Våldsamt vid gränsen mellan Israel och Gaza


MELLANÖSTERN. Som vi skrev i morse väntades det bli oroligt idag på gränsen mellan Israel och Gaza. Det var ingen svår gissning och visade sig stämma. Omkring 40.000 palestinska demonstranter har under dagen samlats vid den israeliska gränsen i Gaza. Demonstranterna har kastat granater och tänt eld på bildäck, vilket mötts av skottlossning och tårgas från israelisk militär på plats.

Två araber har dödats i samband med demonstrationerna. Dels en 17-åring som ska ha skjutits i ansiktet och dels en 21-åring som sköts under natten i en mindre demonstration som föregick dagens stora. Läkare utan gränser som arbetar på den arabiska sidan säger att de flesta blir skjutna i benen vilket tyder på att israelerna inte skjuter för att döda.

Araberna demonstrerar för att uppmärksamma att det i dag är ett år sedan de inledde de våldsamma protesterna vid gränsen.

Filmerna från IDF, den Israeliska försvarsmakten, vill ni se och höra den arabiska versionen rekommenderar jag SVT eller TV4.

Vad tror ni händer med de israeliska civila om araberna lyckas ta sig över gränsen?

-Pettersson tycker det är tur att vi har trevligare grannar även om vi har en del av den arabiska sorten också, dock har vi som för det mesta bor i skogen sluppit…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Våldsamt vid gränsen mellan Israel och Gaza

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: