Att öppet tro på Allah gör dig till måltavla för hat


ISLAM. Att öppet tro på Allah gör dig till måltavla för hat, skriver Amie Bramme Sey i en krönika på Aftonbladet. Amie Bramme Sey är inte muslim, hon är döpt och konfirmerad i Svenska kyrkan men praktiserar ingen tro. Pappan är från Gambia.

Förra veckans händelser i Christchurch var inte ett isolerat fall där en radikaliserad ensamvarg fick en flipp. Jag skriver så för det är ofta så det brukar låta när vita män skjuter ihjäl människor i skolor, kyrkor eller moskéer. Det är ingen slump eller olyckshändelse.

Det är en extrem form av hat och islamofobi som muslimer utsätts för världen över dagligen. Att muslimska kvinnor får sina slöjor avdragna i Sverige, att man tvingar av burkinin från en kvinna på stranden i Nice, upprepade fall av sprayade hakkors och bränder i svenska moskéer, Donald Trumps så kallade ”muslim ban”, att högerextrema partier breder ut sig i olika parlament runtom i världen, att svensk media fortsätter bygga på bilden att invandrare är mer benägna att våldta. Allt detta är olika uttryck för samma hat som drev Tarrant till att mörda.

Att vara muslim idag är att kämpa mot hat. Tänk att våga återvända till fredagsbönen med vetskap om att symbolvärdet att attackera just denna plats är otroligt högt. Tänk att leva med en befogad känsla av terror och ändå orka fortsätta tro på kärleken och fortsätta hälsa på okända människor med ett ”hej min broder”

-Pettersson tycker att Amie Bramme Sey är på fel spår, kyller på att vita män skjuter ihjäl människor vilket bevisligen har hänt men inget om att muslimer är hundrafalt värre, att muslimer erövrat en stor del av världen och gett ursprungsbefolkningen alternativen, konvertera eller dö.

Hon skriver om att muslimer knappt vågar återvända till moskén för fredagsbön men glömmer att det finns måna fler kristna som inte har någon kyrka att återvända till för att muslimer sprängt den i luften.

Amie, försök förstå att världen skulle vara betydligt bättre utan islam, speciellt för muslimer…

Förföljelsen av kristna blir bara värre och värre, snart är de utrotade på kristendomens födelseplats…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


12 responses to “Att öppet tro på Allah gör dig till måltavla för hat

 • Langmore

  Damen överdriver väldigt.

  Gilla

 • Inconvenient Observations

  Och kyrkan saknas inte bara för att den sprängts utan för att muslimska länder skapar regler som gör det omöjligt för kristna att ens få bygga en kyrka. Och sen är det våldtäkter, mord, tvångskonverteringar, falska anklagelser, lagar mot att samlas eller sprida information, fängelsestraff, dödsstraff, tortyr mm. Men visst, vi fokuserar på muslimernas subjektiva upplevelse av hat.

  Gilla

 • Weronica Selby

  A muslim is a muslim is a muslim is a muslim

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Propagandan mot svenskarna och hatet mot dom vita maler på!

  Svenskarna ska hjärntvättas!

  Frågan är vad en som Amie tror att hon skall leva av när hon har utrotat dom vita?

  Gilla

 • Kattsand

  Varför skrevs det ingen tidningsartikel med rubriken ”Att vara västerlänning gör dig till måltavla” efter det senaste terrordådet i Stockholm?

  Gilla

 • age

  Att vara icke muslim innebär att gå omkring
  och vara medveten om att det finns en sekt
  som har direktiv ftån sin egen lagbok att skada,
  förfölja och döda dig!

  Sekten finns i Vårt fosterland!
  Sekten erhåller alla förmåner som vi, svenskar
  har arbetet ihop skatter till!
  Sekten tillåts att bygga stridsledningscentraler
  överallt i Vårt Fosterland!
  Vad gör sekten gör Vårt Fosterland?

  Gilla

 • KB

  ABS definierar kanske språket som Orwell 1984?
  Svart=vitt och Vitt=svart?
  Dem som verkligen blir måltavla för hat, ondska, hjärntvätt,propaganda, avprogrammeringskampanjer (har jag glömt ngt?) är Sverigevänner som vill rädda framtiden för våra kommande generationer!! Enbart att läsa/skriva här tex. gör mig till hatets/ondskans största måltavla!

  Gilla

 • Kent

  Helt rätt av Pettersson om inte islam fanns så skulle vi fått en bättre värld.

  Gilla

 • Tore

  Att vara kristen i muslimska områden i stora delar av världen är förenat med livsfara, denna aftonblads artikel är inget annat än ett nytt lågvattenmärke.
  Dom har fan ingen skam i kroppen på deras redaktion.

  Gilla

 • Opeter

  Idiot !!! Är detta den enda kvaliteten du behöver ha på meritlistan för att få jobb på aftonblaskan ??? Eller för att bli journalist på någon som helst PK-media ??? Man bara undrar !!!

  Gilla

 • SVENSK

  Regimmedierna och imbecillerna som framträder där lever i en självvald fantasivärld, extremt oroande!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: