SVT kritiserar Sveriges Radio


MEDIA. Anders Holmberg, programledare på SVT, twittrar kritik mot Sveriges Radios formuleringar och osaklighet. Holmberg har rätt men det finns värre formuleringar på det egna företaget att ta tag i.

Vad tycks om detta exempel:

SVT, ensamkommande flyktingbarn

eller detta

eller

3 juni 2015

Bild från SVT på de första svenskarna…bruna och blåögda

Det finns hur mycket som helst.

-Pettersson undrar om inte SVT:s nyheter, formuleringar och vinklingar kan vara ett fall för Uppdrag Granskning?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “SVT kritiserar Sveriges Radio

 • Roland Salomonsson

  Pettersson har i hastigheten ETT FEL i sin ironi!

  Det är sant att de människor som expanderade storfamiljevis norrut i takt med att isarna försvann, enligt DNA var mörkhyade, krullhåriga och en del av dem därtill blåögda. Till utseende och kroppstyp skulle en jämförelse med papuaner från Nya Guinea kunna ske. Även rörande Neanderthalarna, som dock hade en kompaktare bål.

  Vitheten kommer sannolikast från österifrån. Sibirien var under istiden isfritt och hade ett avsevärt mildare klimat än idag – i synnerhet vintrarna Det var sannolikt här Dendrosovanerna utvecklades ur Homo Erectus för mer än 800000 f kr. Dendrosovanerna i sin tur evoluerade med tiden till minst 3 varianter av Neanderthalare, som expanderade västerut under de korta värmeperioderna mellan glacialerna. Under värmeperioderna styrdes expansionen av ett vidsträckt inlandshav från Svarta Havet – via Kaspiska Havet – och dagens Centralasiatiska öknar, så att de flesta rörde sig västerut. Vitheten evoluerar sannolikt fram dels i Kaukasus, där Homo Sapien Sapiens arkeologiskt konstaterats 300000 f kr och dels att Neanderthal-mix med Dendrosovaner ger vithet i södra Sibirien. En del av sistnämnda blir sedan anfäder för Mongolerna (Kineser). D v s de Homo Sapiens Sapiens, som österifrån når Nordkalotten samtidigt med de söderifrån kommande ovan, är sannolikt vita och har hunnit bli blonda.

  Gilla

 • Grune

  Den största IS ledaren i Sverige kallas ju statsminister.

  Gilla

 • Kent

  Svt slingrar sig som en hal ål för att slippa erkänna sina åsikter långt ut på extremvänster kanten. Fastän det är uppenbart för alla som inte är totalt bakom flötet.

  Gilla

 • Olof.p

  Det är dags för en uppföljning av alla läkare och ingenjörer som kom som flyktingar. Efter två år i Sverige hade 2% arbete. Nu har det snart gått fyra år. Har 4% arbete då?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: