Ambulanspersonal hotas med besparingar


SJUKVÅRD OCH SKATTER. Södra Älvsborgs sjukhus står inför sparkrav och då kan ambulansverksamheten drabbas. . Enligt Vårdförbundet är ett av besparingsförslagen indragna ambulanser, för att minska lönekostnaderna. – Det är en samhällsfara, säger Martin Hulldin, Vårdförbundet.

För att klara av sparkravet på 200 miljoner kronor måste samtliga verksamheter inom Södra Älvsborgs sjukhus kapa kostnader.

Samtidigt som ledningen för akutkliniken har tagit fram flera förslag för att spara pengar genomförs en risk- och konsekvensanalys av besparingsåtgärderna.

Bland annat föreslås, enligt Vårdförbundet, att i vissa lägen inte ersätta frånvarande ambulanspersonal, och därmed ställa ambulansenheten. Det för att minska kostnaderna för vikarier och dyr övertidspersonal.

Redan i dag har ambulansen i Södra Älvsborg – där Borås, Mark, Herrljunga, Alingsås, Vårgårda, Lerum och Bollebygd ingår – tillgänglighetsproblem.

Målet är att nå 90 procent av prio 1-fallen – personer med livshotande tillstånd – inom 20 minuter, men nu når de bara mellan 60-65 procent av patienterna.

Läs mer på SVT…

-Pettersson säger att det finns hur mycket som helst att spara på utom sjukvård, men…

***

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Ambulanspersonal hotas med besparingar

 • Gringo

  Det blir snart nedskärningar i skola, omsorg, sjukvård det finns inte några kommuner eller landsting som klarar av att hålla uppe välfärden. Det ser ännu mörkare ut 2020 och 2021, de rapporteras om nedskärningar som det nu berättas om i media är således bara en ljum sommarvind i jämförelse med vad som komma skall. Allt detta på bekostnad av att politiker ska kunna genomföra sina tokiga projekt allt från gratis tandvård till körkort, för människor som INTE har bidragit med en enda krona till vårt välfärdsystem utan bara får detta. Det är bara att inse att det går fort utför med Sverige och den välfärdsstat Sverige en gång var finns inte längre kvar.

  Gillad av 1 person

 • Bosse S

  Man har sparat på renhållning, äldrevård, pensioner, underhåll av infrastruktur såsom vägar och järnvägar, utbildning, rättssystemet, kriminalvården, sjukvården, försvaret, brandförsvaret och nu har turen kommit till ambulansverksamheten. Vad finns det sen mer att spara på?
  Vi borde börja spara in på politiker istället.

  Gilla

  • Grune

   Ja dom skulle ha betalt efter förtjänst då skulle do få betala en bra slant för att få arbeta som politiker.

   Gilla

 • Bror

  Tut, tut, tut, här kommer la Ambulance! Finns det några snälla Muslimer här? Trodde inte det. Full gas till mindre utsatta områden. Bye bye la mokies, saknad av ingen.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Hur långt har vi kommit nu? Har vi passerat P som i ‘pest’ ännu, på vår väg till U som i U-land?

  Gilla

 • SVENSK

  Helt sinnessjukt vad massinvandringen KOSTAR!

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Stoppa alla ambulansutryckningar till ”utsatta områden” så sparas tillräckligt.

  Gilla

 • ruben

  Om de inte klarar sina uppdrag ekonomiskt, är det för många invånare på för få som jobbar och bidrar med skatt? Då ska väl biståndspengar sättas in? För de, som inte betalar bostad eller skatt är väl ofta s.k. utlandsflyktingar? I så fall ska biståndspengar in tills de nått sin berömda lönsamhet längre fram. De, som redan betalar skyhöga skatter ska inte betala för fortsatta höjningar och mera nedrivningar av välfärden. Dags kanske att skaffa nya politiker med rättfärdiga prioriteringar? Dessutom måste de börja inventera hur många papperslösa illegala de har i länet och köra hem dem så de kan börja göra nytta i sina hemländer. Humana insatser med andra ord.

  Gillad av 1 person

 • Avmaskad

  Ambulanserna får köras av invandrade taxiförare utan vårdutbildning.

  Gillad av 1 person

 • Stefan Löfven

  Det är en liten kostnad.. i början. Men sen så kommer det att löna sig med att hålla gränserna öppna. Visst, nu måste vi spara inom alla områden. Sjukvård, äldreomsorg, skola osv.. men vi kommer inte att ställa grupper mot grupper. Det blir lite svårt att spara inom integration, för det finns risk att vi blir kallade för rasister. Eller blir åtalade för HMF. Och det vill vi inte, vi som stolt kan kallas oss för Arbetare, med rätt värdegrund. Se bara på ABF, där portar vi SD. Men Islam är så Välkommen så.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: