John Lundvik, svart, adopterad och Mellovinnare

MEDIA. John Lundvik vann den svenska delen av Melodifestivalen i lördags och ska representera Sverige i den 64:e upplagan av Eurovison Song Contest 2019 i Tel Aviv, Israel i mitten på maj. 

I ett avsnitt av ”Framgångspodden” av Alexander Pärleros medverkade John Lundvik, En riktig framgångssaga av Alexander Pärleros. Hela avsnittet på länken, kort exempel nedan.

Lundvik, är svart och blev adopterad en vecka gammal, född i England av mamma från Kuwait med okänd pappa. Lundvik kallades den svarta killen, negerbollen som barn men hade inga större problem med det.

– Det har blivit så överdrivet att man inte får säga svart, man får inte säga färgad och man måste säga afroamerikan. Nu har det blivit så överdrivet att folk inte ens vågar säga vad man är. Rasen är ju… det heter ju ”negro”, det är ju det det heter, ”negress”, ”negro”, det står i ordboken. Det är rasen, samma som indier eller svensk.”

Tyvärr verkar inte vänsteretablissemanget vilja att Lundvik ska vara stolt och gilla sitt ursprung utan tycker det är något konstigt med svarta människor.

Att säga att folkgrupper som svenskar och indier är raser som Lundvik gjorde var inte bra i twittervänsterns ögon och därför har han bett om ursäkt för sitt uttalande om att det finns raser.

-Pettersson vet inte så mycket om vetenskapen bakom detta, men jag vet att det är en väldig skillnad på folk och folk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “John Lundvik, svart, adopterad och Mellovinnare

 1. varför
  hopar man på en som växte upp och blev retad för dessa ord, det är ju hans levnads historia och blev trakaserad för sitt utseende av sina kompisar och andra icke vänner.
  PK IDIOTER
  skall han använda orden icke ljus hyad i kortspelet svarte petter mm mm.?????
  idioti i kubik

 2. Man undrar var är svenskarna när det gäller musiken,Sara larsson,Carola sedan kommer Darin ,Lale,Silvana Iman.Melons programledare var två färgade och Sara Down och pojken som är palestinier hans mamma
  är svensk.Vem vann? Pojken Lundvik, härlig blandning.

 3. Jag har alldrig begripit varför man inte kann använda n ordet.Har bott i New York ,har man varit i Haarlem, enda man hör nigger ,nigger hela tiden.Dom kallar varandra nigger men som vit råkar säga det då blir det andra bullar.Jag menar är det förbjudet ,nedsättande då skall dom inte heller använda det.

  • N-ordet är som du säger ”nigger” som används i nedsättande syfte. Men den allmänna devalveringen har gjort att även ”neger” i dag anses som nedsättande och rasistiskt. ”Neger” kommer från det latinska ordet ”niger” vars ursprung är okänt. Det är möjligen så att det kommer från det urindoeuropeiska ordet för natt, ”nókʷts”, som på urgermanska blir, ”nahts”. Det urindoeuropeiska ”nókʷts” kan i sin tur möjligen komma ifrån ”negʷ-” som betyder bar eller naken.

   Snöflingorna borde kanske läsa lite engelska: ”Sticks and stones may break my bones, but words will never break me”.

 4. Mellovinnaren sa att han är oerhört stolt över att få representera sitt land Sverige !

 5. Det finns en musikstil som kallas ….. spirituals! Vad ska vi kalla musiken i fortsättningen?

Kommentera