Annie och Jan surar


Nu deppar Annie Lööf och Jan Björklund. Ebba Busch Thor har gjort något allvarligt. Hon har öppet deklarerat att hon är villig att samtala med alla för att få igenom sin egen och Kristdemokraternas politik.

”Alla” inkluderar Sverigedemokraterna och i.o.m. detta har Busch Thor gjort det mest förbjudna någon politiker i Sverige kan göra. Ni vet den gamla devisen om att hellre rösta mot sina egna förslag än att ge SD ett lillfinger av erkännande.

Annie Lööf bemöter detta med komik. På hennes Facebook-sida står följande att läsa idag. ”Detta hade varit ärligare att berätta innan valet”. Som om Annie Lööf var ärlig innan hon hoppade i säng med Stefan Löfven….

I sammanhanget ska nämnas att Kristdemokraterna passerat Centerpartiet i opinionsmätningarna och att Ebba Busch Thor utökat försprånget till Annie Lööf med råge i förtroendemätningarna. Svenska folket föredrar KD och Busch Thor framför C och Lööf. That’s it!

Vad det gäller Jan Björklund har han lyckats med bedriften att förpassa Liberalerna under riksdagsspärren och själv är hans tid som partiledare snart förbi och får L Nyamko Sabuni som ersättare på partiledarposten är det inte omöjligt att Liberalerna hoppar över till det konservativa blocket och inleder ett samarbete för att en gång för alla förpassa sossarna till den historiska soptippen.


38 responses to “Annie och Jan surar

 • Silfverbielke

  Roland behöver ingen egen åsikt.
  Han kan sin Anders Lindberg utantill.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Och även Ulf Kristersson. Så av detta blev ingenting. SD har fortfarande inga kompisar.

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Nu tar du i, Roland.

   Nu har du lyssnat på analyserna från den ”styrda” svenska median, i din ”dumburk”.

   Moderaterna var informerade av KD om detta. De hade inga större invändningar emot det. Så surar gör nog inte Ulf på grund av detta.

   Det var det andra partiledare och partiföreträdare som gjorde. Pinsamma uttalanden av vuxna människor och partiföreträdare kom på löpande band. Vilken ”sandlåda” svensk politik är.

   Nu när du är på Facebook så kan du kolla Ebbas inlägg om detta på hennes och KD:s sida. Hur reaktionen var från ”vanligt folk”. Intressant faktiskt.

   Gilla

 • Det räcker med idiotin nu!

  Samarbeta med ett parti som ogillar Orban? Hmm…

  Gilla

 • robbcos

  KD gör bra Saker, dödar DÖ och nu har man nyktrat till och upptäckt att det sen 2010 finns ett demokratiskt invaldt parti i riksdagen som man kan tala med. Förmodligen kommer M att göra samma efterapning under galgen och jag spår att när Jan banan blir ersatt så kommer L göra det samma.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Ett bra och vettigt beslut av Ebba. Men det har bara gått 6 månader sedan valet och kommer vi ihåg vilken ståndpunkt hon förde fram vid valdebatterna.

  En politisk ledare får inte byta fot så snabbt. Man måste ha mer framförhållning i det man gör och säger. Trovärdigheten står på spel.

  Det här skulle hon ha kommit med redan före valet. Nu känns det lite mer som att det är ett sätt att slå i de sista spikarna i alliansens kista och att välja sida med moderaterna och sd mot de andra. Det nya politiska landskapet består nu av 2 lag..

  Gilla

 • Erling

  I sanning rätt personer att tala om svek!

  Har någon någonsin varit så positionerad i glashus och kastat sten som dessa två?

  Nog dags för en screening av hjärnkontoret!

  Gilla

 • Kalle Anka

  sjuklövern brunsmetar SD så mycket dom orkar, men det hjälper nog inte.Deras taktik att brunsmeta SD biter inte längre.

  Gilla

 • Bosse S

  Magdalena Andersson, sossarnas ekonomiska katastrof sa i en tv-intervju ikväll att det var så här det började i Tyskland på 30-talet. Hon är alltså dummare i huvudet än jag någonsin kunde föreställa mig.

  Gilla

  • Mia.

   70% av svenska folket valde inte sittande regering, trots detta har vi demokrati, liksom Maduro har i Venezuela.
   Någon som inser vart vi är på väg?

   Gilla

 • angelicaplacet

  Det måste nästan bara vara Sverige som har partiledare som inte vill prata politik med andra partiledare.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det är bättre att Annie och Jan är sura, än den stora majoriteten av väljare.

  Som tycker att man ska samarbeta med alla demokratiska partier i riksdagen, när man är eniga och överens om sakpolitiken.

  Annie och Jan är typiska fasadpolitiker, som drivs av egenintressen, istället för att se till hela det svenska folkets tyckande, vilja och röst.

  Gilla

  • Grune

   Det är inte alls konstigt att Sverige inte fungerar.
   De s.k. politiker som finns här är ju inte intresserade av någonting annat än sin egen plånbok. Sverige intresserar inte 7-klövern mer än ett använt toalettpapper.

   Gilla

 • Langmore

  Hur tänker du, vad gör L till ett marxisktiskt parti?

  Gilla

 • Langmore

  Jag ser KD som det riksdagsparti som är längst högerut. SD ser jag som ett vänsterparti när man ser deras fördelningsfilosofi. Omsorg om pensionärer osv.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Ett önsketänkande om Sabuni. L är kapat av kulturmarxisterna och är i praktiken ett kommunistiskt parti. Sabuni kommer inte att tillåtas leda över L mot den konservativa sidan, då i så fall hon sparkas direkt.

  Gilla

 • centurion

  Janne och Annie får panik och häver ur sig att Ebba splittrar alliansen. Det kan hon naturligtvis omöjligt göra, eftersom detta redan är utfört för länge sen. Dvs. när Janne och Annie hoppade i säng med både Stefan, Isabella och Jonas. DÅ och bara DÅ sprack alliansen. Det är bara orubblig fakta och det vet alla, inkl. dessa två patetiska överlöpare.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Svetsarn har tydligen börjat svamla också, på Twitter eller nåt.

  Gilla

 • Kent

  Annie Lööv är totalt pantad, lovade innan valet, Koko Koko.
  Vet Annie Lööf överhuvudtaget vad ordet betyder.
  Jan Björklund vad han säger och tycker är totalt ointressant. Både han och partiet har gjort sitt.

  Gilla

 • ossie

  Majorn är ju given i ”Biggest Loser” när han avgått.

  Gilla

  • Langmore

   Visst han är en förlorare, men han står vid sitt ord även när det blåser full storm.

   Gilla

   • Pettersson

    Langmore, vad menar du med att Björklund står vid sitt ord att göra allt han kan för att avsätta Löfven och aldrig stödja en socialdemokratisk ledd regering?

    Minns du inte Jan Björklund? En röst på SD kan bli en röst på Löfven?

    Björklund kastade alliansen åt vargarna och valde Löfven.

    Gilla

   • Stenbock

    Langmore:
    Och jag som trodde du var en Grön kommunist !

    Gilla

   • Opeter

    Langmore ! Du är en typisk hjärntvättad vänster snubbe som tyvärr inte kommer att bli drabbad av dina handlingar och val du har gjort här i livet ! Men jag hoppas inerligt att dina barn och barnbarn kommer att hemsöka dig i det nästa och ställa dig till svars ! VARFÖR ????

    Gilla

 • svenskfinnaren

  Ja, Annie Lööf sa ju, att hon hellre skulle äta upp sin egna sko, än att bli stödparti åt socialdemokraterna. Och Björklund, var inne på samma utsaga, INNAN valet. Så, de ska inte klaga på Ebba. Det är ju DE som har svikit först. I så fall, och förändrat det parlamentariska läget. Så det är DE som har skapat läget. Så Björklund och Annie Lööf, ska inte klaga. INTE DET ALLRA MINSTA! DET HAR DE INTE RÄTT TILL, som de har burit sig åt gentemot KD och Moderaterna!

  Men jag måste säga, att detta med Ebbas nu öppenhet och öppna hjärta gentemot SD, ÄR GREAT!!! 🙂

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Glöm nu int e att KD försöker få ut Victor Orban och Fidez i kylan . Så ta nu inte ut något i föskott . Orban är ju en av få riktiga karlar i Europa . Det är vad jag anser i vart fall . Mvh Sjöström

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Jo, men så här var klimatet gentemot vänsterpartier också i början. Och det är bara bra om Victor Orban kommer till RÄTT familj i Europa. För där är det ju lite annorlunda än här, också. Bättre är att den nya högern bildar en egen grupp, där Fidez ingår. Denna grupp skulle nog bli stark efter årets väl. Ser väldans bra ut i opinionen. 🙂

   Gilla

  • Karlsson

   Att bryta stigmatiseringen av SD och normalisera vår politik är ett jättesprång som inte ska förringas, när vi är helt rumsrena kommer akademikerfolket och ”intellektuella” att börja strömma över politiskt eftersom de kan komma ut ur garderoben utan att begå socialt och yrkesmässigt självmord.

   Det är synd om de förtryckta satarna må du tro..

   Gilla

 • Karlsson

  Det är så skönt att se dem griniga när de insett att deras ”smarta” drag av förräderi är på väg att begrava dem i historiens politiska soptipp tillsammans med deras nya bästisar SDH.(Socialkommunisterna De Handlingsförlamade)

  Karlsson myser och hejar på Ebba!

  Gilla

 • Mike E

  Och Sveriges styrande journalistkår med SVT/SR i spetsen är rasande.
  SR ägnade en stor del av Studio Ett till att ifrågasätta beslutet och att försöka få reda på hur mycket KD har tänkt sig att ha med SD att göra.
  Det kommer inte bli lätt för KD och de kommer att utsättas för karaktärsmord.

  Gilla

 • Bj

  Heja EBT vänstern Anni och Björklund går bananas. Detta är ett stort strategiskt drag från Ebba. Nu får Anni passa sig så hon inte åker ur riksdagen, Björklund är redan nere för räkning

  Gilla

 • Argus

  Hmmm… Jag överger min maka/make för en annan och hon/han skaffar en ny och då blir jag svartsjuk och sur?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: