Kinesiska uigurer får flyktingstatus i Sverige

INVANDRING. Uigurer, tidigare kallade östturkar är ett turkfolk på enligt Kinas officiella siffror 8–10 miljoner, främst talande uiguriska och till största delen bosatta i Xinjiang, även kallat Östturkestan eller Uigurien i västra nuvarande Kina. Det är en av Kinas 56 officiellt erkända etniska grupper. Det finns även uiguriska samhällen i Kazakstan, Kirgizistan, Mongoliet, Uzbekistan, Turkiet, samt en mindre grupp i Hunanprovinsen i södra Kina.

I Xinjiang finns det muslimer, uigurer, som kämpar för självständighet, det har de gjort med terrorbrott över hela Kina i många år. Vilket i sin tur har gjort centralregeringen förbannad och då hävdar uigurerna att de utsätts för förtryck. Vem som började bråka är svårt att veta men jag undrar hur muslimer har hamnat i Kina?

Nåväl, självständiga muslimska länder har aldrig varit någon framgång för muslimer.

En del uigurer har även varit i Syrien och Irak och slagits på den islamska statens sida.

Nu har Migrationsverket bestämt att det ska bli lättare för uigurer att få asyl och uppehållstillstånd i Sverige. Migrationsverket har beslutat att de ska betraktas som flyktingar.

Men Migrationsverkets Carl Bexelius tror inte att fler uigurer kommer att söka asyl i Sverige.

-Pettersson undrar varför vi ska ta hand om muslimer från fjärran land. De som av olika skäl inte kan eller vill bo i Kina har drygt 50 muslimska länder att flytta till, varför inte resa till Turkiet? Sverige blir inte bättre av fler muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Kinesiska uigurer får flyktingstatus i Sverige

 1. Inlägget skriver “jag undrar hur dom hamnat i Kina” vad menas? Hör de inte hemma där? Är de inkräktare? Jag är inte så hemma på denna dels av världens historia. Min amatör tanke är att Kina vill att hela Kinas landområden skall vara kinesiskt alltså försöker de påverka uigurer och tibetaner i den riktningen.

   • Ja, tyskar slår ihjäl judar, ryssar dödar ryssar och en mängd andra. Historien är fylld av olika erövringar, våld och krig. Vad skulle tex karl den tolfte i Norge att göra? Varför erövrade japan stora delar av Asien? Jag ursäktar inte muslimska våldsmän eller kommunistiska eller fascistiska eller kristna eller alla möjliga. Men muslimer är verkligen inte ensamma att tillgripa våld.

   • “Karl W”:
    Dina och USA-baserade uppgifter,är m.a.o.de enda tillförlitliga ??
    Tillåt en oskolad amatör inom området,ha en helt avvikande mening.Verkligheten ser annorlunda ut,än bak den dimridå du tycks leva.
    Petterssons tal baserar sig inte från Grönköpings Dagliga,utan pekar på den verklighet vi tvingas leva med,så länge denna ” fredliga religion”,fortsätter sin terror !

 2. Blir det så måste Säpo garanterat växla upp och sätta in resurser. Jämför med uzbeker som planerar så mycket terror här just nu. De har fått asyl pga förföljelse för sin muslimska tro!

 3. Bara ett stilla påpekande. Det finns omkring 28 miljoner muhammedaner i Kina, omkring 11 miljoner i Xinjiang, och sedan Hui folket, med en egen självstyrande nation söder om inre Mongoliet, som har omkring 10 miljoner. Andra är spridda. De vi lär få till Sverige är nog de mest radikala som vill använda Sverige som en bas för terroristaktiviteter, Sverige är redan välkänt för att skydda sådan verksamhet.

 4. Det sjukaste av allt det sjuka är ju att det här har beslutats av enskilda tjänstemän på en statlig myndighet. Tydligen är det det högsta hönset för migverket som tror sig bestämma över Sveriges migrationspolitik. Det är hur mycket fel som helst. Man skulle kunna kalla detta för diktatur i migrationsfrågor, eftersom ingen folkvald är inblandad i beslutet.
  Detta torde vara ett brott mot Sveriges grundlagar.

 5. Uigurerna kommer till ett land på dekis som snart faller ner på U-landsnivå om ca 11 år enligt FN själva. Visthusbodarna är redan tomma i Sverige,finns varken jobb-bostäder här,de har det bättre hemma definitivt.

  109 Uighurs i Thailand som utgav sig för att vara ifrån Turkiet skickades tillbaks till Kina då thailändska myndigheter fick reda på att de var ifrån Kina där de blev ok behandlade av kineserna när de kom tillbaks..
  –Uighurs sent back to China being treated well: Thailand official —

  https://www.dnaindia.com/world/report-uighurs-sent-back-to-china-being-treated-well-thailand-official-2106514

 6. Det är inte vettigt och ett hån mot väljarna att delegera ett sådant beslut till tjänstemän i Migrationsverket.

 7. Hur f-n kan vi ha en ordning när aktivister på migrationsverket avgör Sveriges migrationspolitik. Nu öppnas åter igen dörrarna för en massinvandring av nya folkgrupper utan någon konsekvensanalys. Det enda vi kan vara säkra på är att Kina gärna hjälper till att få dessa människor till Absurdistan.

 8. Tror inte det kommer fler!
  Va fan tror du livslång försörjning kommer få 100.000 tals att be ge sig till muslimernas paradis i norr.

Kommentera