Det byggs nytt till nyanlända


Kungsbacka kommun bygger 52 lägenheter till nyanlända familjer i den lilla orten Älvsåker.

Det är inget aprilskämt, för artikeln är från den 27:e mars i år. Älvsåker har cirka 70 invånare och här ska ny 52 nyanlända familjer flytta in och detta utan någon som helst konsekvensanalys över skolans framtid, tryggheten på orten och annat som glöms bort i sammanhanget. Ortsborna blev dessutom överkörda och undrar varför det inte byggs för nyanlända på orter där politikerna bor?

Jag kan svara i Älvsåkerbornas ställe. Politiker bestämmer och politiker vill inte möta alla de problem som svensk asylinvandring drar med sig.

Jodå. Samtidigt som antalet hemlösa svenskar ökar, samtidigt som antalet svenska pensionärer utan eget hem ökar, samtidigt som antalet personer som köar för eget boende är högre än någonsin, bygger kommunerna nytt åt nyanlända.

Sverige anno 2000-tal

Norra Hallands tidning

Minns ni att man i Gislaved byggde en helt ny liten stugby till anhöriginvandrare? Sossen och moderaten ser märkbart nöjda ut. Smolk i glädjebägaren var att man egentligen hade velat bygga många fler fritidshus till de nyanlända, men pengarna tog slut.

SR

Som sagt, i Sverige bygger man nytt till nyanlända.


14 responses to “Det byggs nytt till nyanlända

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: