Idag väntas det bli oroligt i Gaza


MELLANÖSTERN. Tusentals palestinier väntas delta i protester vid den israeliska gränsen i Gaza under lördagen, på dagen ett år efter att de blodiga protesterna inleddes den 30 mars förra året.

Sammanfattning av 1 års attacker från Gaza mot Israel.

Israel har under veckan ökat sin militära närvaro vid gränsen. Under fredagen skadades tio palestinier, uppger vårdpersonal i Gaza. Totalt säger man att omkring 200 personer dödats och tusentals skadats när de skjutits av israelisk militär under året som gått.

Israel försvarar sitt agerande med att man skyddat gränsen och svarat på de attacker med raketer, granater, brandbomber och stenar som kommit från andra sidan. Läkare utan gränsers klinik i Gaza har gått upp i nödläge inför lördagen och oroas för att de knappa resurserna inte kommer räcka.

Al Jazeera

Nedanstående video från IDF kommer nog aldrig SVT att visa, men vill ni se och höra arabernas version så rekommenderas UD, SR och SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Idag väntas det bli oroligt i Gaza

 • Nordboeren

  SE LIVE: Store demonstrasjoner på Gazastripen

  Gilla

 • Nicklas

  Offerkoftorna är tunga på detta klientel. Hoppas Israelerna lackar ur och jämnar Gaza med marken en gång för alla.

  Gilla

 • Tony

  Tänk ifall bara en bråkdel av den energi som Palestinier använder till att bära sig åt, istället använts till att städa upp bygga upp, landet till nutidens samhälle, det hade både genererat arbete och välstånd, istället köper man vapen för allt det kapital som andra länder skänkt till dem?

  Gilla

 • Grune

  Det var en bra nyhet för det har väl aldrig hänt förr ???????

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Tänk om VI protesterade mot ockupationen av VÅRT land. Tänk om VI demonstrerade i Rinkeby, Tensta o s v. Vilket liv det skulle bli. Men lika om inte mera sant, än det är för palestinierna i Gaza.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: