200 barn rånade i Stockholm de senaste månaderna

BROTTSLIGHET. Elvaårige Valdemar överfölls på väg hem från skolan. Pappa Max är glad över att sonen gav ifrån sig väskan och sprang därifrån: ”Hade han blivit knivhotad eller misshandlad kunde han ha blivit traumatiserad”. 

En rånvåg mot unga drar över Stockholm. Drygt 200 polisanmälningar har gjorts de senaste fyra månaderna. Elvaårige Valdemar blev påhoppad på vägen hem från skolan i södra Stockholm.

– Vi hade berättat för Valdemar att det finns risk för sådana här situationer, och att han då alltid ska ge ifrån sig det de frågar om, säger hans pappa Max, enligt Dagens Nyheter som tyvärr har resten av artikeln bakom betalvägg.

-Pettersson undrar om statsminister Stefan Löfven (S) tror att det är högerextremister som rånar barn eftersom det är dessa han lägger krut på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “200 barn rånade i Stockholm de senaste månaderna

 1. Det nya kriminella Sverige grinar med sitt fula ansikte mot allmänheten. Jag förstår inte vad regeringen gör i riksdagen? Det blir bara sämre dag för dag.

 2. Även Motala på onsdagskvällen skedde ett rån mot en 11- åring utanför sporthallen.
  Något signalement uppges inte från polisen.

  ”11-årig pojke rånad i Motala”
  https://nyadagbladet.se/inrikes/11-arig-pojke-ranad-i-motala/

  ”27 mars 20:54, Rån, Motala”

  11-årig pojke rånades utanför sporthallen.

  19.41 Polisen fick samtal om en 11-årig pojke som blivit rånad utanför sporthallen i Motala. Flera okända gärningspersoner ska under hot ha tvingat till sig pojkens mobiltelefon och bankkort. Händelsen ska ha inträffat i dag mellan kl 19 och 19.30 utanför sporthallens entré, på en gräsyta mot Östermalmsgatan. Har du befunnit dig på platsen, eller passerat och sett något misstänkt? Kontakta polisen på 114 14.
  https://polisen.se/aktuellt/handelser/2019/mars/27/27-mars-2054-ran-motala/

 3. Vilken minister är det som har ansvar och bör gå ut och berätta för allmänheten varför landet tillåter att så många barn blir rånade.

  Detta sker inte bara i Stockholm utan över hela landet.
  Nu måste föräldrar stå på barnens sida och berätta vad som händer och inte bry sig om etablissemangets hat.

 4. Heja Regerings gökarna. Ni vill ta in ännu mer rånare, våldtäktsmän/barn. Det är några miljoner till som Centern välkomnar, räcker 30 miljoner..

 5. Den här typen av rån handlar om att demonstrera makt, inte ta värdesaker.
  Så de som kommer med socioekonomiska förklaringsmodeller kan sluta med det nu.

  Göra barn illa är just det som gängen vill, man förväntar sig inte att barn har så mycket av värde att råna dem på.

  Dessa rån tycks ha ökat något väldigt på flera orter i landet sista tiden. Varför?

Kommentera