Det är maskarna och fåglarna som ska möta konsten

SKATTER OCH KONST. Skattebetalarna står för notan – 1.030.000 kronor – när statliga Konstnärsnämnden finansierar konstutställningen.

Publiken: fåglar, maskar, skalbaggar – och svampar.

– Det är de som är huvudpersonerna. Vi ser dem som bofasta och oss som migranter, säger konstnären Mats Caldeborg, som befarar att besökarna kommer att ”äta upp varandra”, till Expressen. 

”Konst för fåglar, humlor, skalbaggar, maskar och svampar, är ett projekt som vill vända upp och ned på vårt invanda sätt att se och förstå världen. Här är naturens mindre invånare inte de avbildade utan själva, i egen rätt, mottagare av konsten. Projektet vill bjuda in fyra konstnärer med uppgift att göra konst där dessa livsformer är mottagare och mål för den konstnärliga insatsen. Det är maskarna och fåglarna som ska möta konsten”, stod det i ansökan som beviljades 1.030.000 skattekronor.

-Pettersson noterar att det finns människor som tycker att ”kulturen” får för lite pengar och att det inte går att sänka skatterna. Jag tillhör inte dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Det är maskarna och fåglarna som ska möta konsten

  1. Vackert! 1.030.000. Nyckelordet var nog ”migranter”. Nu har ”migranterna” betalat, nästa år blir det kanske de ”bofastas” tur? Ta det lugnt med svamparna…

  2. Karln verkar Extremt arbetsskygg och arbetsoduglig.
    Det är inte många som klarar av att jobba efter en sjuttis hembränt till frukost.

    Det är inte många som klarar av att vara lika hjärndö som en politiker heller…

    Fyy faan vad glad jag är att slippa skatta för den dyngan!

KommenteraAvbryt svar