Minst 49 människor dödade i terrordåd mot moskéer i New Zeeland

TERRORISM. Minst 49 människor har dödats i attacker mot två moskéer i Christchurch i Nya Zeeland. Det uppger landets premiärminister Jacinda Ardern. Hon kallar dådet för en välplanerad terrorattack.

Fyra människor har gripits efter massakern som även livesändes på nätet. Enligt Australiens premiärminister Scott Morrison är en av de gripna en australisk man. Morrison kallar honom för en ”våldsam högerextremist”.

Den man som livesände moskéattacken i Christchurch i Nya Zeeland identifierar sig på Twitter som Brenton Tarrant. På sociala medier publicerar han ett 73 sidor långt manifest där han beskriver sig som ”en vanlig vit man”, skriver flera medier.

Brenton Tarrant, verkar vara en kopia på Breivik i Norge och de islamister som gång på gång utför terrordåd.

28-åringen framför främlingsfientliga och islamofobiska motiv i manifestet. Han gör kopplingar till terrordådet i Stockholm och skriver att han bland annat ville hämnas 11-åriga Ebba Åkerlunds död, skriver News.com.au.

Australiens premiärminister Scott Morrison bekräftar att en australisk medborgare har gripits efter attacken och säger att det rör sig om en ”högerextrem terrorist”.

Flera sprängladdningar har hittats i samband med angreppet men dessa har oskadliggjorts.

48 människor vårdas på sjukhus för skottskador, 20 av dem är allvarligt skadade.

LIVE Sky News direktrapporterar

-Pettersson räknar med att Twittervänstern ordnar demonstrationer mot våldet och talar om att detta har inget med extremism att göra. Det är ett verk av en eller flera galningar…

54 thoughts on “Minst 49 människor dödade i terrordåd mot moskéer i New Zeeland

 1. Attentat är attentat, men det tycks inte vänsterns massmediafolk anse. Det är bara islamisterna som ständigt är stackarna, enligt dem. ALDRIG några andra. Te x alla kristna, judar och kopter, som utsätts för attentat av muslimer. Då är muslimerna FORTFARANDE stackarna. Och det har ALDRIG varit så mycket TJAT på nyheterna, och extra nyheter nu, om DETTA attentat, som annars. Bara för att det nu är muslimer. Även, om de flesta attentaten, kommer från islamskt håll. Men då säger man inte att attentatet var islamistiskt, och berodde på den islamiska terrormiljön. Och liknande. Nu SKYLLER man på att det beror på den högerextremistiska bakgrunden. Men det har väl inget med saken att göra. Det finns MÄNGDER med högerextremister, som ALDRIG går till handling, i terrorattentat. Många moderata extremister, som bara tycker till. Bara för att någon enstaka nu begår en våldshandling, ska man inte anklaga ALLA högerextremister för det. Men det är naturligtvis hemskt det som skett. Men det finns det också mycket annat som är. Och
  t o m avsevärt mycket värre, i fråga om våldsamhet, våldtäkt och mord.

 2. Ja berätta då vad ni tänkte efter terrordåden i stockholm när ni stod där på sergelstorg och gjorde handhjärtan.
  Hönshjärna!

 3. Nu gråter alla sossar när deras terror bröder mördas, slut upp nu alla sekt medlemmar i en manifestation på sergelstorg och gör era Handhjärtan.

 4. Tack Pettersson för ditt stöd på tidigare kommentar, jag är är faktisk förvånad över vissa reaktioner, jag betraktar mig själv som dissident och
  är sedan många år kraftig motståndare till den okontrollerade massinvandringen, till den pågående islamiseringen och PK-sektens och regimmedias attacker på yttrandefriheten. Jag är dock lika kraftig motståndare till terrordåd och massmord på oskyldiga människor oberoende på vem som drabbas och betraktar attentatet på Nya Zeeland som ett dåd som måste fördömas i alla lägen.

 5. ETT ord, som verkar passa bra här, är KARMA. Som man sår får man skörda. Om man tror sig vara förmer än oss västerländska kristna, och ger sig på oss genom terror, våldtäkter och mördande, så straffar det sig till slut, då de retar upp folk, som till slut exploderar. Visar man däremot tolerans och respekt, får man också det tillbaks. Men sådan är inte naziläran islam befattad. Det är synsättet som är ont, och till slut slår det tillbaka. Som idag.

 6. xx ..de verkliga terroristerna är sådana som styr NZ (ock Sverige) som tex
  australiensiska statsministern Julia Gillards för det är de och hon som sponsrar dessa terror-shower mot folket (se även Drottningg terror) syftet med det hela är att skapa rädslor (C) Se Ole Dammegård berätta mer


  • om övriga världssamfundet isolerat alla Muslimska
   sekter där de hör hemma, så hade massakern igår
   aldrig hänt…det ar alla slappa REGERINGAR, då
   främst de som kallas “den civiliserade världen” som
   på sätt och vis bär “del av skuld” i de en knäppgök
   igår lyckades åstadkomma…regeringar vägrar att
   “ta till sig” va halva befolkningsgrupper i länder
   anser…då kan de gå som idf, el som i ännu värre
   fall, de som skedde i Norge 22 juli 2011

 7. Nån som vet om några barn/kvinnor dödades?
  Islamister brukar ju ge sig på oskyldiga tänker jag och om det nu var under muslimsk bönestund torde det väl inte vara några oskyldiga bland dessa…..?

 8. Kan det kanske vara så,att det multikulturella samhället inte fungerar,och aldrig har fungerat ? Tänkte före mitt första besök i USA,aldrig då på detta.
  Kom från dåtida idyllen Sverige,fylld med US-propaganda och Cowboy-filmer.
  Upptäckte rätt snart att här var något som inte stämde. Efter otaliga besök stod det klart för mig,att det “blandade samhället” av allehanda arter,var inget att jubla över. Råder därför alla er som ännu inte vaknat,att ta en titt i de områden som aldrig visas i Resebroschyrerna från bl.a. USA…..

 9. Bra att statsministrarna i Australien och Nya Zealand
  sa ifrån i skarpa ordalag och kallade det för terrordåd.
  Vilket är en benämning som fullständigt stämmer in på
  denna fega och fullständigt vanvettiga handling.

  Detta dåd förde tankarna tillbaka Breiviks terrordåd
  i Norge och den australiensiska statsministern
  Julia Gillards makalöst fina kondoleanstal till Norge.
  Oerhört berörande när hon på sin australiensiska
  dialekt framför kondoleanserna.

  Hittade förövrigt ett klipp ifrån youtube där hennes
  berörande tal finns, Dessvärre är det två andra tal i klippet
  som kommer först men hennes gripande australiensiska
  kommer 1 min 14 s in i klippet.

 10. Avskyvärt terrordåd, jag hoppas att Nya Zeeland tillämpar dödsstraff så att gärningsmannen får sona sitt brott.

  • Vad PK-pressen inte återger ur manifestet dåren författat är,att han verkar som M i l j ö a k t i v i s t,och strävar efter S o c i a l i s t i s k a mål…En underbar G r ö n V ä r l d…..
   Att mannen är sinnessjuk står väl klart men därför borde inte den “korrekta pressen” själva välja,vad som passar dem,(ur deras syn) bäst ur de 70-sidiga dokumentet !

 11. Det här dådet tror jag överraskade de flesta, inte minst radikala islamister. Många har sagt att det är precis detta t ex IS säger sig vilja uppnå för att muslimer i diasporan skall göra uppror.
  Frågan är om det blir en reaktion. I så fall torde den vara organiserad med helt andra resurser än denne solo-player.


  • trots betydligt större resurser är jag benägen
   tro att ett dylikt scenario skulle sluta 0-0
   …såsom i alla större fältslag, ingen vinner
   alla är förlorarare…utom för de som skor
   sig på återuppbyggnaden av ruinerna…typ
   entreprenören Sverige ef. II:a Världskriget

 12. Muslimer med dess diaspora har en tendens att emigrerat till länder med västerländska sekulära värderingar och hög levnadstandard. Så har det varit de sista decennierna. Är det för att inbjuda till provocation gentemot icke muslimska grupper? Dessa dystergökar till muslimer som lever under hård psykosocial kontroll gentemot sig själv och andra muslimer i ett kolossalt grupptryck. Varför är våra samhällen då med dess skyddsnät så lockande för muslimska anhängare? De med sin tro förbereder sig för nästkommande liv så varför är den utvecklade världens välfärd så lockande för dem? Detta aktuella attentat på Nya Zeeland kan man delvis förstå men inte försvara. Det kommer bara till att leda till kedjereaktioner av hämnd från muslimer som finns i västvärlden som vill se sig som martyrer.

 13. Pettersson har raderat Tores hitte-på-historia, Tore är driftig och har livlig fantasi. Ibland kallar han sig Sissy, Mcion, Sleven, Orvar, Rory S och en massa annat. Riktigt roligt är det när han heter Nordmann och skriver på norska…

  • Avskyvärt terrordåd, jag hoppas att Nya Zeeland tillämpar dödsstraff så att gärningsmannen får sona sitt brott.

   • Fel av mig, beklagar, denna kommentar avsåg inte ett svar på Tores inlägg utan skall ses som en kommentar till artikeln.

 14. Det är naturligtvis tragiskt när människor dödas, men alla har ju som bekant långt ifrån samma värde! Muslimer har ju över tid skaffat sig ett genuint uselt rykte och här får dom nu helt enkelt smaka på sin egen medicin för en gångs skull. Jag tror inte heller att normala vanliga människor kommer att fälla några större tårar för deras död! Vad gjorde dom på Nya Zealand förresten? Hade dom stannat hemma i sitt eget stenkastarland så hade dom kanske levt i dag!?

 15. Staden heter Christchurch vad betyder Jesuskyrkan. Namnet visar att de som byggde den var djuptroende kristna. Det finns redan två moskeer i Christchurch. Hur många muslimer finns där och hur beteer sig de mot kristen befolkning? Jag misstänker att skottlossningen var en desperat reaktion på gissa, vaddå?

  • Något motsvarande är inte tillåtet Islamabad. Om något litet fragement som kunde tolkas till kristet så hade genast en lynchmobb uppstått och skapat upplopp.

 16. Staden heter “Christchurch” vad betyder “Jesuskyrkan”. Det visar att de som byggde den hade djup kristen tro. Varför finns redan två moskeer i Christchurch? Hur många muslimer finns där och hur beteer sig de mot kristna befolkningen? Jag misstänker att skottlossnigen är en desperat reaktion på något, gissa på vad då…

 17. Kan någon vara förvånad över detta? Detta är vad som händer i ett multikulturellt samhälle.

 18. Det här var mumma för det mångkulturälskande PK-etablissemanget, deras helg är räddad !

 19. Nu lär SD och inte minst AFS få bära hundhuvud i svensk PK-media och höra ett och annat från vissa 7 klöver-partier !

 20. De får väl göra som här.
  Lite handhjärtan och nåra trudelutter från främlingsivrande spelmän. Toppa med bajs-runkarn så blir det lite officiellt över ceremonin.

  Behövs inget mer enligt vänstern. Men varför inte ge ”förövarna” amnesti?
  Det verkar fungera när det gäller muslimsk terrorism.
  Sen undviker vi att tala om det.

 21. OJDÅ, vem kunde ha trott att något sådant sker åt muslimer??? Muslimer som aldrig gjort någon illa.. Väntar med spänning på islamvärldens reaktion, blir säkert fredsmarscher med kärleksplakat och allsång om fred på jorden. Ska ladda upp med massor av popcorn, denna helg blir det rekordblodigt.

  • “Detta var ett dåd av en ensamvarg. Detta har inget med ras eller islamofobi att göra, detta är inte enligt högerextremisters regler eller tänkande. Vi önskar att muslimer inte dömer alla vita högertänkare pga en enskild individs vansinniga handlingar. Vi älskar muslimer, vi vill bara leva ifred”

   • Skillnaden mellan detta fall och fallet med muslimer som slaktade 130 konsertbesökare i Paris, är…? Jag är öppen för diskussion.

 22. Jaha, ännu några skjutglada idiotjävlar som spelar dem rätt i händerna istället för att göra något konstruktivt och vettigt.

   • Att kanske bilda opinion för sin sak och förena Nya Zeeländare och Australier av europeiskt ursprung i enklaver.
    Att där hålla ihop och stötta varandra och därav framstå som ett alternativ som lockar folk.

   • 2 st. som inte gillar tanken att européer skulle segregera sig från det samhälle man anser oss vara skyldiga att tvångsintegreras i.

 23. Christchurch har drabbats av stort elände tidigare.

  Jordbävningen i Christchurch i februari 2011 var en stor naturkatastrof i Nya Zeeland. Den dödade 185 personer i en av Nya Zeelands värsta katastrofer någonsin i fredstid.

  • Nu blir det islamistiskt martyrskap och fördömanden i PK-media mot den hemska populistiska extremhögern !
   Muslimerna tackar och bockar, oklokt av högern att bjuda på dem på det, slår bara tillbaka på dem själva.

   • SR har redan börjat och poängterar att en av gärningsmännen är “emot massinvandringen” och detta jämnställer man med “högerextremism”!

Kommentera