Att knyta skor…

GOTT OCH BLANDAT. Det finns en hel del anekdoter om våra tidiga industrigrundare och ledare. Marcus Wallenberg den äldre lär ha bjudit påläggskalvar på middag och studerade dem noga. Den som då kryddade maten utan att först smaka blev utan jobb. Det går inte att anställa dem som fattar förhastade beslut.

En anekdot i samma anda är när bergsingenjören och generalkonsuln Axel Johnson, som var väldigt noga med klädseln träffade en person. Mannen hade för dagen på sig sina vanliga arbetskläder: svart blazer, grå byxor, ljusblå skjorta med slips och svarta loafers. Bergsingenjören sa. ”Nej men käre vän – har du semester…?” 

Axel hatade loafers som han tyckte var till för lata.

-Pettersson däremot gillar loafers vid rätt tillfälle och tycker det är dumt att knyta skor om det inte behövs, men uppskattar det på filmen, från twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Att knyta skor…

  1. Har nog ändrats en del över tid, jag jobbade under många år i ett företag där Wallenbergsfären var huvudägare. Dåvarande VD hade ett uttryck” det är bättre att fatta ett beslut än att inte göra något alls”. Funkade också ihop med en intern skröna” i vårt företag är det lättare att få förlåtelse än tillåtelse”.

  2. Den som lyckas med att beskriva bara i ord hur man knyter en sko klarar av att skriva patentansökningar.

    • Försök beskriva en cyckel och hur den funkar, enbart i ord, för någon som aldrig har sett en cykel i verklighet eller på bild.

  3. Som man så blir jag alltid lika förundrad över det andra
    könets intressen!

Kommentera