Lokaltidningen vägrar Pettersson genmäle


MEDIA. För en knapp vecka sedan publicerade lokaltidningen Södermanlands Nyheter en artikel där det bland annat stod ”Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av Sveriges största hatbloggar”

Pettersson tycker Sverige ska bli lagom igen.

Jag skickade den 3 mars in en begäran om bemötande, så kallat genmäle, men det har mötts med tystnad.

Till god journalistisk etik hör att jag åtminstone borde erhålla ett besked om huruvida SN avser att publicera genmälet eller inte, men SN tänker tydligen nonchalera genmälet i hopp om att saken ska glömmas bort. Ett genmäle går ej att jämföra med en insändare. SN har påstått saker om mig som jag anser att de inte stämmer och det minsta man kan begära är att SN ger mig möjlighet att försvara mig eller förklarar varför.

Journalisterna skryter då och då att de som komplement till grundlagarna har vissa publicitetsregler att följa, vilket skiljer dem från andra skribenter. Det är ännu en gummiparagraf som redaktionerna använder när det passar dem.

Var generös med bemötanden: 

5. Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. Den som gör anspråk på att bemöta ett påstående skall, om det är befogat, beredas tillfälle till genmäle. Rättelse och genmäle skall i lämplig form publiceras utan dröjsmål och på så sätt att de kan uppmärksammas av dem som har fått del av de ursprungliga uppgifterna. Observera att ett genmäle inte alltid kräver en redaktionell kommentar.

UPPDATERAT: SN:s chefredaktör Eva Burman har hört av sig, jag ska få in ett genmäle men som insändare vilket inte är samma sak. Dessutom får den vara på högst 2000 tecken. Märkligt, jag kommer att lämna in en ”insändare” så får vi se om de godkänner det. Men då har det gått över en vecka och ”utan dröjsmål” har spruckit.

***

Oxelösund den 3 mars 2019.

Begäran om genmäle efter artikel i SN den 1 och 2 mars 2019

Ni kallar mig hatbloggare

Södermanlands Nyheter nämnde mig och Petterssons blogg i mindre smickrande ordalag den 1 mars på nätet och 2 mars i pappersupplagan – ”Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av de största hatbloggarna i Sverige” och ”Nu vill Tommy Petterson inte tala med SN men svarar korthugget på tidningens frågor per mejl…”.

Vi tar det senaste först, det finns ingen lag om att jag är tvungen att ställa upp på en intervju, vilket jag gjort tidigare med Roger Sundberg och Tommy Kägo. Tyvärr blev artiklarna inte i närheten av vad jag sagt och det har lärt mig att enbart göra skriftliga intervjuer.  

”En av de största hatbloggarna i Sverige” skriver SN utan att ange någon källa för storleken eller vad som avses med hatblogg. Det kan vara förtal.

När det gäller hatet så vill jag upplysa om att jag inte hatar någon, men jag är kritiskt till dagens samhälle där mångkultur verkar ha blivit en livsstil utan att någon förklarar varför eller kan ge exempel på där mångkulturen fungerar.

1975, beslutade en enig riksdag utan diskussion eller konsekvensutredning att vi skulle bli mångkulturella, sedan dess har det ena efter det andra problemet dykt upp.

Några exempel på varför jag är kritisk till 1975 år politik och dagens samhälle:

 • Journalister rapporterar inte sakligt och korrekt utan vill få folk att tycka ”rätt i rätt frågor”
 • Samhället värnar inte om äldre utan låter unga män från främmande länder gå före
 • En religion står över lagen
 • Risken för terrordåd är överhängande
 • Terrorister går lösa och släpps in i landet med minimal kontroll
 • Folk, även oskyldiga skjuts på öppen gata.
 • Sprängladdningar briserar i städerna
 • Polis och blåljuspersonal utsätts för stenkastning och andra faror
 • Bibliotek, badhus med mera är så stökiga att ordningsvakter måste patrullera
 • Sjukhusen måste ha vakter för att personalen hotas
 • Polisens resurser räcker till för Sveriges kriminella men inte för Mellanösterns
 • Skolan klarar inte sitt uppdrag att utbilda barnen
 • Samhället accepterar att föräldrar tvingar barn att gifta sig
 • Kvinnor törs inte gå ut ensamma, våldtäkterna har ökat enormt sedan 1975
 • Islam breder ut sig, trots att vi har 1400 års facit över den ideologin
 • Tilliten mellan människor har till stor del försvunnit.

Listan ovan kan göras betydligt längre. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Asylinvandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

Jag försöker vara en ansvarstagande medborgare. Jag är inte med i något parti eller politiskt aktiv mer än med bloggen. Min inställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens asylinvandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

Tommy Pettersson, opinionsbildande bloggare utan hat

***

Nu vet jag sedan gammalt att Södermanlands Nyheter inte gillar mig och min blogg, däremot har jag inget emot SN, mer än att de de senaste minst tio åren gjort tvärtom vad de lovat. SN har pratat och lovat mer och bättre lokaljournalistik, vilket är bra och det vi behöver, bättre lokaljournalistik. Tyvärr har resultatet av dessa löften blivit tvärtom, mer samproducerat material och mer billig spaltutfyllnad. Det kanske är tvunget men då kunde SN vara öppen med detta. Nu sitter till och med chefredaktören i Eskilstuna och det är inte bra ur en lokaltidnings synpunkt.

Petterssons blogg har vuxit sig starkt under åren bloggen funnits, ideellt driven, utan annonser, utan bidrag och ekonomiskt starka sponsorer. Det vore verkligen något för SN att skriva om och fundera på varför folk vill läsa det vi skriver om. Nu går inte det eftersom SN och chefredaktör Eva Burman tagit avstånd från bloggen, till och med kallar mig hatbloggare och rasistisk bloggare för att jag engagerar mig i samhällsdebatten.

Därmed kan inte SN längre sägas vara en opartisk lokal nyhetsförmedlare utan är mera att beskriva som en tidning styrd av aktivister som tror sig kunna vara polis, åklagare och domare när det gäller det fria ordet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


65 responses to “Lokaltidningen vägrar Pettersson genmäle

 • Svensk lösen

  Genmäle? Här handlar det om smutskastning och brunsmetning och det fungerar ju inte så bra om man låter offret komma med sina egna argument. Effektivaste motmedlet mot tidningarnas oseriösa och oanständiga metoder är uppsagda prenumerationer samt kontakt med deras annonsörer. Så sätt fart ni som finns i upptagningsområdet!

  Gilla

 • ruben

  Ett symtom av hela den psykotiska samhällsbilden. Bara vissa godkända släpps in i åsiktskorridoren och får där uttrycka all rasism och diskriminering man orkar utan att skadas.

  Gilla

 • gamgubben

  Den 5/3 gick jag in på SN’s tipsida och gav dem tipset att de kommer att mista prenumeranter om de inte snart ger T. P möjlighet till genmäle.
  Det skadar inte att ge SN lite nålstick.
  Gamgubben tidigare prenumerant på SN.

  Gilla

 • jr

  Ett lämpligt sätt att ge en kommentar direkt till eva.burman@sn.se

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  DE SOM VILL HA PETTERSSON SOM STADSMINISTER….
  Röstar JA !

  Gilla

 • Tony

  Anledningen till att S N kan bete sig så här ,är att där är allt för många som köper tidningen ändå? Om vi säger att c: a hundra stycken säger upp sin prenumeration av tidningen på Måndag ifall dom vägrar genmäle?
  Gärna fler!

  Själv skulle jag aldrig köpa en produkt av någon som p…ar på mig.

  Gilla

 • Bosse

  De flesta journalister borde numera döpas om till jourmoralister

  Gilla

  • Gunnar

   Du har helt rätt Bosse, journalister har blivit ”moral-tanter.” Dom har fullständigt missuppfattat sitt ursprungliga yrke där de ska avslöja lögner, ta fram sanningar som vi vill veta, vilket de också ska redovisa till allmänheten.
   Istället har dom gått över till ”makthavarna,” för att kuva oss vanliga medborgare, med order som dom fått uppifrån vilka säger ”vad vi tycka och tänka” så det blir rätt!?
   Hade journalisterna varit riktiga journalister skulle dom hörsammat vad Pettersson vill med sitt genmäle. Tog de mer fasta på VAD Pettersson vill och redovisar SANNINGEN, skulle kanske SN öka sina upplagor. Men tyvärr, det finns inte några verkliga journalister eller rättsväsende kvar som vet sitt ursprungliga ”kall,” så SN får finna sig i att sakta tyna bort.
   I dag styrs allt uppifrån, av oss okända makter?, nåja, inte helt okända, vi vet att Bilderbergarna ligger bakom de mesta, och vilka som är med där, det vet vi också.
   Om vi vill opponera oss, så har vi har bara Petterssons blogg att ventilera våra åsikter på, men inte ens där vågar eller kan vi skriva precis det vi vill. Även här måste vi tänka på ”moraltanternas” reaktion. Hela tiden måste vi ”anpassa” oss så vi inte stöter någon eller något som misshagar moraltanterna OCH en ”viss” sort/art som gör anspråk på våra bidrag.
   Det finns också Samnytt, där det går att kommentera, men där är det ännu mera hårt styrt så man måste väga orden noga om man inte vill bli utslängd.
   Tänk vad vissa är rädda för sanningen! Varför måste dom ljuga, och hur kan de leva med sina lögner?
   Med vänlig hälsning // Gunnar

   Gilla

 • Göran

  Pettersson har laglig rätt till genmäle enligt den skrivna Svenska lagen!
  Men i Sverige har åklagare, domare och nämndemän sen länge kastat bort denna lagbok.
  Här gäller en socialistisk sjuk och kriminell slags ”Ockupationsjuridik” med dubbla måttstockar!
  Där har alla totalt olika människovärde!
  ”Herrefolk” eller mindre värda ”Lydfolk”!
  Allt styrs av ”rätt” eller ”fel” rastillhörighet, religion och partibok.
  Även skötsamhet eller kriminell bakgrund.
  Det senare kallas ”Utsatta Grupper” och ges per automatik långa rader av fördelar. Bland annat får ingen av empati med offren prata sanning om vad de pysslar med. Något som ger högre straff än grova brott o kallas ”HMF”.
  Sveriges så kallade ”domstolar” är precis lika kriminella och laglösa som de värsta skurkarna.
  De för ett regelrätt krig mot fattiga skötsamma människor med ”fel” Svenska bakgrund.
  Man måste gå till tiden när Nazityskland eller Sovjetunionen ockuperade länder för att hitta någon motsvarighet på kriminellt landsförräderi!

  Gilla

 • bengarne

  Dagens s.k journalister stående till vänster, har väldigt svårt för den konkurrens som de får från nätet.
  De tror fortfarande på den elitistiska synen att de står över folket och är de enda som kan förklara och undervisa dem.
  Så dagens internet och bloggande är ett rött skynke för dem, och de försöker med politikernas hjälp göra allt för att stoppa detta.
  Om de inte klarar av att argumentera för saken kommer de att använda lagstiftningen.
  Deras demokratiska synsätt är allt annat än demokratiskt.

  Gilla

 • Erling

  Visst är det märkligt…..

  makthavare har krattat manegen, förberett och initierat en utveckling i vårt land, som i historiens ljus måste te sig som osannolik, oförklarlig och drastisk.
  Men gruppen själv ser med högmod på egna insatser.

  Effekten däremot bortrationaliseras, förtigs och förnekas.

  En annan grupp, från länder fjärran ifrån marscherar gladeligen in på den
  röda, utrullade mattan. Frimodigt utnyttjas alla erbjudna förmåner och privilegier.

  Effekten däremot är förödande, alltför välkänd för att återigen specificeras.

  En tredje grupp däremot tar sig den stora, förbjudna friheten att reagera.
  Givetvis av förtvivlan, vanmakt, vrede, resignation, you name it!

  En blogg, lik denna, blir ett forum för att i förnekelsens samhälle ändå,
  om än förgäves, få protestera.
  Ett forum för visselblåsare helt enkelt.

  Men denna tredje grupp, de vanmäktiga åskådarna till förödelsen betraktas som de verkliga bovarna!

  Makthavarnas ansvar existerar inte!

  Flanörerna på röda mattan äger i praktiken så gott som straffrihet.

  Men DE som PÅTALAR det som sker – DE ska straffas, tystas, mobbas!

  Iscensättning är oskyldigt och ansvarsfritt, snarare meriterande!

  Men att i likhet med många grannländer förvånas, förundras och dessutom ha mage att NÄMNA vad vi ser – DET OCH INGET ANNAT
  ÄR DET KATASTROFALA.

  DET OCH INGET ANNAT motiverar mobbning, utfrysning och metoder
  som knappast anstår anständigt beteende!

  Gilla

 • S Eriksson

  Lagen är både skriven och tillämpas så att men absolut inte får uttrycka sig missaktande mot flera men inte alla i samhället. Så det är viktigt att tänka sig för innan man uttalar sig, internet glömmer aldrig. Och det verkar som Pettersson är eller blir ansvarig för det som skrivs här.
  Det finns tokstollar i alla länder och risken för missuppfattning är också stor.
  Min åsikt

  Gilla

 • S Eriksson

  5. Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. Den som gör anspråk på att bemöta ett påstående skall, om det är befogat, beredas tillfälle till genmäle.

  Det som ställer till det. /Är det smarta.
  Beroende på hur man ser det, torde vara formuleringen ”om det är befogat ”.
  Vem avgör om det är befogat? Förmodligen tidningen.
  Den formuleringen neutraliserar i princip resten, ett moment 22 på sätt och vis misstänker jag.

  Gilla

 • Billy Boy

  Här är en video från MSB:s seminarium ”Hur kan vi skydda vår demokrati mot informationspåverkan?” under Almedalsveckan 2018 där chefredaktör Eva Burman, Eskilstuna-kuriren berättade om diverse erfarenheter från avslöjadet av den svenska ”Trollfabriken Granskning Sverige” mm mm.

  T. ex påstods att en massa hot och hat riktats bl a mot E-kurirens journalister och medarbetare. Eva Burman redogjorde för mycket mer om diverse internationella förvecklingar som E-kuriren drabbats av.

  Det märkliga är att chefredaktören nämner i sin berättelse i Almedalen 2018 INTE med ett enda ord om att ”Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av Sveriges största hatbloggar”. Detta påfund verkar vara något som Eva Burman fantiserat ihop i efterhand och vilka belägg har hon.

  Se och lyssna gärna till avsnittet med Eva Burman som kommer i slutet av videon vid tidskod c:a 40:00 och avslutande kommentarer vid tidskod c:a 49:00.

  Gilla

 • Treb

  @Pelle Persson
  Varför gagar Vi partiledare od via skatten??
  Helt bizart…
  Inga dåliga sk löner för att tycka..
  Sätt dig/Er ner och fundera ett tag…
  Ni ser ljuset,jag lovar….
  Kör hårt Pettersson!
  Inte överens jämt…men j.vlar.

  Gilla

 • Hanna

  Knappast felaktigheter, va? Bloggen länkar ju till aktuella artiklar, Twitter-konton, Facebookposter mm mm. Ofta läser man det först här och 2-3 dagar senare i riksmedia. Att det handlar en del om brott och oegentligheter, gillar inte alla och då passar man på att hata budbäraren, dvs Pettersson.

  Gilla

  • Hanna

   Kommentaren ovan var till Malin som sitter och skrattar åt felaktigheter i bloggen med kollegerna. Hittar inte hennes inlägg just nu i tråden.

   Gilla

 • Pelle Persson

  Vem granskar granskarna? Jag tycker pettersson borde skriva lite om Expo och Näthatsgranskaren. Varför i hela friden får inte Pettersson bidrag? Vem har gjort större nytta än han (och några andra)? https://uvell.se/2018/03/06/nathatsgranskaren-och-valet/

  600.000 av våra skattemedel till dessa galningar och de har naturligtvis även ansökt om pengar från EXPO och allmäna arvsfonden.

  https://uvell.se/2018/03/06/nathatsgranskaren-och-valet/

  Allmäna arvsfonden… De döda lär vända sig i graven…

  Gilla

 • compulsoryunion

  Det är en merit att främmande ockupationsmakts tidning med quislingar förtalar en…

  Gilla

 • SvenskMan77

  Verklig yttrandefrihet för folket är väl alltid jobbigt för de med makt, i detta fallet så kallade journalister i maskopi med den ”representativa demokratin”, som inte har rent mjöl i påsen!

  Heders åt Petterson o flertalet som skriver både det ena o det andra här.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Alla som inte rövslickar vänsterpacket, är enligt detta hatare. De fria ordet, har de inget till övers för, liksom inte heller deras kompis Stalin, med sina Gulagläger. Det är DETTA som är vänsterristernas lisa och själ. Det är bara att gå tillbaka några decennier, för att se deras fula trynen böka i den röda jorden efter blod.

  Gilla

 • Greger Karlson

  Det som gör mig förbannad är alla människor som läser vad t.ex. SN i det här fallet skiver och håller med utan att överhuvudtaget gå in på bloggen, läsa och bilda sig en egen uppfattning.
  Tänker även bl.a. på Fria Tider som många tycks anse är en hatsida utan att någonsin besökt sidan.

  Kommer ihåg ett jobb jag hade för en 20 år sedan där flera personer påstod att en äldre herre som jobbade där var dum i huvudet. Alla dessa tyckte det för att en person sagt det.
  Jag höll inte med. Pratade ned den här herren och han visade sig vara väldigt trevlig.
  Senare insåg att att han var ogillad för att han inte gillade att de andra stal saker i packhuset.

  Inte konstigt att Pettersson ogillas. Han är ärlig och säger som det är.
  Det passar inte i Sverige idag.

  Gillad av 1 person

 • hajo

  Det är tydligt att den sk lokal tidningen och Petterssons inte spelar i samma Division.

  Tummen Upp Petterssons Är Bäst!
  Hahaha !

  Gilla

 • Dino

  Vet inte hur många ggr som deras erbjudanden har åkt i soporna likaså den tidning som finns på den nya orten jag bor i vissa ggr så kan komentarerna vara både grova och hårda men det får stå för den som skriver.

  Läser Petterssons minst 5ggr om dagen plus lite andra alternativa medier då den gamla är som hänt i veckan på löpet och vill jag läsa skvaller och annat skit låter jag hustrun köpa en hänt i veckan

  Gillad av 1 person

 • ormet

  Dom letar nog efter ormet och har därför inte tid att svara.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jag utgår ifrån att Petterssons genmäle kommer med i ”lokaltidningen” de närmaste dagarna. Förmodligen då i en nedkortad version, men ändå som ett genmäle han har rätt till.

  Ansvarig utgivare och redaktionsledning inser naturligtvis själva, att så måste beslutet faktiskt bli. För om man som media, bryter mot sina egna pressetiska regler och yrkesregler, så är man verkligen ute på hal is.

  Respekt och förtroende förtjänar man, gäller i högsta grad även i den journalistiska världen.

  Jag citerar…..

  ”En stark journalistisk integritet är avgörande för trovärdigheten. Den som granskar samhället måste också själv kunna tåla att bli granskad. Att journalisten visar hänsyn i arbetet på fältet och i sitt arbete strävar efter att rapportera korrekt är viktigt för allmänhetens förtroende. Tilltron till medierna och dess medarbetare bygger på att yrkesreglerna följs.”

  Etiska regler för press, TV och radio:

  https://po.se/pressetik/

  Gilla

  • Langmore

   Skoglund, vad tycker du om att bloggen raderar kommentarer som inte bryter mot bloggens regler.

   Gilla

   • Pettersson

    Langmore, jag raderar inga kommentarer som inte bryter mot bloggens regler. Jag raderar kommentarer från personer som inte sköter sig.

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Din journalistiska nyfikenhet är stor , ”Langmore”.

    Du får nog ge mig några konkreta exempel på det. Du har nog bättre koll på vilka kommentarer du åsyftar eller vilka de är. Har inte den kollen, om det är så som du skriver.

    Vet sedan inte vad det hade för koppling till frågan om genmälet att göra?

    Bloggägaren har ju sina regler och bedömningar om kommentarer. Precis som ”lokaltidningen” inte tillåter någon offentlig direkt kommentering alls.

    Dessutom väljer ”lokaltidningen” det de själva vill, i insändarväg. Där en hel del av tidningens många mottagna insändare, inte alls kommer med för publicering. Trots att de inte bryter mot några regler. Så det sorteras bort av olika anledningar. Både här och där.

    Gilla

   • Langmore

    Pettersson, då såg jag väl fel.

    Gilla

   • Langmore

    Skoglund, jag letade efter en kommentar av en Carola, men hittade den inte, därav frågan. Men hur ser du på om radering skulle förekomma fast regler följs?

    Gilla

   • Peter Skoglund

    ”Langmore”……

    Ditt idoga journalistiska arbete fortskrider.

    Förekommer radering eller ej? Jag ville ha några exempel från dig.

    Jag har inte den insynen på ip-adresser och annat runt kommentarerna, som bloggägaren har.

    Han har sina regler och även sin fulla rätt. Genom den insyn han besitter, att radera inlägg. Det är en privat blogg. Vilket både du och jag får förhålla oss till.

    Jag har inga problem med reglerna . Har du?

    Gillad av 1 person

 • Langmore

  Oseriöst att ej ge tillfälle till genmäle. Det kunde blivit en intressant diskussion.

  Gilla

 • Mats

  Helt rätt Pettersson
  Pettersson behövs om sanningen ska fram.

  Gilla

 • Carina-Fina

  Hej Pettersson! Du ska inte ta allt hat som gammal förlegad media utsätter dig för. Det är en privat vendetta du är utsatt för, mänskan är under din värdighet.
  Härmed döper jag din blogg till Kärleksbloggen, ty är det nåt du har så är det massor med kärlek- till ditt land, din kultur och ditt folk❤️

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Håller med!

   All kärlek till er my friends, och främst till Pettersson, för sitt eminenta jobb och ståndaktighet och godhet, trots all skit han får stå ut med.

   DET ÄR INTE VI SOM ÄR DE SOM HATAR. DET ÄR VI SOM ÄR DE HATADE, AV DE VÄNSTERLIBERALA HATARNA, FÖR VÅR KÄRLEK TILL DET GODA!

   Gilla

 • Annie lufy

  Bästa o snabbaste bloggen med ett innehåll som jag gärna läser 2 till 3 ggr per dag. Man vill ju få bekräftat det man redan trodde hade skett som ej tidningen vill ge sina läsare.

  Gilla

 • Grune

  Varför du som vekar utstråla rikedom bemödar dig med att skriva på denna blogg som du menar bara frekventera av fattiglappar övergår mitt höga intellekt.

  Gilla

 • Bosse S

  Du hade ju kunnat haft som vilkor att inte polisanmäla dem om du fick skicka in ett genmäle.

  Gilla

 • carl ekström

  Pettersson är det bästa som hänt svensk media..
  TACK SÅ MYCKET

  Gilla

 • Hajo

  All pissmedia skulle dö ut om inte skattebetalarna var Tvingade att betala skatt, som sedan distribuerades till pissmedia genom bidrag.

  Det betyder att alla värdelösa hens som jobbar inom pissmedia också lever på bidrag.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag hade samma problem med min lokaltidning, mina insändare publicerades inte och när jag försökte få ett svar varför var det helt tyst. Mina pengar ville de dock ha men jag tröttnade då och sedan 2016 har jag inte haft någon prenumeration. Det känns fantastiskt skönt att slippa läsa lögnerna och flosklerna från dessa pajasar till journalister, de skulle inte ens klara av de s.k enkla jobben som PK-sekten vill införa utan daglig handledning. Idag läser man med nöje och stolthet alternativa medier där verkligheten som människor upplever berättas på ett verkligt sätt utan en massa lögner och påhitt.

  Gilla

  • Pettersson

   Nils, insändare har jag haft svårt att få publicerat i snart tio år men det är tidningarna själva som bestämmer vad de tar in och invandringskritiska är inte så populära.

   Detta är dock en annan sak, ett genmäle brukar de seriösa tidningarna aldrig neka.

   P

   Gilla

   • Grune

    Du har alldeles rätt Pettersson. En insändare kan ansvarig utgivare stoppa precis som du. Men ett genmäle tror jag faktiskt att du har laglig rätt att att få publicerat.
    Tidningarna tror väl att dom står över lagen när dom gör på det här sättet.
    RÄTTA MIG OM JAG HAR FEL.

    Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Åter en utmärkt resumé över förhållandet,som denna mångkultur inneburit för dåtida Sverige,och som inneburit en förvandling till dagens Abzurdien !

  Gilla

 • Tip-top

  Jag anser att texten i genmälet är sakligt, och jag håller dessutom med om innehållet. Och jag är invandrare.

  Gilla

 • Julia

  Publicera genmäle på samnytt och be dem därefter gärna kommentera.

  Gilla

 • ossie

  SN och andra svenska media går mot en långsam död. R I P

  Gilla

 • Kent

  Hat i de vänsterextremas värld är om man inte tycker som de vänsterextrema.
  Dvs vanlig opposition.
  Inget att bry sig om Tommy.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Pettersson är inte förtjänt av allt hat han får från journalisterna – han beskriver ju bara vad som händer i landet som allmänheten är intresserade av att få veta.
  Journalisterna får sluta upp med sitt hat nu.

  Gillad av 2 personer

  • S Eriksson

   Hat är tydligen ett tänjbart begrepp,som verkar kunna tolkas in lite hur som helst.
   Det är väldigt tråkigt och tragiskt att kritik får klassas som hatbrott i bland.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: