Ett brev i flyktbilen tyder på terrormotiv

TERRORISM. Polisen i Nederländerna har gripit ytterligare en man som misstänks för inblandning i skjutningen i spårvagnen i Utrecht. Inga direkta kopplingar har däremot hittats mellan den huvudmisstänkte och de tre döda.

Gökmen Tunis. Foto Polisen

Ett 19-årigt kafébiträde, en 28-åring anställd vid ett järnvägsbolag och en 49-årig ungdomstränare i fotboll förlorade livet på en spårvagn vid 24 oktober-torget i västra Utrecht i måndags. Ytterligare fem personer skadades, varav tre har livshotande skador.

Motivet till dådet är inte klarlagt, men ett brev som hittats i bilen som den huvudmisstänkte flydde i tyder på att det kan röra sig om ett terrorbrott.

-Pettersson ser att den misstänkte gärningsmannen, Gökmen Tanis, muslim med turkiskt medborgarskap är en känd kriminell. Tanis släpptes lös den 1 mars efter att varit häktad misstänkt för våldtäkt, fallet skas tas upp senare. Den 5 mars dömdes han till fyra månaders fängelse för inbrott, men domen hade inte vunnit laga kraft, han är även dömd för narkotikabrott, misshandel och hot. Hans pappa och bror är salafister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ett brev i flyktbilen tyder på terrormotiv

 1. Undrar om de tagit del av koranens texter om hur muslim ska behandla
  ickemuslim.

  9:123
  ”Make war on the infidels living in your neighborhood!”

  8:60
  ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?
  Gör du något åt det?

  • Sannolikheten för att dödas av terror i Sverige är väldigt låg. Risken att skadas eller dö i trafiken är betydligt större. Det betyder inte att vi inte skall bekämpa terror.

 2. Skattefinansierade propagandaradion maler på om terroristen i NZ, medan han i Utrecht kallas skytten!

 3. Man kan ju undra vad den lilla bubben har varit med om….

  Hur resonerar kommunisterna i det här fallet, med tanke om att det varit så lite skriverier.?

  Jag har som vanligt inte sett någon imam gå ut och fördöma.
  Inte heller har jag sett någon kristen nämna ‘olyckan’.

  Kommunisten från Nya Zeeland tjatas det om hela dagarna.

Kommentera