Muslimska länder kräver krafttag mot islamofobi

ISLAM. Flera muslimska länder kräver ”genuina” krafttag mot islamofobi efter terrordådet i Christchurch, då 50 personer dödades. 

Våld som bottnar i islamofobi kräver ”genuina, omfattande och systematiska åtgärder”, skriver länderna i Islamiska konferensorganisationen i ett gemensamt uttalande efter ett möte i Istanbul.

Tidigare under fredagen sa Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att han vill se en global kamp mot islamofobi i likhet med den mot ”antisemitism efter Förintelsen”.

Al Jazeera

-Pettersson håller helt med. Vi måste ta krafttag mot dem som mördar muslimer och det är muslimer. Runt 80 procent av alla döda i terrorangrepp finns i fem länder: Irak, Afghanistan, Pakistan, Nigeria och Syrien – och det är muslimer som utför de allra flesta attentaten. Det framgår av den årliga «Global Terrorism Index» som görs av ansedda Institute for Economics and Peace.

Alltså bör Erdogan börja bekämpa islam och muslimer, det är de flesta islamofoberna…

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Muslimska länder kräver krafttag mot islamofobi

 1. Res hem till era Islamiska länder och praktisera er efterblivna religion, den passar inte in i samhällen som vill driva utvecklingen framåt och inte baklänges. Sen att Islam ska dominera Världen kan dom nog glömma,
  dom kommer aldrig att släppas fram av det mäktiga Kina o Ryssarna och det gamla Östeuropa kommer inte att släppa fram dem.
  Det är bara i det mjäkiga Europa, med Sverige i spetsen man inte begriper hur destruktiv denna religion är för kommande generationer.

 2. Det är ju inget problem för Sverige!
  Socialdemokraterna ”sålde” Sverige till islam 1999!

  Kontraktet gäller ännu!
  Sverige är redan ett islam land!

 3. En fobi är en inbillad manisk rädsla utan grund.
  Finns det inte grund för att hysa fruktan inför islams alla yttringar?
  Halshuggningar, terrorattacker, ambitionen att ta över hela samhället och att införa sharia som slutmål.

 4. De religiösa vill ofta ha respekt för sin tro, men är inte lika intresserade av ge respekt till annan tro.

 5. Jag kan bara citera en journalist på Aljazzera:
  Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer.

 6. Den dagen muslimer tar och stryker alla rader i koranen som handlar om hur judar, kristna och övriga otrogna skall behandlas, då kanske man börja samtala.

 7. Det finns ingen “islamofobi” det är påhittat! Fobi innebär t ex en omotiverad rädsla, INTE att förstå en uppenbar fara!

 8. Finns det något muslimskt land med gräns mot ett icke-muslimskt land som har pålitlig fred och harmoni vid denna gräns ?

 9. Sluta mörda kristna sluta begå bombdåd sluta parisitera på kristna sluta våldta sluta råna så kanske ni kan bli trovärdiga innan dess är det bara efterblivna socialdemokrater som lyssnar på er.

Kommentera