Pär Nuder avgår – anklagas för olämpligt beteende


INRIKES. Den tidigare S-toppen och finansministern Pär Nuder avgår från sin post som ordförande i Skistar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tidigare under dagen riktades avgångskrav mot Nuder, motiverade med att han anklagats för olämpligt beteende vid skid-VM i Åre i februari.

Nuder själv menar att det handlar om en maktkamp inom Skistar där man vill få bort honom:

– Jag har inte gått över några som helst gränser. Det här är illasinnat förtal, säger han till SVT.

Göran Grosskopf, styrelseledamot i Ekhaga Utveckling som är huvudägare till Skistar, säger till SVT att hela den styrelsen står bakom beslutet att Nuder bör avgå från sin post. Han säger vidare att även en majoritet av Skistar styrelse också vill det.

-Pettersson minns när Pär Nuder i sin bok ”Stolt men inte nöjd” berättade om att dåvarande statsminister Göran Persson cyklat i diket efter en glad kväll på Harpsund. Persson blev tillfrågad om det var sant, varpå han svarade att han var förvånad att Pär Nuder kom ihåg något av den kvällen.

Pär Nuder har som så många sossar före och efter honom blivit rik. Han slutade som politiker som 46-åring, startade rådgivningsföretag som gjorde mångmiljonvinster men tog inte ut lön från bolaget utan levde på statsrådspension…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Pär Nuder avgår – anklagas för olämpligt beteende

 • Langmore

  Men han var smart.

  Gilla

 • Tony

  ”Jag har aldrig gått över några gränser ” säger han som Sosse? >Ha Ha
  ni har säkert gått över fler gränser än dom ensamkommande gjort på sin väg hit till landet fyllt med mjölk o Honung ?

  Gilla

 • eugenecork


  hela sosse-patrasket ägnar sig ständigt åt ”olämpligt
  beteende”…inte enbart Per Luder, hela förb. byket
  …sömngångarfolket (deras väljare) har givetvis
  missat detta faktum…beundransvärt är att dessa
  underarter hittar hem å kan klä sig själva (?)

  Gilla

 • Billy Boy

  Pär Nuder avgår – anklagas för olämpligt beteende

  Pär Nuders olämpliga beteende under sin karriär är inget nytt. Det har pågått till och från de senaste 15 åren, kanske ännu längre. Här är ett välkänt mycket olämpligt uttalande från Pär Nuder för c:a 15 år sedan.

  Citat från Wikipedia

  Köttberg är en benämning som dåvarande svenske finansministern Pär Nuder i olika sammanhang använt på personer födda på 1940-talet, alltså efterkrigsbarnen. Efter att han använt ordet på ett morgonmöte hos Skandinaviska Enskilda Banken den 1 december 2004 blev hans ordval kritiserat och omdiskuterat från flera håll.

  Enligt utskrifterna av Pär Nuders tal formulerade han sig så här:
  ”Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda – det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem.”
  ”Jag blir väldigt rädd för generationsmotsättningarna den dagen som Göran Persson blir ordförande i PRO, och jag är inte alldeles säker på att 80- och 90-talisterna får det lätt att hävda sina intressen.”

  Dåvarande statsminister Göran Persson, själv född 1949, tog i sina egna ord ”ungtuppen Nuder i upptuktelse” för detta uttalande. Nuder beklagade att människor tagit illa vid sig.

  Slut citat från Wikipedia

  Länk:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6ttberg

  Det finns många fler olämpliga uttalanden / olämpliga beteenden från Pär Nuder som jag inte tar upp nu. Kanske vid något annat tillfälle.

  Gilla

 • Thor

  Just det, rådgivningsbolag. Rådgivning till Wallenbergarna om de hur de på bästa sätt ska kunna sko sig på privatiseringar.

  Gilla

 • ossie

  Påminner om korvkiosken som hade en skylt med En Göran Persson och en Nuder 20 Kr. Va fan är det frågade en kund. En stor tjock och en pucko.

  Gilla

 • Danne

  Var är den solidaritet som de anser att ”svensson” ska visa.
  Leva för att betala skatt och inte klaga. Finna dig i undergång om du blir sjuk, arbetslös och gammal.

  Under de sista 40 åren har välfärden inte levererat på samma vis som under den tid då välfärden skapades av jobb som genererade vinster.
  Idag sitter spenderbyxorna på konstant när det gäller den högprofilerande godheten invandring som finansieras genom lån.

  Politikernas löner och förmåner har en brantare kurva uppåt än vanliga löntagares, utom för dem som förr kunde känna trygghet när krämporna kom. De med sjukersättning kan få ut så lite som 39% av tidigare lön beroende på hur lång den förevarande sjukskrivningen varit.
  Tidigare fick du räkna din bästa år som underlag för sjukersättningen (idag gäller de 3 bästa åren inom de senaste 8 åren som du ofta gått på sjukpenning.

  Alla dessa välfärdsstöd och lagar om arbetsskador och arbetssjukdomar har försämrats ett antal gånger. Detta medför fattigdom, för att inte tala om ålderdomens ättestupa, då du kanske måste leva på 30% beroende på när din skada inträffade.

  Varför har politikerna mindre förståelse för dem som bygger landet genom hårt arbete, där risken är stor att du drabbas av skador och sjukdomar.
  Själva riskerar de enbart att drabbas av Steatopygia (fettarsel) som arbetsskada och då går deras separata försäkringar in. De behöver inte ens gå och söka jobb på arbetsförmedlingen eftersom de kan leva på överdådig pension, samtidigt som de samlar miljoner på hög i sina bolag.

  Gilla

 • Kent

  Stackars Per kommer han att svälta nu?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: