Terrorister stöttas, offer ignoreras

av Uzay Bulut  •  27 mars, 2019

 • ”En uppskattad siffra på 3 100 yazidier dödades [i Irak], med nästan hälften av dem (…) antingen skjutna, halshuggna eller levande brända (…) Den uppskattade kidnappningssiffran är 6 800 (…) Alla yazidier var måltavlor (…) men särskilt barn blev hårt drabbade” – PLOS Medicine, 2017.

 • I jämförelse sa Shamima Begum att hon hade varit fullt medveten om halshuggningarna och andra ogärningar som begåtts av IS innan hon reste till Syrien. ”Jag kände till dessa saker och jag var okej med det”, sa hon. ”För du vet, jag börjad bli religiös precis innan jag åkte. Enligt det jag hört så är allt detta tillåtet enligt islam. På frågan om huruvida hon ifrågasatt något av detta svarade Begum ”nej, inte alls”.
 • ”Vi fick nyligen höra om de 50 [yazidiska kvinnor och barn] som blivit halshuggna. Under tiden är de som våldtog och mördade våra kvinnor fria att återvända till sina länder och leva normala liv. Det får oss att känna det som att vi inte har något värde som människor …” – Salim Shingaly, en yazidisk aktivist från Irak, till Gatestone Institute.

En grupp yazidier som demonstrerade utanför Vita huset den 15 mars uppmanade Trumpadministrationen att lokalisera eller rädda de cirka 3 000 kvinnor och barn som tros ha blivit tillfångatagna, fängslade eller dödade av IS-terrorister.

Demonstranterna hänvisade till den senaste händelsen i vilken IS-krigare som flytt från ett av sina senaste fästen i östra Syrien halshögg 50 yazidiska kvinnor som hållits i fångenskap och använts som sexslavar åt IS-terroristerna.

De flesta deltagare vid samlingen var överlevande från IS folkmordsattacker år 2014 mot yazidier, en förföljd icke-muslimsk minoritet som är inhemsk i Irak, Syrien och Turkiet.

Enligt en studie från 2017 som publicerats i veckojournalen PLOS Medicine så hade följande skett inom loppet av bara några dagar i augusti 2014:

Läs vidare

7 thoughts on “Terrorister stöttas, offer ignoreras

 1. Det vänsterpacket valt ska vara heligt, är så, och allt annat fördöms, oavsett allt. Det handlar för vänsterristerna INTE om vidriga handlingar, eller ej. Nej, för dem handlar det endast om PK eller ej. Och IS-mördarna är PK, så de ska bara accepteras och tas emot, och öppnas hjärtan för. Medan SD inte är det, och därför ska fördömas och ratas i allt. Minns bara hur det var under Sovjetunionens dagar. Då var ALLT kommunistiskt, var bra. Och allt annat fördömligt, eftersom det var borgerligt, och inte Stalin -Pol-Pot -eller Fidel-Castroutrensande. (D v s människomördande). Ja, SÅDAN MÄNNISKOKRÄNKANDE OCH TOTALT INHUMAN, ÄR SOCIALISM-KOMMUNISMEN!

 2. Varför tar inte politikerna ställning, eller är det det som man har gjort. Tagit ställning för IS? Hur kan man annars tolka de signaler som ges när IS återvändare får förturer på bostäder och bidrag som kan göra en del fattigpensionärer avundsjuka.

  IS brutala övergrepp på fångade och kidnappade har ju varit känt i mer än 5 år. Regeringen borde veta vad som har skett. Vet man inte har man taskig omvärldsbevakning. Eller är det så att regeringen med tjänstemän bara är en hoper amatörer. Vill inte tro det.

  När det gäller nazismens offer är politikerna tydliga med att det är viktigt att förintelsens offer inte glöms och att förövarna fördöms. Men här då?.

 3. Nadia Muras’s tal när fredspriset utdelades i Oslo (10 dec 2018) är på yazidiska (e.d.), men vi får det textat på norska, i NRK:s filmning. Ni ska trycka ”helskärm” i nedre högra hörnet; annars blir det inte särskilt lustigt. — Ni får det textat (på norska).
  Åhörarna i Oslo fick hörlurar, där de fick en översättning till ett för dem bättre språk. Vår utrikesminister var där (klädd i röd klänning); vilket språk hon ville ha, vet jag inte. Engelska, snarare än svenska, förmodar jag.

 4. Yazidiern Nadia Murad [bild ovan] fick ju Nobels fredspris 2018. (Vid sidan av Denis Mukwege från Kongo.) NRK, Norsk Rikskringkasting, har en artikel från pris-utdelningen i Oslo, 10 december 2018. Där finns Nadia’s tal att höra (”nobeltalen til Nadia Murad” på norsk). Tid 18:52. (Mukwege’s tal ovanför — 27:56.)
  https://www.nrk.no/urix/nadia-murad-og-denis-mukwege-mottar-nobels-fredspris-1.14333652
  Nadia är född 1993 i Sinjar, Irak. Och som sagt freds-pristagare, 25 år gammal.

 5. Ska inte FN, EU och Svenska regeringen studera dessa vedervärdigheter och bekräfta? De verkar inte veta något. Vad har vi för egna myndigheter och ansvariga världssamfund i världen? Vem i FN, EU eller Sveriges riksdag förmår yppa ett rättvist ord om dessa rasistiska utrotningsförsök på yazidier av IS eller andra Islamister?

 6. Låter bekant på något vis! Detta att, ”terrorister stöttas, offer ignoreras.” Det är ju den politiken socialistasen stött i ALLA decennier. Byt ut terrorister mot brottslingar, i ovanstående, så förstår ni vad jag menar. Ja, ”stackars” alla vidriga terrorister. Vad ”synd” det är om de äckliga monstren, va??? *Skakar på huvudet*

  Överlevande från IS och islam, är precis samma sak, om inte värre, än överlevande från Hitlers förintelselägren. Jag menar, vad de överlevt ifrån. Vilka ofattbara hemska sataniska fasor utan motstycke, som knappt går att föreställa sig. Och dessa djävulusiska bödlar och våldtäktssvin släpar ”vi” frivilligt hit igen, i form av s k ”återvändare”. Hur dum får man vara??? Jo, som vänsterpacksfolket tydligen. *Skakar på huvudet*

Kommentera