Vi är alla olika inför lagen


INSÄNDARE. Du går in på Elgiganten bär ut en platt-TV utan betala, helt enkelt gör dig skyldig till stöld. Oturligt nog blir du påkommen ute på parkeringen av en anställd. Du ombeds följa med tillbaka in i affären, där ber du så hemskt mycket om ursäkt och erbjuder dig att betala för varan. Därmed skulle alltså allt vara frid och fröjd, tycker du själv. Butiken är av en annan åsikt och gör en polisanmälan. Som i sin tur leder till åtal för stöld och ett straff i någon form. Så fungerar det för vanligt folk. 

Emma Carlsson Löfdahl

Nu har en riksdagskvinnan från Liberalerna av allt att döma gjort sig skyldig till korruption genom att tillskansa sig delar av våra skattemedel på ett otillbörligt sätt. Vad händer? Jo, hon ber om ursäkt och ber riksdagsförvaltningen räkna ut hur mycket pengar hon ska betala tillbaka. Därmed skulle alltså allt vara frid och fröjd, hoppas riksdagskvinnan. Eventuellt vidare åtgärder är inte nödvändiga. Så fungerar det när personer tillhörande den politiska adeln misstänks för oegentligheter och fifflande med våra skattemedel.
Tilläggas ska att åklagaren startat en så kallad förutredning i ärendet, alltså en förundersökning för att se om en förundersökning är befogad! Ett pinsamt spel för galleriet. Hela ärendet kommer självklart att läggas ned när vindarna blåst över om några veckor. Det går med etablissemangets egen moral alltid att hitta en förmildrande omständighet. Sverige är verkligen de korruptas paradis.
Ego lego

25 responses to “Vi är alla olika inför lagen

 • storhertugen

  Det kan vara så att hon har hållit sig till reglerna, så exemplet med TV-en kan vara illa vald.

  Gilla

 • Maria

  Lustigt att det i ett sammanhang som detta kan hänvisas till makars separata ekonomi, hade hon blivit arbetslös och saknat a-kassa hade maken snällt varit tvungen att försörja sin maka. Familjen har ju uppenbarligen en lägenhet i Stockholm som inte är uthyrd till ngn annan. Borde inte få ett öre för dubbel bosättning då de troligen inte har för avsikt att avyttra den utan nyttjar för eget bruk tillsammans också. Ingen med denna syn på skattepengar borde sitta i riksdagen, fast då skulle nog ingen av dem kunna sitta kvar…

  Gilla

 • hasse trashank

  Tydlingen en till förmån dessa maffia politiker .
  Tänk om fattigpensionären bara haft den summan i pension 8000kr !!!!!
  Detta sjuka land

  Gilla

 • Fjölet

  Det här är sånt uppenbart BEDRÄGERI mot stat , svenska samhället och folket, att hon skall åtalas, men men, ju mer finare på samhälls stegen man är så är det ju troligtvis enbart ett misstag, jävla trams.

  Gilla

  • G54

   Tyvärr är den gällande doktrinen i Sverige att brottsling kan man bara vara om man tillhör socialgrupp 3-5.
   Då blir det så här.

   Gilla

 • Stenbock

  Politiker tycks vara av kriminell art i nya Abzurdien. Läste i kväll att en åldrad gammal man,tillhörig Centern nu tvingas lämna Riksdagsgruppen.
  Anledningen var att denne testosteronfyllde gamling,springer omkring och ”tafsar” på de ”vackra damerna i församlingen !!!
  Undrar om han även uppvaktat parti-lederskan från Maramö ?
  I så fall borde han fått vara kvar,och istället skickats till Optiker…..

  Gilla

 • Langmore

  Pettersson är snabb att dra slutsatser, möjligheten finns att L ber henne kliva tillbaks, hoppas det.

  Gilla

 • Per

  Jag reagerar på att ingen ifrågasätter att hon uppgett att hon ska ha bott där med sin mamma. Det kan väl inte vara riktigt att få hela bostadshyran då. Kanske mamman har bostadsbidrag ochså för den påstådda ockerhyran samt mannen lär knappast ha skattat för denna. Önskar att man gräver vidare. Värst var höra att hon inte gjort det för egen vinning!
  Fy för sådan arrogans.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Men miljöpartiet och liberalerna, samtidigt i tvetydigheter och muthärvor. Det är nästan för bra för att vara sant. 🙂 Alldeles innan EU-valet också. Och just de partier som INTE har råd att förlora i opinion. Toppen!!! 🙂 Då de är bland de värsta partierna i riksdagen också.

  Gilla

 • Kurt

  Min gamla mamma sa alltid ”Tillfället gör tjuven” ett gammalt Tysk ordspråk

  Gilla

  • Langmore

   Kurt även svenskt ordspråk. Men här ändå värre, förtroendevalda får verkligen inte ta tillfället i akt och gör de det så bör de avgå.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  TJUV !

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Någon som fått kläm på om maken hennes skattat för inkomsten?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är som vanligt med våran hycklar och snyltarregering, istället för att påpeka att det är fel att man kan göra på det viset. Då utnyttjar man systemet in i det sista tills man blir påkommen, sen ber man om ursäkt och allt är bortglömt
  Sen pratar dom om den hemska korruptionen i andra länder, när dom är värst själva i detta landet

  Gilla

 • G54

  Blir ju bara så trött.
  Dom har löner som en vanlig knegare, eller hobbybonne som jag, bara kan drömma om, men, nejdå, dom skall fiffla till sig så mycket som möjligt.
  DESSUTOM.

  Gilla

 • gamgubben

  Återigen påminns vi om att anarki råder i Absurdistan!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Och så skyller alla på SD….det är SD som är orsaken….i samma anda som SD får skulden för att IS existerar enligt Socialemokraternas knähundar.

  Idiotin i Sverige är total.

  Gilla

 • Danne

  Det kanske är ett uttryck för ”liberalism”, att lura till sig skattepengar.
  Politiker och invandrare har samma lättsinniga inställning till hur skattepengar ska användas.

  Jag upplever att det samhälle vi har nu gynnar invandringen och politikerna som stöder den.
  Den tystnadskultur som skapats i Sverige gynnar politikerna eftersom media inte är lika benägna att hänga ut dem som har ”ett gott hjärta”.

  Gilla

 • ruben

  Det verkar så lätt och smidigt. Nu sitter L i ett avtal med regeringen, så det blir kanske en tur på den berömda räkmackan. Det är förödande för tilliten. Jag är inte lite förvånad. Även MP:s utredning om flygbränslet med jäviga Wettergren är omåttligt nonchalant och fräckt. Jag förstår inte varför. Det är inte ens klumpighet, det går inte att vara så klumpig. De verkar veta att de klarar sig oskadda. Förr i tiden var det nästan tvärtom. Politiker, som utnyttjade systemet ekonomiskt, åkte på ibland oförtjänt hårda smällar med personlig katastrof för hela familjen. Jag hoppas det blir rättvisa domar.

  Gilla

 • Lellegoo

  Hon säger att hon inte gjort detta för ekonomisk vinning. Hon och hennes make har dubbelnamn i kontraktet med sin man har hon utelämnat hans namn. Det är så genomskinligt. Hon är rökt.

  Nu tycker jag skattemyndigheten skall gå in och kolla om hennes man har skattat för vinsten på sin andrahandsuthyrning.

  Gilla

 • putte

  Hon borde nog dömas för antingen trolöshet mot huvudman eller förskingring , sedan om det ska bedömas som grov förskingring hänger väl samman med hur stort det tillskansade beloppet är . Men att nu i efterhand stå med skammens rodnad på sina kinder och be om ursäkt samt betala tillbaka det tillskansade beloppet , som till synes inte är kaffepengar för en vanlig arbetare , och för att därefter sätta upp näsan och låtsas som om det regnar finner jag lite väl magstarkt . Man kan ju även ställa sig frågan , dessa individer är ju folkvalda kan man då inte begära att dom då visar lite sunt förnuft utan är dom så självgoda att dom anser sig själva stå över lagar och moraliska spelregler som samhället har ställt upp .

  Gilla

 • Kent

  Den svenska statsförvaltningen är i en mycket stark utförslöpa där det dagligdags avslöjas korrupta politiker på hög nivå. Och reaktionen är en axelryckning och otur att du blev avslöjad.
  Cecilia Wikström med jäv I företag hon kan besluta om och påverka i EU.
  Maria Wetterstrand som utredare i en affär som är ytterst privatekonomiskt fördelaktigt för henne med det utredningsresultat hon presenterar.
  Kommentar från Isabella Lövin som också är kompis med Maria Wetterstrand att resultatet hade blivit det samma även med en annan utredare!? Var resultatet bestämt innan eller? I så fall kunde man sparat in Maria Wetterstrands rundhänt tilltagna arvode.
  Inte ovanligt att miljöpartister tillsätter aktivistiska miljöpartister till utredare med rundhänt tilltagna arvoden med på förhand bestämt resultat.

  Gilla

 • ossie

  Jo så brukar det vara när politiker och andra makthavare fastnar med fingrarna i syltburken.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: