Över 120 dömda jobbar för vaktbolag: ”Inte lämplig”

MEDIA. 170 anställda på vaktbolag har kopplingar till högerextremism, skrev Expressen häromdagen. Nu följer man upp med att fler än 120 personer som har dömts för allvarliga brott har fått jobb på vaktbolag. Bland brotten finns bland annat våldtäkt, rån, sexuellt utnyttjande av minderårig, djurplågeri, mordbrand, grov kvinnofridskränkning, våldtäkt mot barn och försök till mord.

-Pettersson undrar varför Expressen överhuvudtaget gjort denna kartläggning. Syftet är eventuellt gott men när man läser och ser att djurplågeri anses som ett brott som gör dig olämplig för att jobba i vaktbolag, vilket jag håller med om, medan den dömde djurplågaren Tomas Åberg och Näthatsgranskaren närmast hyllas av Expressen för att de jagar pensionärer för deras åsikters skull.

Sedan kan man tycka vad man vill om det Expressen tycker är allvarliga brott:

“I kön på en hamburgerrestaurang vid klockan 03 knuffar han en person så illa att denne ramlar och slår ansiktet i en bordskant. Mannen som knuffas blir medvetslös och bryter näsan. Han som knuffade finns i dag med på ett välkänt vaktbolags personallista. Expressen har utan framgång sökt honom för en kommentar”. Är detta ett allvarligt brott eller otur och när skedde det? 

“Han dömdes för 13 år sedan till en månads fängelse för att ha misshandlat sin dåvarande ex-flickvän, vilket var det andra fängelsestraffet för honom. Tidigare hade han dessutom brutit mot besöksförbudet. I dag arbetar han på vaktbolag som entrévärd vid olika tillställningar”. 13 år sedan och avtjänat straff. Tycker Expressen vi ska ha livstids yrkesförbud? 

“En man i 30-årsåldern dömdes för cirka tio år sedan till villkorlig dom och 50 dagsböter för en misshandel utanför en krog i utkanten av Stockholm. Enligt domen orsakades det manliga brottsoffret smärta, blödande sår i munnen och lösa och avslagna tänder. Den dömda mannen bekräftar för Expressen att han arbetar för vaktbolagen Commuter Service Group (CSG) och Nokas, men har i övrigt inga kommentarer”. Villkorlig dom för ett slagsmål för tio år sedan. Är det verkligen ett allvarligt brott som ska påverka livet idag? 

-Pettersson undrar om det är så lämpligt en av Sveriges största tidningar, Expressen, har en chefredaktör och ansvarigt utgivare, Thomas Mattson som är dömd för vapenbrott och förtal?

För övrigt undrar jag varför Expressen granskar “högerextremister” i vaktbolagen. En seriös tidning borde granska extremister av alla sorter men då kanske man hamnar på den egna redaktionen.

Det finns folk som inte är lämpliga på vissa positioner i samhället men jag tror inte Expressens vinklade journalistik är lämplig för att komma åt de problemen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Över 120 dömda jobbar för vaktbolag: ”Inte lämplig”

 1. Ja, ganska ointressant hur terroristen eller andra definierar honom. Huvudsaken är att terroristen stoppas för just vidare terror.

 2. 34000 personer har man kollat upp och hittat 10 st som någon gång varit medlem i ospecificerad “nazistisk” organisation någon gång under sin livstid. 170 st har uttryckt någon form av vänsterkritik på nätforum. 120 har dömts för någon typ av brott men det framgår inte om de är kommunister eller någon av tidigare nämnda personer.

  i sämsta fall är det 300 personer av 34000 som man finner klandervärda.
  det motsvarar 1 person av 340.. ni kan själva göra matematiken och jämföra med hur det ser ut på er egen arbetsplats.

 3. Det slutar väl med att alla som jobbar med bevakning hos vaktbolag kommer att Genus certifieras??

  Men Våldsvänstern och alla dom galningar som sorterar under beteckningen AFA blir dom enda som får syssla med våld, allt, enligt Expressens idiotiska synsätt. Det finns dårar inom alla yrken, jag skulle kunna gå in på Expressen och peka ut lika många som jag har fingrar på mina händer.

 4. På vilket sätt har de här väktarna kopplingar till högerextremism? Allt till höger om kommunism är ju högerextremism enligt vänsterfolket.
  10 av dessa har varit medlemmar i ospecificerade organisationer som kallas nazistorganisationer. Om det var innan de gick in i yrket ellet någon ungdomssynd framgår inte.
  Resterande har spridit “rasism och hat” på nätforum vilket jag tolkar som att man uttryckt kritik mot invandringspolitik. Hat är ju synnonymt med all form av kritik nu för tiden även om den är befogad och faktastyrkt.

  För min egen del anser jag att alla människor har rätt till en politisk åsikt hur tokig den än må vara. Så länge det inte går ut över deras arbete.
  Ingenstans skriver de att väktarna bedrivit Nazism i sitt yrkesutövande.

  Vad har Expressen för måttstock och används den även på andra yrken och åsikter än just detta? Knappast troligt. Jihadister ska förlåtas för folkmord eftersom de är för korkade för att stå till svars för sina åsikter och handlingar. De behandlas som barn i det hänseendet vilket borde vara det mest rasistiska och koloniala synsätt man kan ha på folkgrupper.
  Andra som ej begått brott eller mindre förseelser ska hudflängas för sina åsikter enbart pga att de skiljer sig från redaktionens.

  Jag har slutat köpa MSM tidningar för många år sedan. De lever endast vidare pga skattemedel, vilket får ses som stöld av folket.

 5. Brottsoffer struntar man i.

  Brottslingar tycker man synd om.

  De som ska rensa upp i träsket, dvs polis / ordningsvakt / väktare, misstänkliggörs.

  Sverige är fantastiskt.

Kommentera