Stäng

Idag väntas det bli oroligt i Gaza

MELLANÖSTERN. Tusentals palestinier väntas delta i protester vid den israeliska gränsen i Gaza under lördagen, på dagen ett år efter att de blodiga protesterna inleddes den 30 mars förra året.

Sammanfattning av 1 års attacker från Gaza mot Israel.

Israel har under veckan ökat sin militära närvaro vid gränsen. Under fredagen skadades tio palestinier, uppger vårdpersonal i Gaza. Totalt säger man att omkring 200 personer dödats och tusentals skadats när de skjutits av israelisk militär under året som gått.

Israel försvarar sitt agerande med att man skyddat gränsen och svarat på de attacker med raketer, granater, brandbomber och stenar som kommit från andra sidan. Läkare utan gränsers klinik i Gaza har gått upp i nödläge inför lördagen och oroas för att de knappa resurserna inte kommer räcka.

Al Jazeera

Nedanstående video från IDF kommer nog aldrig SVT att visa, men vill ni se och höra arabernas version så rekommenderas UD, SR och SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Idag väntas det bli oroligt i Gaza

  1. Offerkoftorna är tunga på detta klientel. Hoppas Israelerna lackar ur och jämnar Gaza med marken en gång för alla.

  2. Tänk ifall bara en bråkdel av den energi som Palestinier använder till att bära sig åt, istället använts till att städa upp bygga upp, landet till nutidens samhälle, det hade både genererat arbete och välstånd, istället köper man vapen för allt det kapital som andra länder skänkt till dem?

  3. Tänk om VI protesterade mot ockupationen av VÅRT land. Tänk om VI demonstrerade i Rinkeby, Tensta o s v. Vilket liv det skulle bli. Men lika om inte mera sant, än det är för palestinierna i Gaza.

    1. Jag undrar faktiskt VARFÖR NI INTE protesterar mot ockupationen av Sverige (och hela Västeuropa). Ni vet inte vad det innebär att bo i ett land omgivet enbart av fiender som har ett enda mål: att utplåna landet ni lever i. Ni vet inte vad Islams agenda är: kristna och judar har ingen rätt att leva. Islamisterna får hatet med modersmjölken. Deras agenda är att överta världen. Sverige är på god väg att bli ockuperat. Svensken är naiv, tror alla om gott, tror att alla människor har samma värde. Svensken är livrädd för att bli kallad rasist. När ni pratar om ”hucklena” så viskar ni, så ingen hör. Innerst inne vill inte svenskarna se hucklena i sina bostadsområden. Ni vill inte möta ett gäng svartskallar en mörk kväll. Ni är livrädda. Och rädslan är befogad. Tro inte annat!
      En dag kommer Sverige att vakna upp. Då är det för sent. Det är redan för sent. De är här för att stanna. Och ta hit anhöriga. Och spruta ut ungar i massor som får hatet med modersmjölken. Vänta bara. Snart är svensken en minoritet. Synd på ett så vackert land.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: