”Rumänska” ligor blir rika på äldrebrott


ÅLDRINGSBROTT. Fyra personer, två gifta par, misstänkta för att ha lurat sig in hos mer än 30 äldre personer och stulit deras guld- och värdesaker, åtalas idag onsdag vid Hudiksvalls tingsrätt. Deras brottsliga och systematiska brottslighet har gett dem ett liv i lyx, rapporterar SVT. 

De två äkta paren bor en liten stad i östra Rumänien, i varsina stor nybyggd villa. Det är hus som med rumänska mått ser ut att ha kostat mycket pengar att bygga.

Under perioder bor de inte i sina villor. Polisens kartläggning visar nämligen att de reser runt i Europa för att tjäna pengar, men inte genom att ha ett vanligt arbete. Under en månads tid reste de till exempel runt i södra och mellersta Sverige och lurade sig in hos gamla människor, berättar polisens utredare i Hudiksvall, Roger Wiik.

Hudiksvallspolisen grep de två paren i december 2017 efter tips om en efterlyst bil. De anhölls misstänkta för över 200 åldringsbrott, men släpptes mycket på grund av att en av kvinnorna var höggravid och att det saknades bevis.

Polisen kunde dock tömma deras telefoner och med hjälp av telefonmaster se hur de hade rört sig och att det stämde med platser och tidpunkter för var åldringsbrotten hade begåtts. Vi kunde se att de, via en bokningssajt, hade bokat boende mellan de aktuella brottsplatserna. Av de över 200 brotten valde åklagare att väcka åtal i 34 fall. Det äldsta offret är 98 år gammal. Några har också hunnit avlida sedan det här uppdagades, säger Roger Wiik.

Sammanlagt består åtalet av 34 olika punkter gällande 22 fall av grov stöld och 12 fall av försök till grov stöld. Rättegång väntas hållas i Hudiksvalls tingsrätt inom två veckor.

I Norge har elva romer dömts till fängelse för stölder hos 14 äldre mellan 81 och 102 år, rapporterar ABC Nyheter. 

För några veckor sedan skrev vi att EU-parlamentarikern Soraya Posts dotter Thereza Eriksson dömts till fängelse för grova stölder från äldre. 

Vi har Tiggaren vid Ica lever, som lever lyxliv i London, enligt sin Facebook, det stämmer dock inte. Han ljuger men lever skapligt i Rumänien, dit an flyger till och från regelbundet. Han verkar dock inte stjäla utan arbeta hårt som tiggare.

Hemma hos zigenarna byggs det palats för bidragspengar och brottslighet

Daily Mail har visat hur zigenarna bygger palats hemma för bidragspengar och brottslighet. Även rumänska tidningar skriver om detta.  Dock inga svenska vad jag vet, trots att de lovar att de inte döljer något för oss.  

Nedan kan ni se en litet annorlunda bild av hur många romer lever, det är de som organiserar det som inte finns enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier och stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv. Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Varför ser man inga tiggare på dessa gator?

Zooma in och se er omkring HÄRTitta hur rent och snyggt det är och fråga er vem som betalar. Frågar du zigenarna på plats så skrattar de och säger metallhandel.

Ni som lägger pengar i tiggarnas muggar bidrar till detta, men det får ni aldrig läsa om i hatmedia.

Läs gärna om När greve Antonius kom till Sverige, och fråga er varför det inte blivit folk av dessa på 500 år trots namnbyten, tattare, zigenare, romer, EU-migranter, tiggare, vilka är det egentligen som förstör deras varumärke…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


17 responses to “”Rumänska” ligor blir rika på äldrebrott

 • Bosse S

  Så Svt fick helt plötsligt lov att berätta om detta som vi andra känt till i flera decennier.
  Tvångskatteföretaget har haft flera år på sig att göra ett reportage om de här onda varelserna.

  Gilla

 • Monica

  Vad jag kan förstå är vidskeplighet inbyggda i romernas kultur. Eftersom många har inga moraliska spärrar tänker de då inte på att även karma drabbar dem.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå att jobba med sakpolitik……….

  Kommunstyrelsen godkände idag förslaget om att införa ett lokalt tiggeriförbud i Katrineholm. De partier som var eniga i frågan var S, M och SD.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/forslag-om-tiggeriforbud-i-centrala-katrineholm-godkandes

  Gilla

 • Tony

  Parasiter lever av att suga ut andra,så är det i djurvärlden, så även bland dom tvåbenta varelser som kallas människor.

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  Alltså Pettersson, du är bäst på syrliga skrivningar!!!
  ”Han verkar dock inte stjäla utan arbeta hårt som tiggare”. Den fick skrattårarna att flöda.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Åldringsbrott, där man lurar sig in hos gamlingar, är ju ett typiskt zigenskt
  brott, utfört av framförallt kvinnor.. Och de gamla lär ju sig aldrig, trots att det har skrivits hur mycket som helst i tidningarna under de senaste 30 åren. Tyvärr är de gamla allt för naiva.

  Kul att se på bilderna att de har ordentliga stängsel runt sina kåkar. Det gäller att hålla tjuvarna borta!

  Gilla

 • Mike E

  Ja, Die Dummen Schweden förgyller zigenarnas liv i Rumänien.
  Att som media i Sverige kalla dem rumäner är samma medvetna lögn som när det rapporteras om att sk. svenskar grips för terrorbrott runt om i världen.

  Gilla

 • Ståfräs

  Lögn o förtal hälsar AL från aftonslasken.

  Gilla

 • Golonka

  I höstas besökte jag Rumänien. En av rumänerna jag träffade, han drog en skarp skiljelinje mellan rumäner och zigenare. Det är två helt olika folkslag.

  Ärlighet och PK går det också en skiljelinje mellan.

  Gilla

 • Thor

  Verkar som att de har kontroll över sina byggnadsnämnder också. Hiskligt fula byggnader, bygglov borde aldrig ha beviljats.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  ”Metallhandel…”

  Inbrottsligor härjar i Helsingborgstrakten, bl.a. de stora områdena med kolonistugor där praktiskt taget VARJE stuga har haft inbrott

  – Det är åt helvete rent ut sagt, säger Närlunda koloniförenings vice ordförande Kennie Nilsson, som själv drabbats av inbrott vid TVÅ tillfällen under året.

  Och vad stjäls? Jo, tjuvarna bryter sig in och stjäl metallföremål.

  – De stjäl grytor, kopparsaker och elkablar. Det är i stora drag det enda de tar, säger Kennie Nilsson, som misstänker att det är metallvärdet tjuvarna vill åt.

  https://www.hd.se/2019-03-10/nio-nya-inbrott-pa-narlunda-koloniomrade

  Gilla

  • Stenbock

   Sara:
   Ja Helsingborg/Landskrona är inga platser för räddharar….
   Läste just i lokala skitblaskan HD,att en ”Landskronabo” kastar ut saker från sitt fönster på förbipasserande !
   Eftersom detta tydligen är en hobby,vill hyresvärden vräka honom. Stenbock tror detta kan bli ett långdraget ärende,då detta kan befaras vara en form av,”rasism o. främlingshat” !

   Gilla

  • Bosse S

   Brunnslock, cykelställ, trappräcken, hängrännor, stuprör, statyer, metallplåtar som täcker dörrfoder, all slags bortbrytbart i metall från kyrkogårdar, m.m. bara försvinner när de här tjuvarna är ute och kör med sina skåpbilar på kvällarna.
   Det finns för många oärliga skrothandlare i vårt land som gör dettz möjligt.

   Gilla

 • Tanten

  Någon smart reporter från Sverige borde rota lite mer i dessa ”affärer”.
  Hur betalas byggena?
  Byggnadstillstånd?
  Bankkonton?
  Redovisning av inkomster?
  Kontanter till alla jobbarna och leverantörer av byggnadsmaterial?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: