Glesbygdsuppror mot Löfven – om mack- och butiksdöden


INRIKES. Statsminister Stefan Löfven (S) hävdar att regeringen har stoppat mack- och butiksdöden. Nu råder full upprorsstämning bland företagare och människor i glesbygden. Samtidigt växer oron för att Löfven ska dra undan mattan för företagen. ”Det är uppror där ute”, säger en företagare.

Än lyser lamporna i det gamla torpet där Pettersson och den oäkta hustrun bor

Efter Stefan Löfvens tal i helgen råder upprorsstämning bland företagare i glesbygden. Att påstå att mack- och butiksdöden har stoppats är minst sagt verklighetsfrånvänt, rasar företagare som nu känner sig överkörda. Bogge Bolstad, som driver en egen mack i Storuman och jobbar som projektledare på Svensk Bensinhandel, är en av dem som satte kaffet i vrångstrupen.

– På vilket sätt har butiks- och mackdöden stoppats? Det är väldigt intressant att en statsminister kan påstå det när vi bokstavligen kämpar varje dag för att överleva. Men långtifrån alla lyckas, säger Bolstad till Fplus.

-Pettersson säger att Löfven & Co ska göra ett studiebesök till Norge, men det kanske inte är tillräckligt flashigt.

I Norge blomstrar landsbygden, långt från städerna, finns nybyggda skolor i nästan varje samhälle. Det finns idrottshallar, bredband och butiker.

I vårt västra grannland har man anpassat politiken så att folk bor kvar, även i små glesbygdskommuner. Norge och Sverige har valt helt olika strategier för att hela landet ska leva. Och det handlar enligt forskarna inte bara om oljepengar. – Alla de åtgärder vi har i Norge skulle man också kunna införa i Sverige. Det handlar om politisk vilja, säger Katrina Rønningen, forskningsledare vid Norska institutet för bygdeforskning.

Läs mer på Extrakt.se…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Glesbygdsuppror mot Löfven – om mack- och butiksdöden

 • Tony

  Enda gången Löfven befinner sig utanför en storstad är väl när han flyger, Precis som Fredrik Reinfeldt som när han flög tyckte att det fanns mycket god plats för flyktingar. Det ska till en politiker för att fälla korkade uttalande!

  Gilla

 • Weronica Selby

  vad sa han????? att landsbyggden maste fungera nar storstadsborna aker dit

  Gilla

 • Tony

  Sverige har inte valt fel strategi men däremot har vi valt helt fel folk att leda landet.

  Gilla

 • HB

  LO tjockisen har Stort förtroende för Lövfen och dom gillar varandra mycket…

  Gilla

 • Grune

  Det enda rätta är nog ett inbördeskrig där de största IS ledarna alltså dom som sitter i den så kallade regeringen blir utsatta först.
  Vi kan också gå den vägen att alla 1,2 miljoner SVENSKAR som finns i Sverige slutar betala skatt.

  Gilla

  • HB

   Det är Helt otroligt att alla 1.2 milj rasister i Sverige fortfarande går till jobbet som vanligt och betalar skatt till Packet i regeringen?

   Åk utomlands och jobba.
   Sjukskriv er ofta.
   Deklarera mer genomtänkt.

   Gilla

 • ormet

  Jag förstår att de känner sig överkörda men alla vet ju att det inte går att sätta någon tilltro till clownen som vi har som statsminister. Hög tid att sluta bry sig helt om vad han säger och gör.

  Gilla

 • Kent

  Det var inte Bryssel som fick mer makt när vi gick in i EU utan Stockholm. För att kompensera den makt som gick ner till Bryssel så har politikerna i Stockholm i princip upphävt det kommunala självstyret och vill detaljstyra kommunerna med utspel i TVsända presskonferenser där de satsar x antal miljoner på skola, åldringsvård etc.
  En lösning skulle förmodligen vara att omvandla Sverige från centralmakt till en förbundsstat med stärkt regional makt där pengarna inte behöver sändas genom Stockholm.

  Gilla

 • carl ekström

  Feminister är korkade individer.samnt lågutbildade då blir allt fel.
  Titta bakåt och se ,vad har dom bidragit med.Hur mycket har dom tillfört.Jag vet då inget.
  Min fru Barbro

  Gilla

 • Olof.p

  Det vet vi att Löfven ljuger så näsan växer. Skulle han mot förmodan säga något sant, säger han tvärt emot nästa dag.
  Jag blir förundrad varje gång jag tänker på det, vilka jävla idioter kan rösta på en sån partiledare? De måste vara utvecklingsstörda eller hjärnskadade, eller både ok.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: