Invandrare friade för våldtäkt i Fittja får skadestånd


BROTTSLIGHET. Tre män som friats för en uppmärksammad gruppvåldtäkt i Fittja söder om Stockholm får skadestånd på mellan 195 00 och 220 000 kronor vardera, rapporterar Mitti.

Skadeståndet gäller frihetsberövande och andra tvångsåtgärder mot männen medan de varit häktade.

Totalt åtalades fem män för att ha våldtagit en kvinna i en trappuppgång i augusti 2016. Alla fem friades av tingsrätten.

-Pettersson säger att Sveriges rättssystem är dysfunktionellt…

TIDIGARE 2019-01-01. Den friande Fittja-domen

BROTTSLIGHET. Det har varit flera uppmärksammade manifestationer i Fittja efter det uppmärksammade våldtäktsmålet där fem män friades. Flera av de frikända männen har dykt upp under protesterna, skrattat och hånat offret och de som demonstrerat.

– De gör det för att jävlas. De är väl glada för att deras vän är friad och tycker att det här är skitroligt, sa Martina Blomkvist en av dem som protesterade mot domen.

Nåväl, bloggen har skrivit en hel del om fallet,där de fem åtalade friades.

Åklagaren hade begärt att Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said skulle dömas för grov våldtäkt enligt 6 kap 1 § 1 st., 2 st. och 4 st. brottsbalken och Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic för medhjälp till grov våldtäkt enligt 6 kap. 1 § 1 st. och 4 st. samt 23 kap. 4 § brottsbalken.

Åklagaren har påstått att följande har hänt. Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said samt ytterligare okända gärningsmän har, tillsammans och i samförstånd, i ett trapphus tvingat målsäganden till samlag och/eller till att genomföra och/eller tåla en med samlag jämförlig sexuell handling.

Tvånget bestod i att målsäganden hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som hon blev tillsagd att vara tyst. Våldet har orsakat smärta, blodvite, ömhet, svullnad, hudmissfärgning och hudavskrapning.

Abdimalik Ali har därvid slagit eller sparkat målsäganden i ryggen samt genomfört oralt och analt samlag med henne.

Hakan Demirkiran har därvid hållit fast och slagit målsäganden samt genomfört oralt och analt samlag med henne.

Amir Said har därvid hållit fast och slagit målsäganden och dunkat hennes huvud mot en trappa samt genomfört oralt, analt och vaginalt samlag med henne.

Envar av Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said har i vart fall genomfört ovanstående samlag och/eller därmed jämförliga sexuella handlingar med målsäganden genom att otillbörligt utnyttja att hon på grund av ovanstående tvång, allvarlig rädsla och det numerära underläget befann sig i en särskilt utsatt situation.

Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic har främjat gärningarna med råd eller dåd genom att bidra till det numerära överläget, skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon.

Det hände den 14 augusti 2016 på Värdshusvägen 8 i Fittja, Botkyrka kommun.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom våldet var särskilt allvarligt, då flera personer förgrep sig på målsäganden och deltog i övergreppet samt då gärningsmännen med hänsyn till tillvägagångssättet visade särskild hänsynslöshet och råhet.

Sohail Akhtar, Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said och Nenad Veselinovic begick gärningen med uppsåt.

Åklagaren har vidare begärt att beslagen av två mobiltelefoner som tillhör Abdimalik Ali och av en mobiltelefon som tillhör Sohail Akhtar ska bestå till dess att domen har vunnit laga kraft (s.k. bevisbeslag).

Målsäganden har biträtt åtalet. Hon har begärt att Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said, Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic ska förpliktas att solidariskt betala skadestånd till henne med 330 000 kr, varav 300 000 kr för kränkning och 30 000 kr för sveda och värk. På skadeståndsbeloppet har hon begärt ränta enligt 6 § räntelagen från den 14 augusti 2016 till dess betalning sker.

De tilltalades inställningar: Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said, Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic har samtliga motsatt sig att dömas för påstådda brott.

De har därför också motsatt sig att betala skadestånd till målsäganden. Ingen av dem har godtagit något skadeståndsbelopp som rimligt i och för sig.

Tingsrättens dom: Samtliga fem män frias från åtalen om grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt i Fittja eftersom bevisningen inte räcker för att någon ska kunna dömas.

Södertörns tingsrätt har enligt ett pressmeddelande friat de fem män som åtalats för grov våldtäkt respektive medhjälp till grov våldtäkt i Fittja sommaren 2016.

Södertörns Tingsrätt Dom B 8127-17

-Pettersson säger att vi ska komma ihåg att männen är frikända…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Invandrare friade för våldtäkt i Fittja får skadestånd

 • Tony

  Inte illa att få feta skadestånd för herdestunderna, kan bara ske i idiotlandet Absurdistan.

  Gilla

 • age

  Vid vissa tillfällen är det viktigt att ha
  hjärtstartaren inom räckhåll.

  Gilla

 • Monica

  För en stund sedan hörde jag på radion att en person som hade blivit vanvårdad på institutioner som barn och tillhörde dessa 54 % som fick avslag överklagade och fick avslag i högsta domstolen. Han får dessutom betala en stor del av rättegångskostnaderna. Hans hopp står nu till Europa-domstolen. Det är en spottloska mot honom och de andra som har blivit förnedrade igen av samhället då de har fått dra upp traumatiska upplevelser till beskådande till totalt okända representanter för myndigheter bara för att få ett avslag. Medan dessa som har blivit friade för våldtäkt får ett sexsiffrigt belopp.

  Gilla

 • ruben

  Nonsens, Vad var svårt att bevisa? Låter mer som djävulens samhällsskick. Det krävs en allvarlig rensning av utbredd rättsröta. Nya myndighetspersoner, som skulle kunna få ordning kan få det tungt att återställa vad nuvarande samhällsansvariga kört sönder. Sitter regeringspartierna i riksdagen och stryker varandra på ryggen och ler i mjugg för den fantastiska lönsamheten de åstadkommer av kriminella invandrare? Jag förstår inte deras skadliga politik.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Fett med soft, gratis pengar mannen!

  Gilla

 • Onkel Björn

  Vill minnas att samtliga av de 5 var kriminellt belastade redan innan händelsen. Man kan ju bara undra hur många brott som förhindrades under tiden dessa ligister satt frihetsberövade.

  Att de nu friades berodde ju i stort på att polisen tabbade sig å det grövsta. En utredning som startades upp alldeles för sent.

  Att de nu friade får ersättning är ju något i stort sett alla får som suttit frihetsberövade och sen friats från anklagelserna.

  Men är inte beloppen stötande. Tänk på Ebbas (Drottninggatan) föräldrar
  där tingsrätten dömde ut 60.000 i skadestånd som sen blev 100.000 efter att pappan överklagat. Våldtäktsoffer kan få 100.000 kr i bästa fall.

  Gissar att dessa nu sitter och skrattar åt samhället.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Efterlyst TV programmet alltså, skulle troligen räknas som hets mot så kallad folkgrupp av Jerzy & co, pga väldigt mörk dokumentär

  Gilla

 • NALLEN

  Tingsrätten består utav amatörer som gör detta vid sidan av det jobb som dom har. Jag tycker att det är mycket konstigt att åklagaren inte överklaga tingsrättens dom och då blir nästa anhalt hovrätten och först då kommer dom som är utbildade för att just döma i sådana mycket viktiga och framförallt för offret fall.
  Annars läste jag ett inlägg här på bloggen för en tid sedan att en grov våldtäktsman som även han gick fri från åtalet efter tingsrättens dom men som senare hittades död med en lapp runt halsen och på den gick det att läsa jag är en våldtäktsman och detta är mitt straff.

  Gilla

 • Karlsson

  Gissar att de skulle levt längre på kåken än hur det blir nu ändå så…speciellt med såna pengar på fickan.

  Ur rättssynpunkt är det dock genomvidrigt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: