Stäng

Fullbordade våldtäkter 1975-2018 slutlig statistik

BROTTSLIGHET. Nu har den slutgiltiga statistiken för 2018 kommit från Brå. Som vanligt justeras det litegrann uppåt. Denna gång med 116 anmälningar. Ett tidigare inlägg om den preliminära statistiken har fått kritik mot att jag inte redovisar fullbordade våldtäkter och våldtäktsförsök i klump, som Brå brukar göra. Detta trots att jag i inlägget tydligt förklarar varför:

Observera att detta bara är fullbordade våldtäkter. Brå presenterar våldtäktsförsök och fullbordade våldtäkter tillsammans, vilket ger en vilseledande bild då våldtäktsförsöken har en helt annan trend än de fullbordade våldtäkterna.

Fullbordade våldtäkter har ökat med 1 694 procent sedan 1975
Våldtäktsförsök har ökat med 19 procent sedan 1975

Med en så enorm skillnad i trend är det inte bara oseriöst, det är ohederligt, att redovisa dessa två kategorier i klump.

Från Affes Statistik-blogg

-Pettersson konstaterar att 1975 inte var vilket år som helst.  Det var det år regeringen Palme tillsammans med en enig riksdag beslutade att Sverige skulle bli mångkulturellt.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Fullbordade våldtäkter 1975-2018 slutlig statistik

 1. Man ska veta att när det gäller sexbrott är mörkertalet stort, ibland väldigt stort.
  Vissa hävdar att endast 10 – 20 % av alla sexualbrott anmäls. Gissar att våldtäkt och då framförallt överfallsvåldtäkt är den brottstyp där de flesta dock anmäler. Hörde för ett par är sedan en intervju med personal på södersjukhuset (dit våldtäktsoffer förs för undersökning) att man uppskattade att endast ca 70 % av offren polisanmälde våldtäkten.

  Så förmodligen är siffrorna i statistiken lägre än vad som de facto sker.

  https://www.lu.se/lup/publication/1968804
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/kraftig-okning-av-anmalda-valdtakter

 2. Man ska inte peka ut vissa grupper,, det var då om syrianer och asyrier kom till Sverige och tog med sig sin sjuka syn på kvinnor. Den enda gruppvåldtäkten jag kände till innan var den ur filmen 491. Numera får förövarna 200000 av staten som betalt för jobbet. Någonstans har det gått galet i politikers hjärnor, eller kanske är det avsaknaden av hjärnor. Har dom inte fattat att våldtäkter är en lågintensiv krigsförning, att det är ett sätt att bryta sönder motståndet för att till slut ta över. Jag tycker så synd om mina barnbarn som ska växa upp i den här skiten. Jag har bett mina barn som har döttrar att sätta dem i självförsvarskurser/kampsport, så att dom kan freda sig.

 3. Finns det en korrelation mellan våldtäkter och invandring? Skulle du kunna lägga kurvorna över varann, gällande våldtäktsstatik och ökad invandring, Pettersson. Skulle vara intressant att se sambandet. Hur de korrelerar.

   1. Jag tror inte heller att det behövs efter alla rapporter och all statistik som har gjorts. Den nya BRÅ rapporten behövs inte heller. Det finns så mycket fakta redan nu att det är oviktigt.
    Det är betydelselöst om invandrarna står för 95% eller 85%.Dom är mer än överrepresenterade enligt alla fakta. SVT och gammelmedia brukar alltid hänvisa till Indien när man ska prata om våldtäkter. Det behövs inte eftersom det finns ett land som heter Sverige. Indien har 4 våldtäkter /100.000 invånare. Sverige har 130 våldtäkter/100.000 invånare. Det betyder att våldtäktsfrekvensen är 32,5 ggr högre i Sverige än i Indien. Media kan hålla sig på hemmaplan om dom ska prata om våldtäkter.

   2. Nej, egentligen inte! Men det vore ÄNDÅ intressant att se det i klartext.

 4. Bidrags ligan våldtäkts ligan folkimports ligan, brottslighets ligan,
  lögnaktiga politiker ligan, allt detta ligger Sverige ohotad etta på?
  Något att vara stolt över, ni PK människor??

 5. Etablissemangets hantering av rapporten kan tänkas bli så här:

  Rapporterar så lite som möjligt om saken.

  Gör det på tider när tittarantalet är lägst.

  Komplettera med ”expert” som svamlar och bortförklarar.

  Trolla om möjligt fram ”annan” rapport som misskrediterar den här.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: