405 cm snö, och det skottas dygnet runt i Riksgränsen


VÄDRET. 405 centimeter – det är ett snödjup som uppmäts i Riksgränsen i början av april. Det luktar rekord och ännu är inte vintern förbi i nordligaste Lappland. – Vi skottar snö dygnet runt, säger Per Jonsson Ölin, marknadschef på Lapland resorts i Riksgränsen.

Riksgränsen uppger på hemsidan snödjupet till 400 centimeter. Marknadschefen säger på tisdagsmorgonen 405 cm.

Enligt SMHI var snödjupet i grannbyn Katterjåkk uppmätt till 206 centimeter den 1 april. Snödjupsrekordet i Sverige är enligt SMHI 327 centimeter och är från Kopparåsen i Lappland i februari 1926.

-Pettersson säger inget, men bilden tagen i går och som ligger på Riksgränsens Facebook säger en del…

Vi kanske ska påminna om Väder-Pär, Pär Holmgren, numera topp-kandidat för Miljöpartiet till EU-valet där han hoppas kunna rädda världen. 2006 sade Pär: ”Snögränsen är ett av de tydligaste exemplen på att vi får ett varmare klimat.” 

år, februari-mars 2018, hade Vasaloppet problem med för MYCKET snö, och fick ploga spåren.
Nu inför Vasaloppet 2019 kommer en tidig julklapp till alla skidåkare. Hela Vasaloppssträckan från Sälen till Mora är öppen för åkning, det är rekordtidigt och har inte hänt sedan 1960-talet, säger Vasaloppets arenachef Anders Holmberg till P4 Dalarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “405 cm snö, och det skottas dygnet runt i Riksgränsen

 • robbcos

  gudrun o greta kan åka dit o skotta åt dem

  Gilla

 • SVENSK

  Skulle det här ha varit i Stockholmstrakten (vilket det teoretiskt kan göra, gissar att risken är ca 1 på ca 1000-2000 vintrar) hade det blivit total katastrof. Och man skulle tala om det i medierna dag ut och dag in….

  Gilla

 • Mike E

  Sådant får inte rapporteras för det underminerar flummarnas idologiska världsbild.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Regn och snö är väl bra? Vattenmagasinen behöver sitt!

  Gilla

 • Argus

  Kopparåsen ligger 15 km öster om Riksgränsen. Riksgränsen, Katterjåkk, Vassijaure, Låktatjåkka och Kopparåsen ligger alla i ett av Sveriges nederbördsrikaste områden. Lite längre österut (30 km) ligger Abisko i ett av det nederbördsfattigaste områdena. Förklaringen är enkel, den fuktiga luften från Nordatlanten stiger över Skanderna, kyls av och ger ifrån sig nederbörd. När den nått Abisko finns inge kvar att ge ifrån sig.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Bra säsongsjobb för kulturarbetare, som vill jobba inom Sveriges gränser, för att ”rädda klimatet”.

  ”Gretas gäng” kan här få utöva lite praktiskt miljöarbete. Istället för att ”rädda klimatet” genom strejker.

  Gilla

 • ossie

  Måste vara den omtalade globala uppvärmningen som ger sig till känna

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  När det blir varmare, men fortfarande under nollan då blir det mera nederbörd och därmed snö eftersom varmare luft han hålla mera vattenånga – alltså mera snö i Riksgränsfjällen t ex. I Götaland och delar av Svealand däremot blir de ofta regn eller snö som snabbt töar bort när temperaturen går över noll.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: