Kritiserad asylhandläggare fick fortsätta – varnas i nytt ärende

INVANDRING. Två asylhandläggare på Migrationsverket varnas för att ha beviljat asyl till en person som spärrats av Säpo – en av dessa aktivister är samme handläggare som förra året fattade 83 asylbeslut på en vecka mot normala två i veckan. ”Vår personalansvarsnämnd har gjort bedömningen att vi har fortsatt förtroende för medarbetaren”, säger Sophia Öhvall Lindberg på Migrationsverket, rapporterar Expressen

Det var i slutet av januari som två handläggare på Migrationsverket varnades för tjänstefel av myndighetens personalansvarsnämnd, där bland andra generaldirektör Mikael Ribbenvik ingår.

Detta efter att handläggarna beviljat ett uppehållstillstånd enligt den så kallade gymnasielagen – utan att uppmärksamma att ärendet spärrats av Säkerhetspolisen.

I ärenden med så kallade säkerhetsindikatorer ska Migrationsverket konsultera Säpo innan uppehållstillstånd beviljas.

Personalansvarsnämnden skriver i sitt beslut att misstaget inte kan bedömas som ringa, men att Migrationsverket har fortsatt förtroende för båda handläggarna, varningarna till trots.

-Pettersson noterar att Migrationsverket har förtroende för handläggarna, jag har dock inget förtroende för Migrationsverket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

3 thoughts on “Kritiserad asylhandläggare fick fortsätta – varnas i nytt ärende

 1. Det är klart handläggaren inte ska jobba kvar. Den, som inte förstår ens bassäkerhet i Sverige, ska inte ha den typen av uppgifter. Dessutom har MV bristande rutiner för att säkra identifiering av kriminella asylsökare vilket bevisades här också. Hur vet de att det inte är medvetna sk. misstag? Blir handläggarna bakgrundsgranskade och godkända innan de får bli handläggare. Jag efterlyser annan ordning.

 2. De följer nog bara fd Gd Eliassons order,han har ju ställt till förödelse på varje myndighet han varit Gd för.

 3. ….
  MV tvingas höja effektiviteten och vi förstår alla ved det innebär . . inte att endast rätt personer beviljas asyl utan att minst två i timmen skall beviljas asyl eller typ dryga 300 per månad
  eller 4 000 per år…. per anställd….
  3 000 som jobbarhandlägger då 12 miljoner årligen
  Målet 30 miljoner som AL, C har blir då uppfyllt på 3 år….
  sedan blir då typ 10 000 vilket inte kommer att märkas bland de 30 miljonerna…..
  Bra va?

Kommentera