Kraftig snöstorm lamslår mellersta USA


VÄDER. Ovädret Ulmer drar fram med kraftiga stormvindar i mellersta USA, rapporterar amerikanska medier. 3.100 flyg har ställts in och snöstormsvarningar har utfärdats för North Dakota, South Dakota, östra Wyoming och Minnesota. Vädertjänsten varnar, försök inte ens köra bil. 

I Colorados huvudstad Denver rådde full snöstorm med dålig sikt och flera strömavbrott på onsdagen. Orkanbyar har noterats i Colorado Springs och i norra Texas och i delar av sju delstater har det utfärdats varningar för kraftiga vindar. 100.000 hushåll är utan elström i delstaten Colorado och 70.000 i norra Texas.

På vissa platser i bergen har 60 centimeter snö fallit, och med de kraftiga vindarna har drivor på upp till 1,8 meter bildats.

Vädret har varit så brutalt att polisen i Colorado inte har kunnat rycka ut på alla trafikolyckor som rapporterats in, skriver CBS. I kommunen El Paso har över 500 bilister strandats i ovädret.

Ovädret fortsätter idag åt norr och nordost, och snöstormvarning har utfärdats för North Dakota, South Dakota, östra Wyoming och Minnesota. Längre österut, nära de stora sjöarna, varnas för översvämningar.

Vintersäsongen har varit ihärdig i mellersta USA – ingen rekordkyla men ovanligt kall.

I Kansas City, som ligger ungefär på Madrids breddgrad, brukar det varje vinter komma några varma dagar då och då. Men den här vintern har de uteblivit. På onsdagen hade staden haft 134 dagar i rad utan varmt väder. Det förra rekordet, 133 dagar, sattes 1912. Medeltemperaturen är en halv grad under det normala.

CBS

Weather.com

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Kraftig snöstorm lamslår mellersta USA

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: