Avslag för krav på svenska


INVANDRING. Sverigedemokraterna i Vimmerby får avslag på sin motion om att införa språkkrav för anställning i omsorgen i Vimmerby kommun.

Det är självklart viktigt att kunna språket, men vi behöver också många händer i omsorgen, säger kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Kommunstyrelsen hänvisar också till att antalet omsorgstagare som talar annat språk än svenska också ökar.

Vimmerby Tidning…

-Pettersson noterar ”att antalet omsorgstagare som talar annat språk än svenska också ökar”. Vi har alltså importerat omsorgstagare som inte talar svenska och behöver då importera folk som tar hand om dessa omsorgstagare…

Hade vi krävt att alla lärde sig svenska hade vi sluppit det problemet eller ännu hellre stängt gränsen så hade de som nu arbetar i migrationsindustrin kunnat gjort något vettigt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Avslag för krav på svenska

 • NALLEN

  Alla som söker medborgarskap i USA bli kallade för att utföra ett skriftligt och muntligt prov. Och detta genomförs på ren amerikanska, provet innehåller bland annat frågor om USA:s historia och samhällskunskap och detta endast på amerikanska språket, om man godkänner dig att göra provet och du klarar av detta så får man genom gå en ceremoni med pompa och ståt och man få diplom med mera för att man nu blivit amerikansk medborgare.
  VAD KRÄVS FÖR ATT FÅ SVENSKT MEDBORGARSKAP????

  Gilla

 • SVENSK

  När ska de fatta att lönen är för låg? Höj lönen med 30-40% och inför 6 timmars arbetsdag inom t ex äldrevården, hemtjänsten och andra mycket krävande vårdjobb på sjukhus mm, då kommer folk att köa för att utbilda sig och arbeta där!

  Gilla

 • Grune

  Tyvärr är det så at i Sverige är minoriteten förtryckta, D.v.s. SVENSKARNA.

  Gilla

 • Ståfräs

  Får regeringen och PK som dom vill blir det snart ett krav att INTE vara Svensk i Sverige, stort grattis idioter

  Gilla

 • ossie

  För fasen vi svenskar får väl lära oss arabisk eller somaliska.

  Gilla

 • fete

  Vi svenskar är INTE värda ett jävla skit i islam sossen stefan löfvens värd……

  Gilla

 • Thomas

  Sverige är ett islamistiskt kalifat, så vad annat är att vänta sig?

  Gilla

 • Kurt

  Hade under en tid beviljad ”Socialt Umgänge” en timme per vecka via Oxelösunds Hemtjänst, för mig är socialt Umgänge att kommunicera att prata med någon eller några.
  Så döm om min förvåning när man skickar till mycket mörka personer som inte ens kunde säja flasklock på Svenska. Jag själv prata 5 språk men att försöket att inleda samtal gick inte alls, det hela slutade med pinsam tystnad för båda parter i en timme.
  Ringde till ansvarig på hemtjänsten, där fick jag veta ”Du kan ju lära ut Svenska, det vore väl en bra ide.
  Jag vill inte repetera här vad jag svarade till henne på hemtjänsten, där ingick ord som jag inte lärde mig av mamma. Till ingen nytta vecka därefter fick jag besök av en annan icke skid van livsform, men den gången skickade jag bort personen omgående för att bespara mig detta.

  Gilla

 • Suzie

  Icke skyddsbehövande asylsökande får uppehållstillstånd i Sverige, tar hit sina gamla föräldrar från hemlandet men tar inte själva hand om sina föräldrar nejdå, deras föräldrar får höga äfs bidrag, gratis sjukvård,gratis tandvård, gratis medicin,gratis hemtjänst mm, vilket inga svenska pensinärer får trots ett hårt långt yrkesliv med världens högsta skatter, dessa invandrares föräldrar får dessutom förtur till plats på äldreboende om så önskas,deras vuxna barn tar hand om en stor del av äfs inkomsten.
  Har pratat med hemtjänstpersonal som berättat att de helst inte går hem till ”bekännare av den fredliga humana” ideologin pga att de blir behandlade nedlåtande,som slavar,krävs på att göra saker som icke ingår i avtalet med kommunen etc, de beter sig som överlägsna herrefolk helt enkelt, de är kvinnorna alltså, som beter sig så illa, männen håller sig i bakgrunden då hemtjänstpersonal kommer.
  Det här har pågått länge men är nu svårt att dölja tack vare alternativmedia och enstaka anonyma som berättar.Msm är stort skyldiga till det gigantiska folkutbyte som pågår i Sverige och som de aldrig hade tänkt berätta för svenska folket om, att sätta utlänningar från all världens shithole countries före sin egen laglydiga,strävsamma,arbetssamma befolkning som dessutom tvingas betala för sin egen undergång är inget annat än ren ondska.Svenska folket är det enda i sitt slag som frivilligt helt utan motstånd låter underkasta sig en av regimen inbjuden ockupationsmakt och betalar för det också.Tragiskt värre.

  Gilla

 • Golonka

  Svenska är officiellt språk i Sverige.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Detta gäller tyvärr inte enbart en småländsk kommun. Jag vågar påstå att problemet är omfattande. Detta samtidigt som fler och fler, ofta utrikes födda, kräver försörjningsstöd för sin försörjning

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: