Miljöpartiet vill ha totalförbud för bensin och diesel om elva år

KLIMAT. Om elva år ska inga bensin- eller dieselbilar säljas i Sverige. Men klimat- och miljöminister Isabella Lövin (MP) vill gå längre än så. Isabella Lövin (MP) vill att fossila bränslen förbjuds i Sverige lagom till 2030. – Vad som händer om vi inte fasar ut fossila bränslen till dess är att det blir svårare att nå våra klimatmål, och vi utsätter världen för en ännu större risk, säger Lövin till Expressen

-Pettersson inser att Lövin inte kommer att få igenom något förbud men skattehöjningar är det fler som gillar. Sedan kan man undra vad nästa förslag blir, totalförbud mot: Rökning? Alkohol? Kärnkraft? Vedkaminer och spisar? Flygresor för privatpersoner?

Förbud mot islam och terrorgrupper? Inte en chans…vi ska ta cykeln till medeltiden och islam.

Varje ruta symboliserar 25 nya jättelika kolkraftverk. Det planteras 2400 ny kolkraftverk till år 2030 och lägg märke till att då är inte Nord- och Sydamerika med, skriver Katternö.

Sanningen är att om vi i morgon lägger ned hela Sverige, lägger oss ned och dör så blir världens globala utsläpp inte ett dugg lägre.

Varför har vi ministrar som ägnar sig åt drömmar och symbolpolitik i stället för att ta tag i de verkliga problemen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Miljöpartiet vill ha totalförbud för bensin och diesel om elva år

 1. Är det bättre att ta bort världens lungor för den “globala miljöns” skull då???

  För man agerar ju för SKOGSDÖDEN istället, när man väljer bort oljan. Och som sagt, Pettersson, visat här ovan, har det inte heller någon större positiv inverkan.

  Och minskar man lungkapaciteten hos en rökare, som drar konsumtionen, så blir resultatet +-0, i bästa fall. Men man FÖRSTÖR definitivt förutsättningar för en bättre framtid i grunden, mer än man annars skulle göra, med lite mer koldioxidutsläpp, men bevarade skogar.

 2. En riktig journalist hade ställt följdfrågan: “Hur mycket minskar det det globala utsläppet? Jag slår vad om att Lövin inte hade kunnat svara på detta utan bara pladdrat en massa floskler.

 3. Varför om just elva år. Om nu Greta sagt att detta är bra och nödvändigt så är det väl inget att vänta med. Sätt gång – om ni törs.

 4. Ofattbart att Mp som är gröna utanpå och illröda inuti fortfarande sitter kvar i maktens boningar, Sverige börsnarast bli fritt från såna anti.demokratiska partier som jobbar för globalisternas agenda ,om bara folket förstod vad det lilla extremistpartiet går ut på.De är inte bara islamistvänner ,kom ihåg att Frigolins mentor är islamisten Kaplan,deras politik är identisk med agenda 2030, går att läsa om på Peter Krabbes blogg.Allt de gapar ut om och kräver ingår alltså i att göra Sverige till ett U land senast 2030.

 5. MP är ett romantikparti tillika musseparti.
  Dessutom är dom verklighetsfrånvända och totalt imbecilla.

  Dom gör livet surt och dyrt för svensken samtidigt som dom premierar för muhammedanen.

  Ut från Sveriges Riksdag!

 6. Ja, förbjud bilar och bussar, flygplan, båtar, mopeder och sparkcyklar, förbjud också telefoner, TV och radio, kulspetspennor skithuspapper, kålhuvuden och moms på dill.
  Hurra, då har MP räddat vår jord och vi är tillbaka till stenåldern!

 7. Eftersom andra generationens biodrivmedel, HVO och genom förgasning av sekunda biomassa och F-T-syntes utvunna kolväten är i princip samma som fossil bensin och diesel kommer vanliga otto- och dieselmotorer även att kunna gå på biobränsle, viss inblandning har man redan i dag. Och nya bilar kan får motorer som enkelt kan ställas om till andra bränslen som etanol, metanol mm också.
  Så i praktiken blir det ingen dramatik..

  • Jag minns när man började prata om etanol istället för bensin, så gick priserna upp våldsamt på pasta och ris. Metanol/etanoltillverkning orsakade av någon anledning förhöjda spannmålspriser och tydligen även matbrist i u-länderna.

   • Helt rätt, biobränslen som görs på mat är inte bra och fasas ut. Nu är det sekunda råvaror och rester som gäller.

 8. Aj aj aj, vad skall Lövins man då göra med alla väldigt, väldigt tunga stenar som behöver flyttas i en stor Diesel? Alltså, Sverige stängde alla mentalsjukhus 1980 och släppte alla intagna,året därpå bildades Miljöpartiet, det var nog ingen slump.

  • Han får väl skaffa ett släp och nyttja familjens för den höga statsrådslönen inköpta Teslan, precis som den stormrike storbonden som tog Rollsen när han kört sönder traktorn.

   • Han behöver nog inte köra sten då. De lever säkert väldigt gott på hennes pension.

 9. Ett parti som är emot allt utom öppna gränser hur kan ett sådant idiot parti existera.

 10. Varför är inte Mp emot överbefolkningen i Afrika och Asien, det verkligt stora problemet!?

  • I avsaknaden av sådana små grå så kallade hjärnceller, då kan dom inte tänka på riktigt inte ens om dom försökte. Därav dessa konstiga uttryck dom har emellanåt, som inte har något med verkligheten att göra

   • Sannolikt har de rökt på i sin ungdom och tagit livet av 99% av de små grå.

 11. varför inte studera och registrera dessa mäniskors framfart i samhället.
  varje gång de tar en Taxi och åker Flyg, samla i hop dessa resor och släng upp det i ansiktet på dem, bara för de sitter i en regering skall de inte komma undan med att de måste, för att hinna med.
  det är ta mig f.. samma för resten av sverige befolkningen. vi skall kunna ta oss till arbetet varje dag och i tid.
  men vi ska inte behöva höra att vi ska bli utan fordon eller bli straffbeskattade för vi inte har råd med ny ELBIL FÖR 800 000 – 1 MILJON SKR som ändå kommer drivas på utländsk el från KOLKRAFT. ( vi har ju som arbetare inte råd att köpa kontant eller via lån en bil som kostar lika mycket som en bostad i ett dåligt ytterområde)

  Ni kan ju ta en tur ut i era förorter och se vilken bilstandard den normale arbetar svensken har.

  Var god och börja i rätt ända med konsekvens analys, nej nej fortsätt att skrämma ihjäl svensken så han flyttar från sverige, så ni MP och PK idioter kan göra hela landet laglöst med nysvenskar istället, för de kommer skita fullständigt i eran idiot propaganda.
  vi vill faktiskt inte vara delaktiga i era fantasy lekar längre, vi vill inte heller betala en enda krona till personer som er.

 12. När det gäller frun Lövin så tror jag att hon inspireras av en aktivist som huserar i USA ,hennes namn är Ocasie-Cortez och hon representerar Demokraterna , som för övrigt verkar ha berikats med en uppsjö av tokiga fruntimmer . Nåväl denna Cortez vill förbjuda all användning av fossila bränslen samt riva ner alla hus och bygga upp nya energisnåla , hur hon tänker lösa den ekvationen återstår att se . Men är det inte märkligt med alla dessa “miljövurmare” dom kommer med en massa mer eller mindre tossiga ideer men dom har ingen plan på hur de ska genomföras eller bekostas .

 13. Vi kan väl totalförbjuda alla bilar redan nu idag!
  Då räddar vi hela planeten.

  Jävla Stolle till kärring, Politikerförakt –Ja! Tack.

 14. MP vill göra Sverige till ett U-land lagom till FN:s “agenda 2030” då hela EU förväntas ha helt öppna gränser och fri invandring…

 15. På grund av svensk energipolitik är det snart bara lådcyklar som gäller för folket. Politikerna fortsätter som vanligt att anlita inrikesflyget och köra sina bränsleslukande suvar.

 16. om Sverige lägger ner användningen av fossila bränslen, kommer världen att räddas då? Kommer hotet mot uppvärmningen att stanna av? Kommer kommuner att klara av att alla de som bor i glesbyggd börjar flytta in till de stora städerna? Vi kommer att få se en urbanisering av oändliga mått.
  Jag tror också att om vi förbjuder sugrör av plast så kommer världshaven att räddas. När vi räddat haven och temperaturhöjningen borde vi få en medalj.

Kommentera