Dyr vård för asylsökande


Region Sörmland tvingas betala dyrt för asylsökandes vård. Man har hoppats på statlig ersättning från Migrationsverket, men dessa säger nu nej.

Region Sörmland som tidigare fått ersättning för dyr vård till asylsökande, får nu se ersättningen frysa inne då Migrationsverket fått rätt av Förvaltningsdomstolen.

I hälso- och sjukvårdsförordningen finns en möjlighet till ersättning för kostnader som överstiger 100 000 kronor och detta har Region Sörmland utnyttjat vid tidigare tillfällen. Nu säger dock Migrationsverket nej i vad som verkar vara en prejudicerande dom. Nu planerar Region Sörmland att överklaga, men om man förlorar i en sådan överklagan kommer regionen att gå miste om stora pengar.

Vi vet att det som myndigheter förlorar i ena änden, har man en förmåga att ta igen i den andra. Besparingar och neddragningar m.a.o. Ännu ett område där det skapats problem p.g.a. den ohämmade asyl- och anhöriginvandring som ser ut att lamslå hela det svenska samhället.

SVT

Ps. Notera att denna kostsamma vård gäller asylsökande, dvs individer som ännu inte fått veta om de får stanna i Sverige eller inte. M.a.o. tvingas svenska skattebetalare finansiera vård för araber, afrikaner och asiater till en kostnad av tiotals miljoner varje år, kanske rent av hundratals miljoner, trots att ingen vet om de får stanna i Sverige eller inte. Ha detta i åtanke när välfärden drar in stöd och pengar till handikappade barn och sjuka åldringar.

I april 2012 gick företrädare för Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Liberalerna (då Folkpartiet), Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet ut i ett gemensamt upprop och krävde att asylsökande och illegala invandrare skulle få vård på samma premisser som alla andra.

”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter”

Så löd uppmaningen och Region Sörmland var då stolta över att på egen hand gå i bräschen för att asylsökande och illegala invandrare skulle få subventionerad sjukvård, tandvård, rehabilitering och hjälpmedel. Lägg detta på minnet om ert Landsting tvingas till neddragningar och besparingar framöver.

SvD


9 responses to “Dyr vård för asylsökande

 • Olof.p

  Träffade en sköterska som jobbade på hjärtintensiven. Hon berättade att de fått en ny stor patientgrupp, överviktiga och storrökande män från Mellanöstern. Varför ska mina skattepengar gå till dom? Låt dom betala själva eller skicka tillbaka dom.

  Gilla

 • age

  Ha, ha, ha!
  Nu börjar även de dummaste (50% ) förstå
  vad Reinfelts idioti leder till.

  Visst, vi måste ju räkna bort ”djungelfolket”,
  och då återstår socialddmokraterna.

  En reduceradhjärnkapacitet är också ett
  handikapp och vi måste ta hand om dem.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Å vad goda och ädla dom var när dom kunde betala med andra pengar! Nu är det tydligen inte å roligt längre!

  Gilla

 • Argus

  Skadeståndslagen:

  2 kap. Skadeståndsansvar på grund av eget vållande

  1 § Den som uppsåtligen eller av vårdslöshet vållar personskada eller sakskada skall ersätta skadan.

  2 § Den som vållar ren förmögenhetsskada genom brott skall ersätta skadan.

  Gilla

 • Gringo

  ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter” undrar om de tycker likadant om oss, som tycker annorlunda och inte dela deras syn på Sverige.

  Gilla

 • Fia.

  Jag tycker 50 spänn för vård av asylsökande är billigt.

  Gilla

 • bjornwiklund


  Många är goda men godast av alla är de som spenderar alla andras pengar ,,
  finns mer att spendera där….
  så att säga

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: