexander Bard, Aron Flam och Hannah Berlin har nu svarat den mossiga samlingen med vänsterblivna artister och islamistapologeter som kräver att Sverige inte ska delta i Eurovision i Israel: ”Istället för att notera att Israel – som ständigt hotas till livet av samtliga sina grannar – har lyckats bygga en demokrati i en region som annars präglas av teokratiska kungadömen och diktaturer, vill dessa självutnämnda utrikesexperter ur det svenska kulturlivet bojkotta Israel. Det enda landet i Mellanöstern där homosexualitet inte är brottsligt. Där kvinnor liksom män gör militärtjänst. Där forskning inom miljöfrågor är världsledande. Och där en musikfestival som inbegriper transsexuella vinnare kan äga rum till pompa och ståt. Istället för att notera att Gazaborna lever under sina egna ledares förtryck vilket i sin tur skapar ett behov av taggtråd mellan det arabiska området och det israeliska, menar dessa svenskar att Israel måste lösa den interna situationen i Gaza innan det kan bli tal om svenskt deltagande i Eurovision i Tel-Aviv…”

Läs hela svaret till de vänsterblivna på Nyheter Idag..,tänk på att Aftonbladet inte vill ta detta.

Håller du med Alexander Bards, Aron Flam och Hannah Berlin så  skriv på namninsamlingen på Change.org.

-Pettersson ser att Palestinagrupperna i Sverige vill bojkotta israeliska varor, jag är inte så säker på att de palestinska arbetare som jobbar i dessa företag tycker det är så bra.

Nåväl, Palestinagrupperna har gjort en lista, använd den som inköpslista i stället för till bojkott. Jag vill påpeka att ni kan köpa arabiska varor också, det är bättre att araber arbetar där en lever på bidrag här.

Petterssons kök från år 2012…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Replik till de 171 kulturarbetarna som vill bojkotta Israel

 • Kenth

  När någon av dessa kulturarbetare drabbas av cancer så utgår jag ifrån att de är konsekventa och bojkottar all sjukvårdsteknologi och mediciner som utvecklats i Israel – landet med tredje flest patent per capita av alla länder i världen och som ligger i yttersta framkanten av cancerbehandling.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Man kan inte mer än imponeras av den självklara repliken till svar.

  Som Alexander Bard, Aron Flam och Hannah Berlin levererar till de 171.

  Verkligheten måste ju beskrivas på rätt sätt.

  Att vinkla den så enfaldigt som dessa ”171 kulturarbetare” gör, är ju skrattretande.

  Gilla

 • Grune

  Jag skiter i vilket land som rangerar Schlagerfestivalen.
  Jag vill lägga ner hela miljard-projektet omedelbart, det är bara oerhört mycket pengar som vandrar mellan miljardärernas fickor och fruktansvärt dåligt.
  Sedan man uteslöt MUSIKEN från denna tävling så har jag inte tittat, utan bara hört Basen, Trummorna och Gallskriken

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Konstigt att Palestinagruppen inte har någon lista på varor som man skall köpa för att stötta palestinierna!

  Gilla

 • Olof.p

  Jag tycker filmindustrin ska göra upp med den pinsamma produktplaceringen av cigaretter och alkohol.
  Ingenstans i samhället röks och dricks det så mycket alkohol som på film.
  Lite torrt och billigt sätt att underhålla.

  Gilla

 • Tony

  Jamen utebli därifrån då, Sveriges ses ändå som en samling dumhuvud som som berått mod hoppar över stupet, låt gärna kulturfjabbar ,dessa tillgjorda Egon fortsätta att göra bort sig, även internationellt., nämner man Sverige idag , skakar många på huvudet, med all rätt!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Jösses, visste inte att Evert Ljusberg levde fortfarande.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: