Om rätten till assimilation

INVANDRING. Trots insikten om sambandet mellan hög migration och ineffektiv integration sker det en kontinuerlig tillförsel av nyanlända. Förr eller senare kommer det politiska systemet att frambringa en förändring, för att göra slut på motsägelsen att å ena sidan vidta åtgärder för att motverka utanförskapets allvarliga effekter och å den andra, inte vidta åtgärder som försörjer detta utanförskap eller till och med åtgärder som förvärrar det, skriver gästkrönikören, tillika författaren och debattören Thomas Gür på GP.se. 

“…Ty ända sedan SD, framburna av ett tilltagande missnöje med migrations- och integrationspolitikens tillkortakommanden, började ta plats i svensk politik för cirka tio år sedan, har de andra partierna, frambragt den ena politiska missbildningen till överenskommelse efter den andra. Migrationspolitiska överenskommelsen, MÖK, i mars 2011, Decemberöverenskommelsen, DÖ, 2014, Gymnasieamnestin i maj 2018 och Januariöverenskommelsen, JÖK, 2019. Och däremellan fullständiga omkastningar från ”isolera det åttonde partiet”, ”öppna era hjärtan” och ”mitt Europa bygger inga murar” till ”EU:s miniminivå” och vidare nu till ”ny humanitär skyddsgrund” och vidgad familjeåterförening, igen.

Dessa tilltag av politisk inkompetens förenade med impotens, har inte bara ständigt fött SD så att det har gått från att vara ett marginellt parti till att bli ett av de tre stora. De har också kontinuerligt skjutit upp hanteringen av de en gång allvarliga problem som vårt land och samhälle gick till mötes, till att dessa i dag måste uppgraderas till mycket allvarliga problem…”

Läs gärna hela Thomas Gürs artikel…

-Pettersson tycker det är märkligt att majoriteten av landets politiker, väljare och journalister gjort det svårare för invandrare, i stället för att fortsätta med det som gällde innan 1975, alltså anpassning och assimilation eller enklare att ta seden tid man kommit.

Som det står i FN:s flyktingkonvention, flyktingar ska återvända när det lugnat ned sig. Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. De som blir kvar ska assimileras och naturaliseras för att migrantgruppen så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Om rätten till assimilation

  1. Frågan är varför vi tar in män,
    Kvinnor våldtar inte rånar inte misshandlar inte är lättare att intregera och framför allt det våra egna inte duger till, dom föder barn.

  2. Jag ska ge vår svagbegåvad regering en hint om migration.
    Ge alla utländska universitets-studenter en bonus på 500 000kr (hälften av vad ensamkommande outbildade flyktingbarn kostar per år) om de klarar sin examen och stannar i fem år i Sverige.
    Människor med universitetsexamen är inte så benägna att stjäla, våldta och mörda som inavlade muslimer som regeringen dränkt vårt land med.

  3. Hej Ulla-britt roligt att du har hittat hit, de är lite konstigt att du hoppar på oss som tycker annorlunda i dessa frågor, när du själv verkar stå för “allas lika rätt, värde och frihet” eller tillhör du dem som bara tycker DIN åsikt är rätt? Själv tycker jag att det är viktigt med en öppen debatt, demokrati och yttrandefrihet men även här verkar vi skilja oss åt. Sen finns de alltid “idioter” som inte skriver särskilt klokt, men dem hittar man överallt.

Kommentera