Islamistfru nekade kristna konvertiter asyl


ISLAM. Hennes man fördömer kristen mission bland muslimer. Själv dömde hon fram till årsskiftet i asylmål där muslimer som blivit kristna i Sverige anför konversionen som skyddsskäl.

Ebtisam Aldebe var nämndeman i Stockholm, utsedd av Centerpartiet i Solna. Det var Ebtisam som friade en muslimsk man för att hann var från en fin familj. Fru Aldebe har även varit med om att avgöra ärenden vid Migrationsdomstolen.

Ebtisam Aldebe har även backat upp sin makes, Mahmoud Aldebe, generalsekreterare för Sveriges muslimska förbund, förslag om att införa sharialagar i Sverige för att underlätta för muslimer i Sverige. Efter det fick hon fortsatt förtroende av centerpartiet, numer har damen dock fått lämna centerpartiet.

Läs vidare på Världen idag. Observera dock att artikeln är från 2011, men intressant för att familjen Aldebe påverkar muslimer i Sverige idag.

Ebtisam Aldebe, född 1963, är före detta centerpartistisk politiker och tidigare ersättare i Riksdagen samt nämndeman i Förvaltningsrätten i Stockholm och i Solna tingsrätt. Hon stod som tredjenamn på Centerpartiets riksdagslista 2006. Hon har uppmärksammats för att ha föreslagit möjlighet för muslimer i Sverige att söka dispens från svensk arvsrätt och familjerätt. Hon förklarade i egenskap av riksdagskandidat att Sverige bör införa särlagstiftning för muslimer, till exempel när det gäller skilsmässa. Hon hävdar att den svenska lagstiftningen inte duger eftersom den ”inte grundar sig på islamiska principer” och särskilda lagar för muslimer borde även gälla inom arvsrätt.

Hon har även uppmärksammats för att som nämndeman i Migrationsdomstolen år 2011 ha förhindrat uppehållstillstånd till kristna konvertiter, och mer ofta än andra nämndemän ifrågasatt om konverteringen skett ”av genuin övertygelse”. 

År 2018 kritiserades hon för att som nämndeman i Solna tingsrätt ha bidragit till ovanliga domskäl (mannen från en fin familj) i en dom. Efter att domen blev känd har hon uteslutits från Centerpartiet eftersom hennes värderingar inte har plats i partiet. Hon har även blivit interimistiskt avstängd som nämndeman av Solna tingsrätt. Tänk dock på att damen var kvar i centerpartiet till år 2018, trots att hon redan 2006 talade om islamistiska principer.

Om familjen Aldebe på bloggen… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Islamistfru nekade kristna konvertiter asyl

 • Monica

  Ebtisam Aldebe borde inte heller få asyl i Sverige. Finns det ingen klausul eller annat juridiskt kryphål som kan kasta ut henne från Sverige?

  Gilla

 • ruben

  Mest muslimer bland religionspolitiska aktivister tycks åka behagliga gräddfiler i Sverige trots att de begår oförlåtliga tjänstefel. Hur kan såna hamna i dessa särställningar med det godtycket? Det ska mycket till för att vända på det mesta och ge Sverige en rimlig chans till normal samhällsutveckling. Centern verkar farligt naiva, som kan stå Sverige dyrt.

  Gilla

 • Ateisten

  Jag är av den fasta övertygelsen att INGA muslimer ska sitta i någon betämmande position överhuvudtaget för dom kommer alltid att bedömma saker med stöd av sin hat ideologi i första hand, antar att det finns undantag men varför chansa.

  Gilla

  • age

   Men ”ateisten” och ”ruben”!
   Då har ni inte läst kontraktet som socialdemokraterna har sedan 1999 med
   Muslimska Brödraskapet där S lovar att
   bidra till att muslimer får positioner i alla
   styrande organ i Sverige!
   T.o.m. i regeringen!

   Landsförräderi – javisst men t.o.m. SÄPO
   accepterar detta LANDSFÖRRÄDERI!
   Pettersson har gjort en noggrann utredning
   om kontraktet. Det finns nog att finna på
   bloggen?
   //age

   Gilla

   • Onkel Björn

    I ett normalt land hade militären gjort en statskupp och avsatt den sittande regeringen, för att sedan utlysa nya val. Men inte i detta land.
    Säpo ? Vem tillsätter inte deras chefer?

    Gilla

 • Tore

  Jag tycker ingen ska få asyl vi har tagit tillräckligt så det räcker 100 år framåt.
  Det enda som ska diskuteras i Svensk migration är återrepetering.

  Gilla

  • Bobby

   Redan dom som befinner sig i Sverige nu förökar sig så mycket/fort att om 100 år så är dom största delen av befolkningen. Men det får man inte säga, för det är nazism. Kan inte ens föreställa mig muslim-Sverige år 2119.. Hur tror ni det ser ut då? Paradis eller ruiner? Om/när Svenska skattebetalare utrotas så finns det inga socialbidrag längre.

   Gilla

   • Tanten

    Kommer inte att ta så lång tid! Det går fort utför nu för vårt kära fosterland. Värre än pesten.

    Gilla

 • Argus

  Jag tycker inte heller att vi ska bevilja ”kristna konvertiter” asyl då jag inte tror ett smack på att de bytt religion utan använder det som asylskäl när de andra inte höll för granskning. Egentligen borde betalningsansvaret övergå till döpande präst och församling så skulle vi se hur många som blev döpta.

  Gilla

 • Suzie

  Migverket är ett gigantiskt slukhål av skattemedel och måste granskas omgående.Hur många asylaktivister jobbar där? radikala muslimer?vänsterextremister/kommunister?
  Över 8 000 anställda fortfarande. Tusentals kristna som verkligen flytt från sina liv från is monstren i mellanöstern/delar av Afrika har blivit nekade asyl i Sverige trots att de haft sina riktiga id handlingar med och deras berättelse kunnat styrkas,detta är ren satanisk ondska och pågår med Löfvenjuntans fulla stöd.Sveriges regim , msm och svenska kyrkan hjälper alltså till att utrota kristna människor alltmedan man står och blåljuger om ”allas(h) (o)lika värde” och mänskliga rättigeter, internationella avtal med människorättsorganisationer,human stormakt och hjälpa människor på flykt mm.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: