Sverige sticker ut i Europa

Antisemitismen sprider sig som en löpeld över världen. Många trodde, eller hoppades, att den skulle ha försvunnit efter Förintelsen. Även många judar. Kanske var det bara tomma och fromma förhoppningar. Kanske fanns det någon grund i förhoppningarna. För efter Förintelsens fasor, när hela världen sett vad kombinationen av antisemitism, enorm makt samlad hos nazisterna och deras medlöpare, och alltför få som stod emot resulterat i – hur kan någon vara antisemit? 

Ulf Cahn, generalsekreretare för Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod, skriver i Världen idag.

Frågan är naturligtvis felställd. Antisemitism har sällan något med logik att göra. Och detta hat är så gammalt, förekommer bland så olika ideologier och är så spritt över hela världen, även på platser där det knappt finns några judar, att vi alla borde ha insett sanningen: Att antisemitismen ständigt måste bekämpas, på alla nivåer i samhället, för att åtminstone hållas stången.

Enligt en ny EU-undersökning upplever Europas judar att antisemitismen ständigt blivit värre under de senaste åren. Siffrorna är skrämmande, och då Världen idag redan har skrivit om det så jag ska inte upprepa det. Men man kan notera att samtidigt som Sverige är lika illa i detta avseende som alla andra länder, avviker vi på ett annat sätt – ett negativt sätt.

Det visar sig nämligen, att trots att Stefan Löfven ofta tar upp frågan om antisemitism – han gjorde det till exempel med stort allvar i sin regeringsförklaring – litar inte judarna i Sverige på honom och regeringen. Han vill skjuta till mer pengar till bekämpning av antisemitism, Sverige ska ha en så kallad ”Förintelsekonferens” nästa år och Löfven vill ha ett nytt Förintelsemuseum. Ändå har 74 procent av de svenska judarna inte förtroende för denna regerings kamp mot antisemitismen. Här avviker Sverige från resten av Europa. Antisemitismen är minst lika allvarlig där men judarna litar på sina regeringars och myndigheters vilja att stå upp för sin judiska befolkning.

Varför avviker då Sverige på detta sätt? Ja, antingen är vi svenska judar mer skeptiska och misstänksamma än judar i övriga Europa. I så fall är ju allt som det ska med regeringen och det är oss judar det är fel på. Men det är förstås osannolikt, det handlar om en kombination av några saker.

För det första spelar naturligtvis Sveriges politik gentemot Israel in i bilden. Å ena sidan öser regeringen pengar över en korrupt palestinsk regim som utbildar till, sprider och uppmuntrar antisemitism och till att döda judar i Israel. Å andra sidan beklagar regeringen antisemitismen gentemot judar i Sverige och ska bekämpa den. Självklart förstår vi judar att detta inte hänger ihop. Vi är ett judiskt folk och vi hör ihop. Man kan inte lura oss att tro att judar i Israel är en sak och judar i Sverige en annan.

Läs mer på Världen idag

-Pettersson ser att det händer på bloggen också, några få lågbegåvade är ine och förstör trots att det finns forum för dem på andra håll…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sverige sticker ut i Europa

  1. Stefan Löfven vill skjuta till mer pengar för att motverka antisemitism??
    han kan ju börja med att rensa ut sådana i sitt eget parti, för där är och har varit många sådana under 30-40 talet, vilket deras politik ännu vittnar om att den antisemitismen fortfarande lever kvar, undrar om inte vår utrikesminister sorterar in under detta ord?
    Därför är det patetiskt när Löfven beskyller SD för detta.
    Stefan, man ska sopa rent framför egen dörr först!

  2. Det kommer tyvärr sluta med att muslimerna skär halsen av alla judar. Jag tror faktiskt det var anledningen till att främst sossarna bjöd in muslimerna. När det är gjort kommer det vara en baggis att utvisa muslimerna.

    Fråga en muslim vad han tycker om judar så får ni ett mycket dystert svar. Fråga en full sosse så får ni ett svar åt det hållet men kanske inte lika starkt som muslimens hat.

  3. https://images.hdsydsvenskan.se/preset:large/1280×768/x6Q3A8gaYcveJgkMfUAob4l9www.jpg
    Bilden ovan från HD,får symbolisera den tystnad som normalt råder i PK-pressen,när ”partiets” folkvalda råkar trampa fel.
    Eller som i dag deras rader berättar.Hur kvinnliga S-ledamöter blir utsätta för kärlekskranka,f.d. parti-genossar i Sundets Pärla…
    Denne f.d.-ing lär ha sänt iväg ett antal SMS till ”skönheterna”,som i vissa fall varit grovt sexuella !!! 😉
    Kan det vara så att Partiet i Hbg blivit allt för mångkulturellt ?
    Stenbock tror ju knappast,det är en av de gamla inhemska gråsossarna som blivit förälskad,på ålderns höst !

    • Från SVT Text …

      Citat

      115 SVT Text Måndag 11 mar 2019
      INRIKES PUBLICERAD 11 MARS

      S-politiker åtalas för ofredande

      En tidigare S-politiker i Helsingborg
      åtalas misstänkt för sexuella
      ofredanden mot partikamrater,
      skriver Helsingborgs Dagblad.

      Han ska ha skickat åtta sms med grova
      sexuella formuleringar till kvinnliga
      kolleger. Han är även misstänkt för
      olovlig identitetsanvändning då han
      ska ha undertecknat sina meddelanden
      med en kollegas namn.

      Politikern har inga uppdrag för S
      i Helsingborg i nuläget. Om han fälls
      för brott ska partiet se över om
      mannen kan fortsätta att vara medlem.
      Mannen förnekar brott.

      Slut citat

  4. Man bör skilja på religiös grupp och stat. Staten Israel innehåller flera folkgrupper några religioner. Jag ser judar som en framförallt religiös grupp men också till en del kulturell.

  5. Har Jonas Sjöstedet och Stefan Löven något att kommentera
    om varför antisemitismen ökar?

  6. Ja Sverige sticker ut där också tyvärr. Aron Flam med fd En Svensk tiger är intressant att följa.
    Dock verkar det som att även kritik mot och ifrågasättande av det hela, klassas som antisemitism. Och det kan kännas lite speciellt.

  7. Enligt Toran och sedermera Bibeln är semiter ättlingar till Noahs son Sem. ”Den allmänna uppfattningen är att semiterna har sitt ”urhem” i den sydliga delen av Arabiska halvön och därifrån vandrat västerut till Etiopien, i nordostlig riktning till Palestina, Syrien och Mesopotamien samt till Egypten och Nordafrika i nordväst.” (Wikipedia) I dag är det mer en beteckning på människor som har ett semitiskt språk som modersmål, exempelvis arabiska, hebreiska och arameiska.

    Jag vet inte när och vem som kom på att kalla judehat för antisemitism men det har lett till att människor som har arabiska som modersmål, det vill säga semiter, som hatar människor med germanska (exempelvis svenska, engelska, tyska eller jiddisch) eller andra indo-europeiska språk som modersmål för antisemiter. Lite kul är det trots allt.

  8. Sverige sticker alltid ut !
    Tror inte att D.Trump kommer att bli omvald till president.

    • Kenth A:
      Satt just och tänkte på detta,när jag som bakgrund på min Laptop hör en tysk musiksändare (SWR 4). Denna sändare har sådan musik jag gillar,men tyvärr liksom i Abzurdistan minst en gång i kvarten ideologiska ”korrekta” inlägg.Tråkigt att de gör bort sig med sin propaganda.Turligt nog finns det finns en knapp att trycka på,så att datorn emellanåt kan bli helt tyst.
      I övrigt fungerar ju deras rapporter om trafikstörningar bra !!
      Vet inte om ni i abzurdska nyheterna fått erfara hur idag två tyska ”journalister”,utvisats från Turkiet ? I varje fall har så skett till diktator Merkel,och de bättre vetandes besvikelse och fasa !!
      Gissar att de liksom de ”våra” lagt näsa i blöt,i saker som inte angår dem.

Kommentera