85-årig dam ville vara ute mer än en timme i veckan – får avslag


ÅLDRINGSVÅRD. En 85-årig kvinna ansökte om få komma ut mer än en timme i veckan med ledsagning. Först sa socialnämnden nej och nu avslår förvaltningsnämnden kvinnans överklagan på två timmar i veckan.

Kvinnan bor på ett trygghetsboende i Ystad och har på senare tid blivit allt svagare. Hon har svårt att använda sin rullator och behöver stöttning när hon vistas utomhus och uträttar ärenden. Den rullstol kvinnan har kan hon inte använda utan hjälp.

Kvinnan har en timmes utomhusvistelse med stöttning i veckan. Hon ansökte om att få ytterligare en timme men det avslog socialnämnden, skriver Ystads Allehanda. Nämnden anser att två timmar är ”utöver skälig levnadsnivå”.

Lokaltidningen

-Pettersson säger inget men funderar på hur landet sköts, sedan är jag en förespråkare för arbetsplikt. Friska personer som tar emot bidrag kan göra nytta i samhället, vid vägran så dras bidragen in…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


21 responses to “85-årig dam ville vara ute mer än en timme i veckan – får avslag

 • Maria

  När det gäller äldre och äldreomsorg använder man sig av termen ”skälig levnadsstandard”, vad man inte talat högt om och som många kanske inte vet är att detta är den lägsta graden. Vid matinköp till äldreboende får matkostnaden per äldre inte överstiga 54:-/dag i min kommun. Detta ska täcka alla dygnets måltider… (vid mindre enheter är detta inte mycket att röra sig med trots avtal med handeln)

  Gilla

 • gamgubben

  Trots detta finns det politiker som påstår att vi har en bra åldringsvård. Ja kära främmande!

  Gilla

 • ossie

  Om nu svetsarn skulle göra nåt vettigt så skulle ett Twitterförbud för tokstollan Strandhäll vara bra fast att sparka fanskapet vore ju ännu bättre.

  Gilla

 • hasse

  Inlåsta och bort glömda ska äldre vara som har byggt upp detta landet.
  Var är du Stefan löven?

  Gilla

 • Danne

  Trots att det dräller av sysslolösa pensionsräddare överallt.

  Gilla

 • Tony Ingman

  Bara att behöva ansöka om att få vistas ute på våren , vittnar om hur ynkligt Sverige har blivit hur dom tycker att dom kan behandla äldre 2019,

  men Småpåvarna måste ju kunna visa att dom har lite makt, och lättast då över gamlingarna, för där blir protesterna lägst, dom orkar inte ?

  Nästa steg blir kanske mat varannan dag!

  Gilla

 • SVENSK

  Skriv ut detta på papper, knöla ihop och tryck in i käften på Löven!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Beslutet på motiveringen löd, ”utöver skälig levnadsnivå”.

  Frågan blir då. Hur många lever ” utöver skälig levnadsnivå” i Sverige ?

  Gilla

 • Billy Boy

  Här nedan ger jag en del information om vad som hänt .. eller snarare INTE hänt historiskt angående arbetsinnehåll, resurser, utbildning och ffa högre status genom högre löner inom äldreomsorgen.

  Läs om hur Kommunal-fackets dåvarande (S)osse – Ylva Thörn – och den fd statsminister Göran Perssons (S) samt dåvarande socialminister – Lars Engqvist (S) – totalt misslyckades med att förbättra villkoren för både Kommunals medlemmar (vårdgivarna) och de vårdade ålderspensionärerna.

  Kommunals (som ingår i LO) och Ylva Thörns (S) verksamhet kantades av ett oändligt antal skandaler, misslyckanden och lögner. Här nedan återges bara ett fåtal i högen:

  Ordagrant citat (hämtat av mig tidigare från Kommunals hemsida -http://www.kommunal.se – numera borttaget därifrån.

  Citat

  Ylva Thörn hos socialministern (Lars Engqvist /S/ på den tiden): 2002-02-06

  ”Förverkliga de äldres rättigheter!

  Vi vill vara med och höja standarden inom äldreomsorgen. Det finns dock gränser för vad vi klarar. Glappet mellan resurserna och behoven går inte att överbrygga med entusiasm och engagemang hur stort det än är.

  Det framhöll Kommunals ordförande Ylva Thörn när hon och fyra undersköterskor inom äldreomsorgen uppvaktade socialminister Lars Engqvist. Undersköterskorna Anna-Lena Källgren från Dalarna, Mona Hansson från Skåne, Mikael Markgren från Västerbotten och Helena Strandberg från Jämtland är ombud i Kommunals branschråd för äldreomsorg.

  Vid uppvaktningen överlämnades de drygt 150 000 namnunderskrifterna till stöd för Kommunals tio rättigheter för äldre människor.

  Uppropet:

  Svenska folket vill ha en bra äldreomsorg och är beredda att betala för den. Men från arbetsgivare och beslutsfattare saknar vi tydliga mål som vi anställda kan förverkliga. Så kan det inte fortsätta med tanke på larmrapporter om brister, om hur dåligt många anställda mår och äldreomsorgens stora behov att nyanställa. Det rör sig om ca 150 000 personer inom 10 år, framhöll de i en skrivelse till socialministern.

  Äldreomsorgen måste utgå från det unika hos varje individ. Det är utgångspunkten för Kommunals tio rättigheter som lyder:

  Äldre människor ska ha rätt att:

  – äta mat de tycker om
  – känna sig fräscha och snygga
  – själva bestämma sina tider och rutiner
  > komma ut när de har lust
  – träffa andra människor
  – köpa kläder efter egen smak
  – gå till sin egen mataffär
  – utvecklas
  – hålla sina minnen levande
  – bo hemma så länge som möjligt

  För att förverkliga de tio rättigheterna behöver vi bli fler och få bättre arbetsvillkor. Det är nödvändigt för att kunna rekrytera och få behålla de undersköterskor och vårdbiträden som är en förutsättning för ett värdigt liv på ålderns höst, skriver Ylva Thörn och undersköterskorna i sin skrivelse.

  De hemställde att regeringen beaktar namninsamlingen och strävar mot att de tio rättigheterna förverkligas.

  Slut citat

  Nå, vad hände sedan ute i verkligheten? Svar: Bara försämringar för kommunals medlemmar och besparingar på de gamla i äldreomsorgen. Dåvarande socialminister Lars Engqvist (S) hade också förmågan att grundlura alla dessa: Ylva Thörn + Kommunals övriga hårt arbetande medlemmar ute i äldreomsorgen samt de hjälplösa och skröpliga patienterna, deras anhöriga + övriga medborgare / väljare ute i landet.

  (S)osse-adeln har producerat mest en massa tomt skitprat (tomma politiska floskler) men det blir sällan något konkret uträttat. D v s mycket prat men ingen verkstad brukar man säga.

  Lars Engqvist (S) blev senare landshövding med skyhög lön och flott landshövdinge-residens att bo i. Kommunals upprop kastade han säkert i papperskorgen när han avgick som socialminister. Senare har han också arbetat som ordförande i Sveriges Radio/SVT-koncernen.

  Vad hände med förbättringarna i äldreomsorgen? ABSOLUT INGENTING. År 2003 kom Kommunals ”Vi tar fajten”-strejken som också blev ett total-fiasko där Ylva Thörn fick vika sig för Wanja Lundby-Wedin (LO & SAP). Det antyddes också att Göran Persson agerade i bakgrunden för att stoppa strejken. Nu 2019 är vård- & omsorgs-läget värre än någonsin i de flesta kommuner och landsting / regioner inte minst i dem med (S)-styre. Och förhoppningar om förbättringar har grusats hela tiden. Under vår inkompetente statsminister Stefan Löfvéns ledning fortsätter försämringarna.

  Fd fackpampen Ylva Thörn (S) är sedan 1 september 2015 landshövding i Dalarnas län.

  Källa / Länk:

  http://news.cision.com/se/kommunal/r/lo-kongressen-bakom-rattigheter-for-aldre,c28380

  På länken ovan finns några kvarvarande rester till sidor där jag ursprungligen hämtade uppgifter till min kommentar ovan. Steg för steg har fackförbundet Kommunal städat bort uppgifter på webben om deras och övriga sosseriets prakt-fiasko i äldreomsorgs-frågan.

  Gillad av 1 person

 • eugenecork


  …kvinnan i fråga röstade säkert rätt i höstas (?)
  då sossarna samlade ihop boskapen och bjöd
  på skjuts till lokal inför valet, iaf på alla större
  äldreboenden?

  Gilla

  • Tore

   Det sorgliga är att du har helt rätt, vi får alla stå för våra egna beslut och det är aldrig någon annans fel.

   Gilla

   • eugenecork


    har man grav Alzheimer ere nog knepigt
    (att utan hjälp) välja va som är rätt å fel?
    …bara kolla in befolkningen i övrigt, där
    har c:a 70% nickedockor moderat Alz-
    heimer…alla av dessa gaddar ihop sig
    å röstar på varann, under ivrigt kackel


    Gilla

  • Billy Boy

   Om den gamla damen inte röstade själv så fanns det kanske några mycket ”hjälpsamma” sossar att tillgå.

   Det är hittills bara företrädare för Socialdemokraterna som vid många olika tillfällen i många val på många orter i Sverige blivit påkomna och dömts i domstol för valfusk. Man har t ex ”hjälpt” (d v s hänsynslöst lurat och vilselett) skröpliga gamlingar på äldreboenden att få röstningen enkelt avklarad.

   Ombuden hade redan i förväg lagt Sosse-valsedlar i valkuverten och sedan klistrat igen dem. Åldringarna fick inte en chans att välja valsedlar eller se de valsedlar som ombuden lagt i de igenklistrade kuverten, som lades i valurnorna.

   S-valarbetare dömda för valfusk (Publicerat år 2002)

   https://unv.is/expressen.se/nyheter/valarbetare-domda-for-valfusk

   Det finns massor av fler exempel där sossarna ägnat sig åt varierande former av valfusk … även i det senaste valet sept. 2018.

   Gilla

 • ruben

  Vi måste tydligen ha råd att försörja minst en miljon bidragsturister, så vem får prioritera 85-åriga svenska pensionärers önskemål? Jag gillar inte vad jag ser eller läser om vad som händer i Sverige. Det ska vara lag på att alla åldringar, som vill ska få komma ut varje dag förutom alla andra rättigheter svenska pensionärer själva förtjänat och bidragit till. Vad gör egentligen svenska myndigheter? Det räcker nu.

  Gillad av 1 person

  • eugenecork

   Vad gör egentligen svenska myndigheter?

   …det ser du i mitt inlägg ovan, om inte annat
   får du glädjas själv vart 4:e år om du lyckas
   få en plats bland turkkäringarna på hemmet
   …då en vacker dag i livets slutskede…kaffe
   å skorpa ingå, före el.efter lokal-saitsingen

   …mkt gnäll på media nu rörande kyckligslakt
   de är iaf lyckligt lottade, som slippa mjölkas
   på allt av värde under 85 år (som gumman)

   Skillnaden inte så stor, då de gäller boskap,
   endast tidsmässigt…gamla halvruttna höns
   bli iaf hundmat, vi möjl. till glädje för någon
   begravningsentreprenör…sånt är livet

   Gilla

   • eugenecork


    glömde få med detta i inlägget ovan, näml. de
    här med förbränning…tänk vilka världen i form
    av BIOGAS som går till spillo och förlorat då
    ruttnande organiskt materia idag går till spillo
    då vi bara eldas upp…tycker att de bland oss
    SD:are som lämnar in remissförslag, nu kunde
    slå MP på fingrarna mä å lämna in ett dylikt
    förslag genomgång…detta för å gynna de som
    tar vid efter oss…idag finns ju organ- och väv-
    nadsdonationer, vad är skillnaden egentligen?
    Då skulle kretsloppstänkande nått ett mål, om
    vi alla blev BIOGAS ist för en liten hög aska?
    Jag skulle gärna ställa upp som testpilot i ett
    dylikt projekt…detta då i 1:a hand för Sverige
    i Framtiden, dock inte för Islamistpatraskets
    vara i Sverige…en sådan vill jag inte ligga vid
    sidan om å bli BIOGAS…tvi vale

    Gilla

 • Stenbock

  Hade det varit en av Tempel-dansarna hade det omedelbart beviljats !

  Gilla

  • Bosse S

   Usch också en tweet av den imbecilla socialministern, som påstår att pensionerna säkras när befolkningen ökar p.g.a. massinvandringen.
   Det är för mig en gåta att en komplett idiot är en av dem som styr Sverige. De andra är förresten inte heller bättre, men jag undrar om inte socialministern tar priset.

   Gilla

 • Ty

  äldre svenskar bryr man sig inte om till skillnad mot tex falska afghaner som i princip får kosta hur mycket som helst (1 miljon året oftast) med egna kockar på boenden och kvinnliga daddor som daltar med dem osv osv.Skamligt är det vekligen. Genom att skicka hem bluffafghaner ca 10000 så får de äldre en bättre framtid

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: