Lista klar över de 132 kontor på Arbetsförmedlingen som kan läggas ner


ARBETSMARKNAD. Arbetsförmedlingen kommer stänga ner 132 av sina 242 kontor runt om i landet under 2019 och 2020. Nu är listan över vilka kontor som föreslås läggas ner klar. Främst berörs mindre kontor i gles- och landsbygd i mellersta och södra Sverige.

Utanför en arbetsförmedling i …skärmdump SVT

– Att minska kontorsnätet är nödvändigt. Vi är mitt inne i en omställningsprocess med ett varsel på 4500 anställda på grund av de budgetförutsättningar vi har för året, säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör.

Några av de kontor som föreslås lägga ner ligger i Örebro, Härnösand, Sollefteå, Strängnäs och Åtvidaberg.

Pressmeddelande

-Pettersson vet att Arbetsförmedlingen måste reformeras, den kostar 80 miljarder om året och det är orimligt.

Men varför är det nödvändigt att lägga ned kontor?

 • År 2006 hade arbetsförmedlingen 7000 anställda och betydligt fler kontor än idag.
 • Idag har Arbetsförmedlingen 13.000 anställda och ska minska till 8500.
 • Skulle inte 8500 kunna driva lika många kontor som 7000 gjorde 2006?

I varje fall tills alternativet med privat förmedling är klart.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Lista klar över de 132 kontor på Arbetsförmedlingen som kan läggas ner

 • Suzie

  Invasionsverket har över 8 000 anställda och obegränsat med skattemedel för att släppa in hundratusentals id lösa främst män från världens mest dysfunktionella länder i vapenför ålder och helst med barbarisk kvinnosyn.Förstår svensken hur sjukt farligt det är samtidgit som det sparas in pengar på alla viktiga samhällsfunktioner som vård,omsorg för äldre,sjua och handikappade,skola,polis, nåt försvar har vi i princip inte lägre,all infrastruktur utanför landets största städer förfaller pga regimens underlåtenhet och totala ointresse att se till att underhåll sköts kontinuerligt,hela landet håller på att falla sönder, men invasionen av främmande makt skall fortsätta till obegränsad kostnad tills allt kollapsar.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag tror högerpolitikerna vill bli av med den spenderande Mikael Sjöberg. Förra året beställde han flytt av huvudkontoret, kostnad ca700 miljoner. Dock obekräftat exakta summan. Han köpte 12 500 nya datorer till personalen som inte var bättre än de gamla. Han har lagt hur många miljoner som helst på organisationsutveckling och förändring.
  Dessa utgifter tillsammans blir lika mycket som han ska spara på att säga upp 4500 anställda.
  Det tillkommer oerhörda summor för både uppsägning av lokaler och personal.
  Vilken vansinnig lek med våra skattepengar.
  Man misstänker det blir som med posten. En gammal chef från Ericsson fick 200 miljoner för att utreda vad vi skulle göra med posten. Han la ner alla konter, precis när internet hade börjat. Nu har har man öppnat upp postkontoren igen.
  Det blir nog samma sak med arbetsförmedlingen. Några privata företag får lura skjortan av staten några år, som med etableringslotsarna. Sedan öppnar arbetsförmedlingen nya kontor igen.

  Gilla

  • Bosse S

   I Malmö byggdes konserthuset om för några hundra miljoner och alla af-kontor i staden samlades där. Man har precis flyttat in efter två års lyxombyggnad.
   Det blir nog folktomt i det stora kontorslandskapet efter alla avgångar.
   Antagligen blir det flytt till mindre lokaler och ett saftgt skadestånd som betalas av skattebetalarna för flytt i förtid.

   Gilla

 • SasjaL

  De som sparkas får söka jobb på arbetsförmedlingen …

  Gilla

 • Stenbock

  Om platsen som ledamot för C i Höganäs blir ett fall för AF,vet jag inte.
  Vad jag vet är,att en kurdisk myglare vid namn Jack Türkkan som representerar Centern på orten,nu måste lämna landet inom 14 Dagar….
  Denna röda Annies tillgång,lär ha myglat med sitt anställningsbevis,och (troligen) fått hjälp av en arbetsgivare. Alltså ett klassiskt exempel.
  Stenbock trodde ju inte att turkar/kurder och andra arter utan medborgarskap,kunde väljas in på kommunala förtroendeposter….
  På högsta myndighetsvis,nämnes skälet till utvisningsbeslutet:” slarvat med sin semester”….
  Nu beklagar han sig i propagandablaskan HD.Där menar han att arbetskraftsinvandring till Abzurdien inte är något säkert !!

  Gilla

 • Janne

  En bra nyhet för en gångs skull, men ännu trevligare vore det om hela arbetsförmedlingen skrotades!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Sannolikt var det 40-talister som jobbade 2006. Och när 40-talisterna lämnade ersattes typ var och en av två nya. Med den skola vi har så går det väl tre nya på varje 40-talist.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: