Turkiets president hotar alla som inte gillar muslimer

UTRIKES. Ett uttalande från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan under ett tal på måndagen väcker ilska i Australien och på andra ställen. Erdogan kommenterade terrorattackerna i nyzeeländska Christchurch, och sa att alla som kom till Turkiet med antimuslimska känslor skulle skickas tillbaka i kistor, ”som deras far- och morföräldrar blev”, under slaget vid Gallipoli.

Australiska soldater vid Gallipoli

Tusentals australier och nyzeeländare dog i det utdragna slaget i Turkiet under första världskriget, och har fortfarande en betydande roll i det australiska medvetandet.

Premiärminister Scott Morrison tillkallade sig Turkiets ambassadör och kräver nu att uttalandena tas tillbaka.

– Jag accepterar inte de ursäkterna som erbjudits för de kommentarerna, säger Morrison vid en presskonferens efter att ha mött ambassadören.

– De förolämpar minnet av våra Anzacs. Det är väldigt stötande för australier och mycket vårdslöst, sade premiärministern, enligt Sydney Morning Herald.

-Pettersson begriper inte dem som tror att Turkiet ska bli ett normalt land och så småningom gå med i EU, trots att EU för närvarande stoppat de planerna. Tidigast om hundra år kanske det är dags att inleda förhandlingar.

För övrigt tycker jag att Erdogan ska lämna tillbaka staden Konstantinopel, som var kristen i över 1000 år innan den erövrades av muslimerna och bytte namn till Istanbul och som vikingarna kallade Miklagård. För övrigt kallade vikingarna landet för Särkland vilket är passande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Turkiets president hotar alla som inte gillar muslimer

  • Finns det muslimska länder som inte styrs av despoter? Jag kan inte komma på något sådant land

 1. Att Turkiet är så långt bort från ett EU medlemskap som det gär att vara borde stå klart för alla och en var.
  Endast kompletta idioter kan fantisera om ett Turkiet i EU.

 2. Alla som kommer till Sverige med antisvenska känslor är välkomna och har
  redan den socialdemokratiska värdegrunden.

 3. Uppdrag granskning, sände det här 2005, men borde sändas varje vecka. Sändes detta oftare, ”kanske” skulle folk, åtminstone??, öppna ena ögat och ifrågasätta vad som pågår.

 4. Kemal Ataturk som var president i Turkiet för nästan 100 år sedan och ville införa en modern sekulär stat. Han ville förbjuda muslimska huvudbonader på kvinnor i det offentliga rummet. Han sa något om att islam är omoraliska beduiners absurda gudsuppfattning. Det verkar som Turkiet har gått bakåt i utvecklingen med en president som Ergodan.

 5. Men det gäller väl inte oss svenskar?
  Vi (socialdemokratiska landet) har ju kontrakt med muslimerna att ”vi”
  ska hjälpa dem att islamisera Sverige.
  Socialdemokrate4na skrev ju kontrakt med muslimerna 1999!
  Läs om kontraktet på: ”socialdemokraterna kontrakt 1999”
  så får du dagens chock!
  Jag har själv starat ett stort antal av artiklarna.

Kommentera