Hamas krigsförbrytelser mot Israel och palestinierna

av Bassam Tawil  •  21 mars, 2019

  • Plötsligt pratade alla bara om raketattackerna mot Tel Aviv, och Hamas verkade ha kommit undan med misshandeln och skjutningarna mot fredliga demonstranter. Det är också värt att notera att många av de palestinier som blev brutalt misshandlade av Hamas var barn. Enligt många palestiniers synvinkel så utgör det som Hamas gör mot Gazaremsan krigsförbrytelser och brott mot de mänskliga rättigheterna.

  • I en grotesk anklagelse hävdade nyligen FN:s “experter” på mänskliga rättigheter att Israel kan ha begått krigsbrott genom att skjuta mot palestinska demonstranter som försökt ta sig igenom gränsstaketet mellan Gaza och Israel och infiltrera Israel. Demonstranterna som sköts var främst medlemmar i Hamas och islamistisk jihad, som båda organisationerna öppet har erkänt. Med andra ord anklagas Israel för krigsförbrytelser för att man försvarade sin gräns mot terrorister som försökte infiltrera den för att mörda eller kidnappa israeler.
  • Kanske skulle ett litet steg, såsom att se på lättillgängligt material, bringa klarhet i saken. Dessa “experter” inom mänskliga rättigheter kanske för en gångs skull skulle kunna kasta ett öga på filmerna och fotografierna från Gazaremsan för att se vem som gör sig skyldig till krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten: Hamas. Dess medlemmar öppnar eld mot fredliga demonstranter som riskerar sina liv för att få ett slut på de svåra ekonomiska förhållandena som skapats av sina ledares katastrofala politik på Gazaremsan. Det är ledarna i Hamas, och enbart Hamas, som begår krigsbrott i och runt Gaza. De begår krigsbrott mot judar och de begår krigsbrott mot sitt eget folk.

Hamas har återigen bevisat att det faktiskt är en terrorgrupp som förtrycker sitt folk och hindrar dem från att uttrycka sina åsikter. Det har också visat att när det får problem så gör det vad som helst för att avleda uppmärksamheten från problemen på hemmaplan.

Enligt Hamas så är ett av de bästa sätten att avleda uppmärksamheten från den växande frustrationen med regeringen att attackera Israel och judarna. Då tvingas Israel reagera och försvara sig. Det gör att Hamas kan säga till sitt folk att det inte är läge att bråka internt “eftersom vi är under attack av judarna”. Ingen palestinier skulle våga kritisera Hamas medan Israel ska ha “attackerat” Hamas. Den som gör det skulle anklagas för att vara en “förrädare” och “samarbeta” med den “sionistiska fienden”.

Läs vidare

3 thoughts on “Hamas krigsförbrytelser mot Israel och palestinierna

Kommentera