SD är nyckeln till Rosenbad

EU-VALET 2019. – Det finns en otrolig diskrepans mellan väljares uppfattning och vad partiaktiva säger officiellt. Men en vacker dag kommer proppen att gå ur, säger Charlie Weimers  i en lång intervju med Expressen.

Han har jobbat nära både Göran Hägglund och Ebba Busch Thor. Efter en lång karriär inom Kristdemokraterna kandiderar nu Charlie Weimers, 36, till Europaparlamentet – för Sverigedemokraterna.

Charlie Weimers jämför situationen som den var då med den situation som SD står inför i dag: att inga borgerliga partier vill samarbeta med dem, trots att sju av tio borgerliga väljare skulle vilja det. Han menar att det dels kan handla om att man solidariserar sig med partilinjen, men också om den egna positionen och att man ”inte vill bli gossen Ruda i det egna partiet”.

Ett av de kontroversiella förslagen han förde tidigare – språktest för medborgarskap – ska nu genomföras av en S-ledd regering. Ironiskt, tycker Charlie Weimers.

– De åsikter jag hade delades av väldigt många runtomkring mig, vanligt folk som man säger. Men de fanns inte alls representerade i de politiska partierna och det tyckte jag var väldigt märkligt. Därför trodde jag att jag kunde göra det här utan att bli helt idiotförklarad. Men läget var inte moget då.

-Pettersson säger att läget fortfarande inte är moget hos många…Det som främst skiljer mellan SD:s och andra partiers migrationspolitik är att SD gjort en långsiktig analys av invandringens djupgående konsekvenser för det svenska samhället, medan de andra partierna tutar och kör…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “SD är nyckeln till Rosenbad

 1. Glöm aldrig att socialdemokraterna är ett vänstervridet parti med stasigener. Sossarna har även svårt att bestämma sig var de vill ha sina väljare. Hos det hårt beskattade pensionärerna, det arbetande folket i industrin och på arbetsplatserna, där dem minskar. Eller köpta röster av bidragstagarna i förorternas caféer, fängelser och moskéer där dem ökar. Även fackföreningarna har genomskådat partiet och börjar och bör dra in sina feta bidrag.

 2. Men Pettersson hela valrörelsen handlade om SD. Jag kan tycka fixering av SD. Just nu är M i Stockholm osams med M i Skåne för att man där samarbetar med SD. Man vill bojkotta AH m.m. Även KD säger nej till samarbete med SD. Det är därför jag säger att SD inte har några kompisar. Jag personligen pratar ofta med ett par sd politiker i Nyköping. Vi kommer bra överens. Men jag har alltid pratat med alla o kommer fortsätta göra det. Om några timmar kommer några politiker från landstinget hit. Dom som inte lyssnar på mig är socialdemokraterna. Dom vet o kan allt bäst.
  Varför minskar dom då i varje val? Ha en bra dag på landet Pettersson!

 3. Tänk att ett förslaget på språktest för medborgarskap är kontroversiellt.
  Någonting som är självklart i normala länder.

 4. Vi får väl se. Men SD var ju orsaken till att alliansen sprack. Verkar kris inom alliansen som blir svår att lösa. SD har idag inga kompisar. Men hur läget är till valet 2022 kan jag inte bedöma. Men låst är det.

  • Roland, SD var inte orsaken till att Alliansen sprack. SD var beredda att förhandla med alla. De som har ansvaret var de som vägrade förhandla med riksdagens tredje största parti.

  • Roland, SD var inte orsaken till att Alliansen sprack. SD var beredda att förhandla med alla. De som har ansvaret var de som vägrade förhandla med riksdagens tredje största parti.

  • Det verkar luta åt att …

   MP, L, C och F! åker ur,
   S reduceras kraftigt,
   SD, KD & M ökar,
   V kanske kan behålla sitt enda nuvarande mandat men riskerar att förlorar det.

  • Jag tänker trots all påtryckning aldrig att rösta i EU-valet, eftersom jag inte vill tillhöra miljardärsklubben.
   Det är ju så att om EU hade fungerat som det var tänkt från början så hade det varit bra, Men EU har blivit en klubb för miljardärer sö jör allt som står i dras makt att suga ut varenda krona från de allra fattigaste och det vill inte jag bidraga till.

Kommentera